Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați a câștigat și derby-ul Moldovei cu Poli Iași

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
15.10.2017

phoenix poli iasi

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara partida Phoenix Galați – Politehnica Iași, din cea de-a doua etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Antrenorul Florin Nini a început cu formula: Miller, Rundles, Gugino, Pavlovic, Măciucă iar omologul său, Ioannis Tsirogiannis, a replicat cu: Balogun, Jones, Tsintsadze, Calenic, Keeely jr.

Ieșenii au marcat primul coș al partidei dar sârbul Pavlovic și-a dus echipa în avantaj, scor 8-4 (min.4). La jumătatea sfertului s-a consemnat egalitatea, dar Hadzifezovic, un jucător sârb sosit la Galați în urmă cu două zile și Rundles au înscris și Phoenix a condos cu 18-11, la capătul primului sfert. Nou promovata Poli Iași s-a apropiat la două posesii dar echipa gălățeană a apăsat pedala de accelerație. White, Rundles și Melnic au scuturat plasa din afara semicercului și scorul a luat proporții: 41-27 (min.18). Phoenix a început cu motoarele turate la maxim și repriza a doua, Andrei a reușit două triple consecutive iar americanul Rundles a stabilit cea mai mare diferență: 52-32 (min.23). Oaspeții nu au renunțat, au început cursa de urmărire și pe mâna triolui Tsintsadze, Jones, Balogun au strâns scorul: 63-60 (min.34), 67-64 (min.37). Gazdele însă au reușit să se trezească din amorțire și au câștigat în cele din urmă partida, scor 79-70 (18-11, 26-19, 14-19, 21-21). Principalii marcatori: Rundles 20 p, White 13 p, Pavlovic 10 p, Miller 10 p, de la Phoenix respectiv Tsintsadze 18 p, Jones 14 p, Balogun 14 p pentru Poli Iași.

După două etape, Phoenix are maxim de puncte și se situează pe locul doi în timp ce Poli Iași a pierdut ambele meciuri de până acum.

Etapa viitoare, Phoenix va juca tot la Galați cu BCMU FC Argeș Pitești iar Poli Iași se va deplasa la CSM CSU Oradea.

*foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!