Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix, o victorie dramatică cu SCM U Craiova

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
15.01.2017

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara partida Phoenix Galați – SCM U Craiova din cadrul celei de-a XVI-a etape a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Distribuțiile de start au fost: Bojovic, Brandon, Guțoaia, Gugino, Pesic respectiv Taylor, Fraseniuc, Abrams, Burlacu, Hargrove.

Echipa gălățeană a intrat motivată pe teren, americanul Gugino a spart gheața iar sârbii Bojovic și Pesic au făcut ca tabela să arate 7-4 (min. 3). Oltenii și-au intrat în mână și au trecut în avantaj după coșul reușit de Hargrove. Phoenix a revenit în prim plan, Pesic a scuturat plasa din afara semicercului și a mărit diferența, scor 18-13 (min.7) dar primul sfert s-a încheiat cu două puncte în favoarea gălățenilor.

Cele două echipe au mers cap la cap în cel de-al doilea sfert și au alternat la conducere. Pe mâna lui Solopa, formația olteană a trecut în față, 24-26 (min.12) dar trupa lui Florin Nini și Bogdan Bălănică nu a renunțat și a ripostat prin Pîrlog și Pesic pentru 42-38 (min.18) iar la pauza mare tabela a indicat: 48-46.

Phoenix a avut inițiativa în continuare, au ieșit la rampă Guțoaia și Pîrlog și diferența a crescut pentru prima dată la opt puncte. SCM U Craiova nu a renunțat la luptă și Bureau a strâns scorul, 71-69 (min.32). Cu cinci minute înainte de final, Gugino a marcat pentru 82-74 și se părea că Phoenix a scăpat în învingătoare. Așa s-a și întâmplat dar ultimul minut a fost dramatic, Vlaicu a fost sancționat cu un turnover pentru ca Taylor să rateze victoria cu 10 secunde înainte de sfârșit. O victorie dramatică care a fost salutată în picioare de inimosul public gălățean care a umplut din nou tribuna. Rezultat final: Phoenix Galați – SCM U Craiova 83-82 (22-20, 26-26, 20-16, 15-20).

Cel mai bun jucător din tabăra învingătorilor a fost Tony Gugino, care a terminat cu double-double: 20 puncte, 11 puncte. S-au mai remarcat: Pesic 20 p, Brandon 14 p și Bojovic 13. De la echipa oaspete principalii marcatori au fost: Abrams 21 p, Taylor 18 p, Hargrove 18 p.

*Foto: Viorel King

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    NIMIC DE COMENTAT....
    Oare ce mai trebuie sa se intample pentru ca onor conducerea clubului sa il trimita acasa pe acest impostor de VUKSANOVIC ? Numai potlogariile concepute si derulate impreuna ii mai tin legati. Dar pana cand, pentru ca si penibilul are o limita (nu ca nu ar fi fost depasita de mult si aceasta limita). Bai Lucica ia mai tata taurul de coarne, fa un referat la doamna contabil, ajunsa director, si sa vedem ce se intampla. Cu acest referat poate scapi si tu pentru sezonul urmator, ca daca nu ti se pune si esecul asta in carca, dupa retrogradarea fetelor...
    Vorba aia : "IA AMINTE SA TII MINTE".
    P.S. DACA TOT NU RETROGRADEAZA NIMENI, SI DACA TOT NE-AM FACUT DE RAS, MACAR SA MAI ECONOMISIM DIN BANI PENTRU SEZONUL URMATOR. Sa plece toti balaoachesii care sug la tuturoiul cu bani de la club si sa pornim la drum cu copii si o viziune pe cativa ani. Altfel vom avea in fiecare an cate un retardat gen VUKSANOVIC, un antrenor secund-jucator gen LUPUSAVEI, si il vom chema la nesfarsit pe BUREAU, dupa ce a fost prea scump in vara. HAOS TOTAL, dar care convine catorva persoane, care sa acopere si sa justifice jaful din club....

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    antrenorul e raspunzator
    O victorie cu Galatiul era necesara. Cred acum ca nici cu Dinamo nu mai avem sanse, iar in restul etapelor vom avea numai infrangeri. Cand nu esti in stare a utiliza potentialul jucatorilor iti dai demisia, nu arunci cu clipboard-ul pe jos, nu dai cu picioarele in scaune sau in pet-ul de apa! Nu te crizezi sa vada spectatorii ca esti un lider! Punctul 2: daca esti jucator varza nu ai cum sa ajungi secund! Esti varza! Veniti in numar cat mai mare la Polivalenta! E necesar. Trebuie sa ne auda TOTI, jucatorii si conducatorii lor "inamovibili"!

    cu 7 ani în urmă (16.01.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    Q.E.D.
    Situatia este asa cum prevedeam inca din iulie-august 2016.
    Cu o echipa in totalitate schimbata (nu si Vuksanovici, din pacate), cu un buget injumatatit si cu o campanie de transferuri nesatisfacatoare era de asteptat sa incheiem in coada clasamentului.
    Intreb (si acum ca si atunci): cu ce ne incurca ofertarea serioasa a lui AJ, de exemplu. Ce bine era sa se pastreze un nucleu de 3-4 jucatori si sa se realizeze o campanie de achizitii judicioasa. Obligatoriu era necesar un pivot de meserie.
    Spuneam si atunci si o mai spun si acum. Administratia locala politizata excesiv nu este capabila sa inteleaga acest fenomen. Nu intelege multe alte fenomene dar intelege foarte bine sa prosteasca oamenii. In acest domeniu sunt maestrii si se pare ca este suficient pentru a face orice fara a fi sanctionati.

    cu 7 ani în urmă (19.01.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Eu tot sutin ca aveti o echipa buna. Sambata eu va vad favoriti tinand cont si de oboseala oradenilor. Aveti cei 3 americani care sunt foarte periculosi. Cu un Paul periculos de pe semicerc si Bureau foarte bun pe recuperari, eu nu cred ca stati rau. La romanii aveti ce putin 4 jucatori care pot intra in rotatie : Burlacu, Solopa, Aktas si Fraseniuc. Pe langa acestia mai si Popa care mie personal imi place. E adevarat ca suferiti la pivot dar restul jucatorilor pot suplini. Asta e parerea mea si sper sa ma insel pt ca sambata noi avem nevoie de victorie.

      cu 7 ani în urmă (20.01.2017)
    • SCM "U" Craiova fan Craiova:

      echipa buna, acum
      Sambata si noi avem nevoie de victorie. Sper sa castige cine joaca mai bine in acest meci si victoria sa nu fie decisa de greseli de arbitraj, cum adesea se intampla in meciurile stranse. Subscriu, avem o echipa buna dar nu avem antrenor.
      Eu zic sa-l urmariti si pe tanarul Tayloe Taylor pentru ce promite. Popa trebuie jucat mai mult. Astept cu interes sa-i vad pe parchet pe Jamar, Darius si Travis.

      cu 7 ani în urmă (20.01.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Hai sa fim seriosi, esti tu galant, dar nu ai cum sa dai Craiova favorita. De acord cu aprecierile vizavi de jucatori, dar la nivel de joc, echipa Craiovei e ca o gaina fara cap: nu exista viziune, nu stiu ce trebuie sa faca, nu au coeziune si nici entuziasm. Nu aveti cum sa pierdeti nici daca jucati tot meciulcu Petrisor si Pasca :). Chiar daca l-au adus si pe Lee acum...

      cu 7 ani în urmă (20.01.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @gyke
      Asa cum am spus sper sa ma insel, dar eu sincer asa vad lucrurile. Sean, Mirkovic si Pasalic vor fi storsi de energie. S-a vazut si la Galati ca atunci cand venim dupa un meci epuizant putem pierde cu echipe mult sub noi ca valoare.
      Probabil ca va juca Franklin, dar in meciul cu Steaua mi s-a parut inca departe de forma lui fizica obisnuita, asa ca mie mi-e teama de acest meci.

      cu 7 ani în urmă (20.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!