Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați produce surpriza pe terenul celor de la BC SCM Timișoara

Valentin Todea

Valentin Todea
12.03.2018

Phoenix Galați a câștigat meciul din deplasare cu BC SCM Timișoara din etapa XX a LNBM, scor 73-79 (20-23, 21-19, 19-15, 13-22).

Timișoara a început partida în formula Lucas Tohătan – Mladen Jeremic – Jordan Burdgess – Georgian Păun – Ionuț Drăgușin, în timp ce Florin Nini a replicat cu un prim cinci alcătuit din Jay Threatt – Phillip Miller – Mihai Măciucă – Anthony Gugino  - Marko Pavlovic.

Meciul a fost din start unul echilibrat, ambele combatante având acțiuni ofensive reușite, gălățenii distanțându-se la patru puncte spre finalul primului sfert, 13-17, după un coș de la mare distanță semnat de Miller. Păun și Jeremic au contribuit cu puncte pentru a egala situația pe tabelă, însă Artino și Threatt au înscris în ultimul minut al primului act pentru ca oaspeții să termine în avantaj sfertul. Gălățenii au continuat să se afle la conducere, ecartul fiind în mai multe rânduri de cinci lungimi în favoarea acestora, până când Threat a modificat tabela la 24-31. Jeremic și Stevanovic au dat răspunsul imediat din afara semicercului, 30-31, dar Andrei și Sabău au punctat din apropiere mai apoi, 30-35. Popa Calotă din spatele arcului de cerc și Mijajlovic au înscris pentru ca scorul să fie din nou egal, 35-35. Vizitatorii nu s-au lăsat mai prejos iar Miller a mai adus cinci puncte formației sale, 35-40. La pauza mare, Phoenix avea un avantaj de doar o lungime, 41-42, după ce Mijajlovic a marcat de la 3 puncte.

La realuare, alb-violeții au trecut la conducere după reușitele lui Mijajlovic, 45-42, distanțându-se mai apoi la 5 puncte, 51-46. Miller de la mare distanță și Gugino au făcut ca scorul să fie egal, 51-51, iar Jeremic din afara semicercului a modificat tabela la 58-51. Diaz a executat un slam-dunk pentru 60-53, dar Threatt a contribuit cu două coșuri pe final de sfert trei iar înaintea ultimelor zece minute tabela indica 60-57.

Actul patru a debutat cu un coș de trei puncte al lui Miller, 60-60, pentru ca mai apoi Threatt să transforme cele două libere primite pentru 60-62. Pavlovic a fost precis de lângă panou și a făcut 60-64, în timp ce Andrei a găsit ținta de la mare distanță, 62-67. Băieții lui Florin Nini s-au distanțat ulterior la 12 puncte, defensiva gazdelor nefăcând față  atacurilor acestora, 62-74. Trupa de pe Bega a început să își revină și s-a apropiat la 6 lungimi, 68-74, dar Threatt a trecut din nou la linia de fault de unde nu a greșit, 68-76. La intrarea în ultimul minut de joc scorul era 71-76 iar jocul a devenit fragmentat. Jeremic, Popa Calotă și Diaz au înscris de la linia de libere, 73-76, însă nu a fost suficient pentru ca Timișoara să mai obțină ceva de la această confruntare. Threatt și Artino au adus ultimele puncte ale meciului și o victorie prețioasă pentru gălățeni.

Miller cu 21 de puncte și Threatt cu 21 de puncte au fost cei mai buni marcatori ai învingătorilor, în timp ce Gugino a adunat 8 puncte și 10 recuperări.

Jeremic a fost principalul marcator de la BC SCM Timișoara, la care a adăugat 6 recuperări. Burdgess a înscris 16 puncte și 4 assist-uri.

*Foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!