Stiri

Phoenix Constanța s-a impus și în al doilea turneu al Cupei României 3x3 feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.11.2018

La Arena de Baschet are loc în finalul acestei săptămâni un „maraton” de 3x3, cu patru turnee din Cupa României feminin, 2018-2019, în patru zile. Phoenix Constanța a câștigat și turneul de azi după 18-17 în finala cu CSM Târgoviște. Formația de la malul mării s-a impus și în turneul care a deschis noua competiție.

Phoenix Constanța a câștigat turneul de joi după o finală cu FCC ICIM Arad. Echipa constănțeană a participat și la al doilea turneu în formula Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Cristiana Cutaș. Au fost din nou patru grupe, cu prima de patru echipe și celelalte de trei. Primele două clasate au mers în faza eliminatorie.

Câștigătoarea primului turneu a fost repartizată în grupa A, alături de Sepsi Sf Gheorghe, CSM Alexandria și ACS KSE Târgu Secuiesc. CS Phoenix Constanța s-a impus în toate cele trei partide: 12-11 cu Sepsi, 17-8 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 21-7 cu CSM Alexandria. Sepsi a obținut locul secund după victoriile cu CSM Alexandria (12-8) și ACS KSE Târgu Secuiesc (18-11). Teleormănencele au încheiat cu un bilanț de un succes (15-11 cu ACS KSE Târgu Secuiesc) și două eșecuri.

În grupa B cele trei echipe și-au împărțit victoriile. CSU Oradea a câștigat cu 16-14 duelul cu CSM Târgu Mureș, mureșencele au trecut de CSM Satu Mare cu 21-16, iar sătmărencele s-au impus cu 17-6 în meciul cu CSU Oradea. CSM Târgu Mureș a încheiat pe prima poziție în grupă, iar CSM Satu Mare, pe locul secund.

Universitatea Cluj a câștigat ambele partide pe care le-a disputat în grupa C, 16-15 cu Rapid București și 17-5 cu Olimpia CSU Brașov. Rapidul a ocupat locul secund în grupă și a avansat după ce a învins cu 18-5 pe Olimpia CSU Brașov.

Finalista primului turneu, FCC ICIM Arad, a încheiat pe primul loc în grupa D, cu succese în fața Agronomiei (21-15) și CSM Târgoviște (13-10). CSM Târgoviște a avansat în faza următoare după ce a trecut cu 18-14 de CS Agronomia.

La fel ca în ziua anterioară, Phonix Constanța a trecut de CSM Satu Mare în sferturi. De data aceasta scorul a fost 16-12. Sepsi Sf Gheorghe a obținut calificarea în penultimul act după 21-19 în duelul cu CSM Târgu Mureș. CSM Târgoviște a trecut cu 22-16 de Universitatea Cluj în sferturi, iar FCC ICIM Arad s-a impus cu 19-17 în confruntarea cu CS Rapid București.

Phoenix Constanța și Sepsi Sf Gheorghe au luptat pentru un loc în finală atât la primul, cât și la al doilea turneu. Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Cristiana Cutaș s-au impus și în semifinala turneului doi în duelul cu Anca Șipoș, Nora Demeter, Renata Kovacs și Viorela Rus, cu 16-13.

CSM Târgoviște și-a luat revanșa în semifinala cu FCC ICIM Arad, după ce dâmbovițencele au pierdut în grupe cu arădencele și joi, și vineri. Alina Chivu, Andreea Vasilache, Elena Dincă și Daiana Tănase s-au impus cu 20-13 în semifinala cu FCC ICIM Arad, care le-a avut în componență tot pe Rita Bartok, Anamaria Ciotir, Diana Spinean și Adela Mercea.

Ultimul act s-a încheiat la o diferență minimă. CS Phoenix Constanța s-a impus cu 18-17 și obține a doua victorie din două posibile la turneele din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin, ediția 2018-2019.

În clasamentul Cupei României 3x3, jucătoarele de la Phoenix Constanța au câte 200 de puncte. Urmează reprezentantele celor de la FCC ICIM Arad care au 150 de puncte după ce au fost pe locurile 2 și 3 la cele două turnee. Fetele de la CSM Târgoviște au câte 125 de puncte (locurile 6 și 2), iar componentele de la Sepsi au 120 de puncte după ce au încheiat ambele turnee pe locul 4.

Punctele de la aceste turnee se vor aduna în clasamentul mondial feminin pe națiuni. „Putem afirma că baschetul feminin românesc a început deja cursa pentru mult dorita calificare a naționalei feminine a României la Jocurile Olimpice din 2020, punctele obținute de jucătoarele din LNBF în intervalul noiembrie 2018 – noiembrie 2019 urmând să fie adunate de țara noastră în clasamentul mondial feminin pe națiuni. Pe de altă parte, întreg circuitul de 3x3 feminin (Cupa României și LNB) se constituie și într-un trial de selecție națională pentru reprezentativa tricoloră”, conform frbaschet.ro.

Sâmbătă se dispută turneul 3, tot la Arena de Baschet, în intervalul 11:00-16:00. Nu a fost afișat încă programul pe pagina dedicată evenimentului pe 3x3planet.com. În schimb, sunt afișate loturile. Trei dintre acestea au făcut schimbări față de echipele folosite la primele două turnee, iar componența celorlalte echipe o găsiți aici.

Sepsi Sf Gheorghe a trecut-o pe Andra Haas în locul Viorelei Rus pentru turneul 3. Agronomia București le schimbă pe Larisa Neagu și Adina Topală. Mihaela Chelariu și Claudia Ușurelu se alătură Alexandrei Chițanu și Soniei Vilcinschi. CS Rapid București schimbă integral echipa la turneul 3, față de turneul de azi. Pentru Rapid vor juca sâmbătă: Ana-Maria Cuatu, Alexandra Pantazi, Alexandra Lupusavei și Roxana Bejan.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate