Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix a reuşit a opta victorie din acest sezon, în faţa celor de la BC Mureş

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
10.02.2016

phoenix_bc_mures

Sala Polivalentă Dunărea din orașul de la Dunăre a găzduit miercuri seara partida Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș, din penultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională.

Chiar dacă au venit la Galați fără principalul marcator, Mohammed, mureșenii după un recital de aruncări de 3 puncte marca: Pusthavar, Martinic și Gajovic s-au desprins la 7 puncte, scor: 18-11 (min.5). Pe mână lui Bojovic, Phoenix a revenit pe tabelă și Pîrlog a restabilit egalitatea. Sfertul al doilea a început cu o reușită din afara semicercului a lui Threatt jr., care a mai târziu a fost imitat de Bojovic și Pesic și Phoenix a preluat inițiativa, în min. 16 înregistrându-se cea mai mare diferență, scor 42-33. Lituanianul Jurevicus a scuturat plasa de la vreo 8 metri și BC Mureș a intrat la vestiare cu un punct avans.

La reluare, echipa lui Florin Nini a preluat definitiv ostilitățile, sărbătoritul zilei Petică a restabilit egalitatea cu un coș de 3 puncte, apoi Lemyk a marcat de două ori consecutiv și scorul a devenit 56-49 (min.27). Phoenix a ținut ritmul și a păstrat un avantaj de trei puncte. Așa cum s-a întâmplat și la precedentul joc de pe teren propriu cu Oradea, gălățenii au dat mari emoții fanilor care au venit din nou în număr mare și i-au împins de la spate pe tot parcursul jocului. Cu patru minute înainte de final, Martinic a marcat de afară și a egalat, scor 71-71.

De data aceasta, Phoenix a rezistat presiunii, Rohde și Threatt jr. au avut siguranță în execuții și a câștigat meritat, producând încă o surpriză în acest sezon. Rezultat final: Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș 83-74 (25-25, 21-22, 17-13, 20-14).

Principalii marcatori: Bojovic 26 p, Rohde 16 p, Threatt jr. 12 p, Pesic 11 p (Phoenix) respectiv Pustahvar 16 p, Martinic 14 p, Barro 14 p, Jurevicus 14 p (BC Mureș).

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Performanta
    O mare performanta pt o nou promovata ! Felicitari

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!