Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix a învins pe BC Mureș

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
08.10.2017

phoenix bc mures 

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit duminică seara partida Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Așa cum se anticipa și ținând cont de tradiția duelurilor directe, confruntarea a fost pe muchie de cuțit. 

Formația vizitatoare a început cu un ecart de 5-0 pe mâna lui Person și s-a menținut în avantaj. Rundles a adus pentru prima oară pe Phoenix în avantaj dar primul sfert s-a terminat la egalitate: 19-19. BC Mureș a avut inițiativa în prima jumătate a sfertului doi, Mitchell i-a exasperat pe fanii gălățeni prin seria de aruncări finalizate de la 2 puncte și din afara semicercului și s-a desprins la 10 puncte, scor: 41-31 (min.17). Gălățenii nu s-au dat bătuți, au început cursa de urmărire, au recuperat și la pauza mare tabela indica avantaj de o posesie doar pentru BC Mureș: 41-44.

Phoenix și-a continuat revirimentul, americanii Miller și Rundles și-au început recitalul și au readus avantajul în tabăra gălățeană: 45-44 (min.21). Replica a venit din partea lui Mitchell, cu o prestație foarte bună, care a reușit tripla în ultima secundă a sfertului trei pentru 67-64 pentru oaspeți. Jucătorul american de la BC Mureș a marcat primul coș din ultimul sfert și scorul a devenit: 69-64. Susținuti frenetic de un public inimos, băieții lui Florin Nini și Bogdan Bălănică au luptat cu multă dăruire și au avut o revenire senzațională. Cu 91 de secunde înainte de final, Rundles a fost one men show cu un ecart de 5-0 pentru 83-78 iar căpitanul gazdelor Gugino a transformat două libere și a închis tabela. Rezultat final: Phoenix Galați – BC Mureș 87-81 (19-19, 22-25, 23-23, 23-14).

Sârbul Pavlovic de la Phoenix a terminat cu double-double: 21 puncte, 15 recuperări. Din tabăra învingătorilor s-au mai remarcat: Rundles 25 puncte, Miller 13 p, White 12 p și Gugino 11 p. De la BC Mureș principalii marcatori au fost: Mitchell 29 p, Person 13 p, Borșa 11 p, Mjovic 10 p.

*foto: Viorel King

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John2016 :

    Antrenorul ramane decisiv.
    Daca urmarim cu atentie sfarsitul meciurilor vedem ca decisiv e antrenorul. In cupa la fel a patit Muresul. Pitestiul recupera de zor si faceau schimbari inspirate (ex. Corpodean) pe cand Muresul statea resemnata cu aceiasi 5 jucatori. Probabil la fel si acum.Eu zic ca oricand un Nini, Sapera sau Achim pot intoarce un meci. Tinerii vin si ei. Dar mai au un pic de drum. Fara suparare.

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • 76ers:

      ...
      Pai daca nu au cu cine sa joace? e normal sa pice in ultimul sfert cand iti joaca 35 de minute pe meci, ultimii veniti nici nu au facut pregatirea cu echipa si cum au venit pac au trebuit sa joace 35 sau mai multe minute pe meci, pai normal ca in ultimul sfert nu mai au aceiasi intensitate in atac si aparare. Cu pitesti nu a fost Mitchell si Mladenovic care in al doilea meci a facut doar figuratie, ce vina are antrenorul cand are lot de 7 jucatori capabili sa joace dintre care 2 au lipsit? Nu am nimic cu Muresul si nu vreau sa ii ridic, dar avand in vedere schimbarile de lot si ca la capitolul romani stau destul de slab mie chiar mi-se pare impresionant ce au reusit in primele 3 meciuri...parerea mea, acuma daca esti tu antrenor mai bun te invit sa incerci poate reusesti mai multe...

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Sa-mi explice si mie când e capabil să faca ceva Achim la echipa ca să întoarcă un rezultat?Cu sibiu +10 pierzi,contra u ai avut sez trecut în semi 9,10,11 pct pierzi lista e lunga.Achim e specialist la a pierde meciuri când are avantaj nu să întoarcă.

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • tzontzolino:

      aoleu
      Cel mai blamati pe Achim cand tot el a luat campionatul cu o echipa totusi mediocra la acel moment. Ii iertam toate pacatele lu'Sapera 5 ani daca lua un campionat

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Nu cred ca era o echipa mediocră.Aveai un Barnette care aratase la Cluj că e jucător,aveai un Zeno care e unu din cei mai buni străini din istoria camp nostru la niv lu Dykes și nu spun asta că sunt fan Oradea.Aveai un Zupan fost juc de Euroliga,jucase în Turcia,Rusia știa să strânga echipa în juru lui plus un conducător care avea viziune și stia jocu,plus căpitanu echipei naționale.Asta nu sună a echipa mediocră părerea mea.
      Și cum să nu-l blamezi când e al 1000 meci în care tu ai 10,11,12 pct avans și tu pierzi și ajungi în unele momente să joci cu 3 mâini moarte pe teren.

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!