Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix a învins Olimpia CSU Brașov

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
22.03.2017

În ultima etapă din Top 6 Liga Națională de Baschet Feminin, Phoenix Galați a primit vizita în sala Polivalentă Dunărea formației Olimpia CSU Brașov. Partida nu mai prezenta nicio miză, indiferent de rezultat ambele echipe păstrându-și pozițiile din clasament.

Echipa oaspete a venit la Galați cu garnitura de rezervă, odihnindu-și titularelor în vederea play-off-ului când cele două echipe se vor afla din nou față în față. Brașovencele au început cu élan, vrând parcă să demonstreze că merită mai multe șanse și și-au adjudecat primul sfert. Căpitanul Romina Filip, prezentă pe teren 40 de minute, a sunat adunarea, tripleta americană care a nu dezertat la greu: Kerah Nelson, Jeanette Jackson, Myneshia McKenzia și-a făcut treaba, lucrurile au intrat pe făgașul normal și Phoenix s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Cea mai mare diferență pe tabela de marcaj s-a înregistrat în min. 25, scor: 66-43. Oaspetele, cu Dominique Johnson, Dora Ardelean și Maria Ferariu, cu o bună dispoziție de joc, s-au agățat și s-au apropiat amenințător, scor: 68-59 (min.29). Echipa pregătită de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică nu s-a clătinat și a obținut o victorie de moral înainte de play-off.

Rezultat final: Phoenix Galați – Olimpia CSU Brașov 92-73 (16-20, 30-18, 26-21, 20-14).

O performanță deosebită a izbutit brasoveanca Dora Ardelean care a încheiat meciul cu triple double: 18 puncte, 13 recuperări, 11 pase decisive. Trei jucătoare de la Phoenix au terminat cu double-double: Romina Filip 19 puncte, 15 recuperări; Kerah Nelson 26 p, 14 recuperări și Myneshia McKenzie 12 p, 10 recuperări. Din tabăra brașoveană, aceeași performanță a realizat-o: Maria Ferariu 12 p, 12 recuperări.

*Foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!