Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Galați și CST BC Alexandria se impun în derby-urile etapei a-VII-a

Paul Olar

Paul Olar
29.10.2014

Etapa a demarat cu o întâlnire dezechilibrată, între SCM CSȘ Craiova și Universitatea Cluj-Napoca. La fel ca în Cupa României, ardelencele au avut câștig de cauză, obținând cele două puncte puse în joc după un 89-47.

Spre surprinderea celor prezenți, oltencele au pornit curajos, terminând sfertul întâi la patru puncte în spatele oponentelor. Totuși, valoarea lotului și-a spus cuvântul în favoarea lui Florin Covaciu, tehnician ce a apelat la cele trei jucătoare străine disponibile.Astfel, alb-negrele au ajuns la cârma jocului și nu au cedat până la final.

Iulia Răileanu a contribuit cu 11 puncte și 11 recuperări la rezultatul echipei sale. Kristina King și-a trecut în cont 8 puncte și 12 recuperări, pe când Cristina Gavrilă și Annie Kassongo au combinat pentru 23 de puncte.

În replică, Andreea Olteanu a ieșit în evidență grație celor 9 puncte și 7 recuperări.

CS Phoenix Galați a trecut de Olimpia CSU Brașov cu scorul de 70-66, într-unul din cele mai interesante meciuri ale etapei a-VII-a din Liga Națională de baschet feminin. Confruntarea a avut loc la Sala Sporturilor “Dunărea” și a reprezentat al cincelea succes repurtat de  trupa lui Paralikas.

Confruntarea a avut parte de un debut domol, în sensul că adversarele s-au tatonat minute bune. Carla Bartee a deschis balul cu o reușită de la semi-distanță, 16-8, însă amfitrioanele și-au revenit imediat. Drept urmare, formațiile au mers cap la cap până în minutul 28, când liberele lui Ivory James au făcut ca tabela să indice 55-48. Deși s-au străduit din răsputeri, fetele pregătite de Dan Calancea nu au fost capabile să răspundă și s-au recunoscut înfrânte.

Autoare a 10 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, Chelsea Lee a fost cea mai eficientă jucătoare a învingătoarelor. Ivory James a contabilizat 19 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Nicole Hamilton a izbutit 19 puncte, 4 assist-uri și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Britney Jones s-a remarcat cu 25 de puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Shuanda Ashford și Carla Bartee au combinat pentru 31 de puncte.

A cincea victorie a obținut și CST BC Alexandria, grupare ce a răpus pe CSU Alba Iulia sâmbătă, 25 octombrie. La finalul încleștării, scorul a fost 78-67 în favoarea trupei lui Mădălin Piperea, care ajunge pe locul patru în clasament.
Formația din județul Teleorman a pornit bine în meci, câștigând actul întâi cu 19-17. Ulterior, Stroman și compania au continuat să evolueze remarcabil, intrând la cabine sub adăpostul a șase puncte, 42-36. Revenite pe parchet, ardelencele au arătat cu totul o altă față.

Grație rezervelor, echipa pregătită de Miroslav Popov s-a apropiat la distanță de o posesie, 47-46. Combatantele au ieșit în evidență cu un parcurs asemănător, însă finalul a aparținut gazdelor care, datorită aportului sportivelor de peste ocean, au știut să își impună decisiv ritmul.

Morgan Stroman a reprezentat, de departe, principala armă a lui Mădălin Piperea în această dispută. Americanca a strâns 24 de puncte, 16 recuperări și 5 pase decisive, pe când Stefka Miteva a marcat 17 puncte și a cules 10 mingi de sub panou.

În replică, Jessica Kuster a încheiat meciul cu 13 puncte, 9 recuperări și un assist.

De o încleștare relativ ușoară a avut parte și Univ. ICIM  Vasile Goldiș Arad. Gruparea lui Jose Araujo a învins pe CSM Satu Mare cu scorul de 89-62.

Problema învingătoarei nu s-a pus în niciun moment, având în vedere ecartul înregistrat de vicecampioană la pauză: 56-24. Chiar dacă Satu Mare a limitat diferența în sfertul al treilea, ICIM nu a întâmpinat emoții și a ajuns la a cincea victorie.

Chassidy Fussell a reușit 18 puncte și 5 recuperări, iar Meighan Simmons a contabilizat 16 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. De asemenea, Katherine Plouffe și Laura Broomfield au strâns câte 12 puncte fiecare.

De cealaltă parte, Ashley Adams a totalizat 20 de puncte, 8 recuperări și 4 assist-uri.

Asemenea Aradului, CSM Târgoviște a triumfat în etapa a-VII-a. Dâmbovițencele și-au adjudecat partida cu CS Nova Vita Târgu Mureș, scor 94-67.

Campioana a ieșit cu capul sus din primele trei acte pentru a obține o victorie categorică. Chrissy Givens a izbutit 26 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, pe când Chadijah Whittington și-a trecut în cont 10 puncte și 8 recuperări.

În replică, Veshuandra Young a strâns 23 de puncte și 6 recuperări.

O altă confruntare dezechilibrată a avut loc pe malurile Begăi, acolo unde BCM  Tymes Timișoara a învins pe CS Rapid București cu scorul de 90-63.

Făcând excepție de actul decisiv, elevele lui Ljubomir Kolarevic au mărșăluit în fiecare act. Biljana Pesovic a pus pe tabelă 23 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, în timp ce Jefimija Karakasevic a contribuit cu 16 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Ana Cuatu și Alexandra Vlaicu au marcat câte 16 puncte fiecare.

În fine, ACS Sepsi SIC a făcut scorul etapei, răpunând pe CSUOradea cu 95-35. Taneisha Harrison a fost cea mai bună jucătoare a întâlnirii, americanca trecându-și în cont 23 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare.

Evoluții consistente au avut și Janeesha Jeffery, respectiv Steph Murhpy, sportive ce au combinat pentru 27 de puncte.

De la Oradea, principala gură de foc a fost Morgan Jennings, autoare a 14 puncte.

*Foto: Facebook Olimpia CSU Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!