Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați aproape de din Liga Națională. CSM Galați va juca în Liga 1 – surse. UPDATE

Eduard Popa

Eduard Popa
19.06.2019

Phoenix Galați aproape de din Liga Națională. CSM Galați va juca în Liga 1 – surse. UPDATE

csm phoenix retrogradare

Consiliul Director al FRB a avut de luat mai multe decizii dure în cadrul ședinței care a avut loc marți, 18 iunie. Astfel, dacă pe cei de la SCM Timișoara i-a păsuit cu plata datoriilor până la 1 iulie, oficialii federali nu au mai fost atât de blânzi cu CSM Phoenix.


UPDATE, ora 21:00 Într-un document oficial publicat pe site-ul FRB, se pare că oficialii vor oferi și celor de la CSM Phoenix Galați aceeași clemență de care s-a bucurat și SCM Timișoara. DETALII AICI 

UPDATE, ora 16:20 Rectificare: Clubul Phoenix Galați a fost dezafiliat de către FRB. Clubul CSM Galați, cel pe care a cărui CIS a evoluat CSM Phoenix în sezonul precedent, a fost cel care a fost retrogradat. Așadar, sezonul viitor în Liga 1 va evolua CSM Galați. 


Pe lângă datoriile pe care le au față de jucători (VEZI DETALII AICI), cei de la CSM Phoenix Galați au și o datorie care ajunge la 50.000 de euro față de FRB. Sursele totalbaschet susțin că Phoenix a anunțat că nu își poate permite să plătească această datorie, motiv pentru care trupa de pe malul Dunării va fi „retrogradată” în Liga 1.

Sezonul trecut, Phoenix Galați a câștigat Grupa Valorică C, unde formația moldoveană a fost „retrogradată” după ce a fuzionat cu CSM Galați pentru a juca pe un nou CIS. După câștigarea acestei grupe valorice, CSM Phoenix a jucat în Grupa Galbenă, alături de CSA Steaua și Dinamo Știința, pentru ca apoi să termine sezonul 2018/2019 pe locul 10.

Această poziționare le-ar fi permis gălățenilor să joace în sezonul 2019/2020 în LNBM, grupa valorică B, dar după ultima decizie a FRB, aceștia vor începe sezonul următor în Liga 1, a doua divizie valorică a baschetului românesc. Acolo ar putea ajunge și SCM Timișoara, dacă nu achită toate datoriile până pe 1 iulie (VEZI DETALII AICI).

*Foto: facebook Phoenix Galați

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Nini
    Bravo piticule

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde
  • attitude_vs_altitude :

    Cum se poate?
    Pentru 50.000 de euro sa joci un sezon in liga I si dupa sa se stearga datoria, asta inseamna sa fii m.....!
    Am si eu ceva datorii la banca, poate incerca cei de acolo sa invete meserie de la astia.

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    24 secunde...
    anunta altceva ..nu excludere ci pasuire..ca si in cazul TM
    Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis, în ședința din 18 iunie anul curent, să amâne acceptarea echipelor SCM Timișoara și CSM Phoenix CSU Galați în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Ambele echipe sunt confruntate cu datorii.

    Formația bănățeană are datorii către foști jucători, iar cea de la Dunăre a înregistrat datorii către Federația Română de Baschet. Potrivit procesului verbal al amintitei ședințe s-a stabilit ca:

    In cazul SCM Timisoara, Consiliul Director decide prelungirea termenului de achitare a datoriilor catre jucatori, conform deciziilor BAT, pana la data de 01.07.2019, urmand ca validarea participarii sa fie facuta la urmatoarea sedinta a Consiliului Director, in baza dovezilor de plata a datoriilor catre jucatori si a transei 1 din taxa de participare. Se aproba cu 11 voturi pentru si un (1) vot impotriva.

    In cazul CSM Phoenix CSU Galati, Consiliul Director acorda termen pana la 01.07.2019 in vederea reglementarii situatiei datoriilor catre FRB. Se aproba cu 9 voturi pentru, un (1) vot impotriva si 2 abtineri.

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @mikki
    Salut, mikki.

    Mersi de completări. Am făcut update. Nici sursele nu mai sunt ce au fost. :))

    Dar măcar au fost bune în ceea ce privește jucătorii naturalizați și situația Timișoarei.

    2/3 :D

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      salut, cu placere!.
      sper ca nu v-ati suparat..mai completam si noi daca gasim cate ceva.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    Raspunde
  • Eduard Popa :

    Nu-i bai
    Da, mulțumesc.

    Acum am completat și la situația cu Kris și Gicu.

    :D

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!