Stiri Cupa României Feminin

Phoenix a debutat cu victorie în fața celor de la CSU Alba Iulia

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
28.09.2017

cupa romaniei phoenix csu alba iulia

Sezonul baschetbalistic s-a deschis miercuri seara în sala Polivalentă Dunărea meciul dintre Phoenix Galați şi CSU Alba Iulia. Partida a contat ca manșa tur din prima fază a Cupei României. În ciuda problemelor financiare, fetele de la Phoenix s-au mobilizat și au obținut o victorie de moral.

Antrenorii Eugenio Rodrigues și Vladimir Ivankovic au început în formulele: Kilpatrick, Dzombeta, Dumitrache, King, Crăciun, respectiv Omerbasic, Fodor, January, Fleming, Cutaș.

Chiar dacă au aliniat o formulă nouă față de sezonul trecut și fără niciun un joc amical în presezon, echipa gălățeană a intrat foarte bine în meci și și-au adjudecat primul sfert cu 26-14. Gălățencele au menținut ritmul şi la începutul sfertului secund. Junioara Alina Stan, care alături de coechipiera sa Maria Vreme, au debutat în baschetul mare, a scuturat plasa din afara semicercului şi a înregistrat cea mai mare diferență pe tabela de marcaj: 32-19.  Formația vizitatoare, revenită pe prima scenă după un an de absență a început cursa de urmărire. Trioul american January-Lerma–Fleming și-a arătat calitățile și scorul s-a strâns: 33-31 (min.17). Phoenix a reușit un ecart de 5-0 și a intrat la vestiare în avantaj, 38-33.

În a doua repriză oaspetele nu au renunțat la luptă și au trecut în avantaj după coșul de două puncte reușit de Cutaș, scor 52-51. Finalul a aparținut celor de la Phoenix, iar americanca King și-a arătat experiența pe final de meci. Rezultatul final a fost: 62-53.

 Bosniaca Miljana Dzombeta, de la Phoenix a terminat cu double-double: 16 puncte, 11 recuperări. De la învingătoare s-au mai remarcat: Mariah King 16 p, 9 recuperări, Aliyah Kilpatrick 10 p și Alexandra Dumitrache 7 p. De la CSU Alba Iulia principalele marcatoare au fost: Jessica January 18 p, Leticia Lerme 12 p, Monique Fleming 11 p.

Returul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, la Alba Iulia.

*foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii