Stiri Cupa României Feminin

Phoenix, victorie clară în returul cu CSBT Alexandria

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
09.01.2017

Phoenix Galați a primit vizita duminică seara echipei CSBT Alexandria, în manșa retur din faza preliminară a Cupei României la baschet feminine. Teleormănencele au sosit la Galați cu câteva ore înaintea startului meciului și cu un avantaj de opt puncte după victoria de pe teren propriu.

Oaspetele au dezghețat tabela prin Megan Mullings, dar imediat căpitanul Romina Filip împreună cu „locotenenții” Shanice Steenholdt și Katie Rutan au dat semnalul de atac și Phoenix a rezolvat „bătălia” după primele cinci minute. Echipa pregătită de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică, la care a revenit și americanca Myneshia McKenzie, cea mai bună marcatoare din LNBF sezonul 2015-2016, a turat motoarele la maxim și la jumătatea meciului și-a asigurat un avantaj de 29 de puncte pe tabelă, scor: 61-32.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în min. 24 când Phoenix a condus cu 69-34. CSBT Alexandria a încercat să revină, Carla Bartee și Shanita Arnold au scuturat plasa din afara semicercului și au mai strâns diferența. Rezultat final: Phoenix Galați – CSBT Alexandria 90-64 (32-12, 29-20, 17-19, 12-13).

Din tabăra gălățeană s-au remarcat: Romina Filip 23 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții, Shanice Steenholdt 22 p, 12 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție, Katie Rutan 14 p, 6 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție.

De la CSBT Alexandria s-au evidențiat: Carla Bartee 16 p, 12 recuperări și Shanita Arnold 14 p. Ambele echipe s-au calificat pentru Final 8.

Tragerea la sorți va avea loc pe 10 ianuarie la sediul FRB.

*Foto: Sonia Baciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!