Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați, echipa cu cele mai multe datorii către FRB

Eduard Popa

Eduard Popa
03.08.2018

phoenix galati datorii frb

Phoenix Galați a fost una dintre cele mai interesante povești din baschetul românesc în ultimele sezoane. Echipa moldoveană a prins 2 playoff-uri în ultimii 3 ani în Liga Națională de Baschet Masculin, eliminați în 2016 de CSM CSU Oradea și în 2018 de U-BT Cluj, în timp ce în Liga Feminină au ajuns în playoff de trei ori.

Problemele financiare au pus însă numeroase piedici echipei din Galați. În sezonul precedent, clubul a fost nevoit să retragă echipa feminină din competiție. De asemenea, echipa masculină a lui Phoenix a pierdut pe parcursul stagiunii mai mulți jucători, printre care și cel mai bun marcator, Cameron Rundles.

Astfel, potrivit surselor noastre, Phoenix Galați ar fi echipa care datorează cei mai mulți bani celor de la Federația Română de Baschet. Suma ar ajunge la 50.000 de euro, iar nici colaborarea dintre CSM Galați și Phoenix nu ar reuși să acopere acest deficit.

Astfel, CSM Phoenix Galați a cerut să rămână în Liga Națională de Baschet Masculin, dar în grupa valorică C. Acolo, moldovenii vor da piept cu CSM Târgu Mureș, echipă formată pe scheletul lui BC Mureș, formație aflată în insolvență, cu CSM Miercurea Ciuc, CSM Mediaș și, surpriză, Dinamo București, „colega de suferință” din sezonul precedent în materie de probleme financiare, care la rândul său a pregătit o mutare interesantă la nivel de management, despre care vom discuta cu altă ocazie.

Cu privire la Phoenix Galați, rămâne de văzut pe cine vor aduce în locul lui Florin Nini, artizanul proiectului de pe malul Dunării care a fost numit recent antrenor principal la BCM U Pitești. Cu privire la această trecere, Nini a oferit o declarație interesantă în presa locală, care lasă loc de interpretări:

„Suporterii gălăţeni nu au de ce să-şi facă griji. Aşa este, am decis să mă alătur proiectului celor de la BCM U FC Argeş Piteşti şi să preiau banca tehnică. Asta nu înseamnă că baschetul gălăţean se va desfiinţa. Phoenix CSU va continua să activeze în Liga Naţională, vom vedea, aşa după cum am mai afirmat după ultimul meci din campionatul trecut, în funcţie de buget, în ce grupă valorică. Aşteptăm conform promisiunilor banii după care vom anunţa noul antrenor şi jucătorii”, a declarat Florin Nini, pentru monitoruldegalati.ro.

*foto: facebook Phoenix Galați

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cum ziceam
    acum cateva zile.
    A plecat Nini, au plecat cu el si sustinatorii echipei. Pacat, era un club privat care ajunsese prin forte proprii in lnbm unde s a calificat in playoff la mare lupta de fiecare data.
    Asta e, omul sfinteste locul. Inca o echipa pe cale de disparitie..

    cu 5 ani în urmă (03.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!