Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteşti vs Energia, duel pentru play-off

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
25.02.2014

Liga Națională

Etapa 20

Miercuri, ora 19:30

DigiSport 2

Sala Sporturilor Trivale

11-8 Fişa meciului 11-8

BCM U Piteşti vs Energia Rovinari reprezintă duelul a două formaţii ce se află în luptă directă pentru play-off-ul Ligii Naţionale. De aceea, întâlnirea din cadrul etapei a 20-a se anunţă una disputată din primul şi până în ultimul minut de joc. Pe de o parte, gazdele, Piteştiul ocupă locul 8 în clasament cu 30 de puncte, iar pe de altă parte, oaspeţii, Rovinari se află două locuri mai sus, însă au acelaşi punctaj. Aşadar, se vor întâlni două echipe sensibil egale.

BCM U Piteşti trebuie să îşi revină rapid. Echipa lui Hristu Şapera avea o serie perfectă, 4 victorii consecutive, cu Ploieşti, Târgu Mureş, Steaua şi Farul, însă a fost stopată la Oradea. Aici, BCM U a cedat duelul, deşi l-a condus până la pauză. 72 - 66 a fost scorul pentru orădeni. În această deplasare, celor de la BCM U le-ar fi trebuit ceva mai multă atenţie în final, dar şi ceva mai mult noroc. Ken Tutt a fost omul numărul 1 al piteştenilor în acest joc. Americanul a reuşit un total de 20 de puncte, însă pentru BCM U nu a fost de ajuns.

În schimb, Energia Rovinari vine la Piteşti, cu moralul pe cât se poate de ridicat. Echipa din Târgu-Jiu tocmai ce a trecut acasă, scor 81 - 71 de către Gaz Metan Mediaş. În această victorie, pentru formaţia lui Florin Nini, om de bază a fost Nemanja Milosevic, autor a 24 de puncte. Apoi, pentru Rovinari, câte 13 puncte au mai reuşit Louis Darby Jr., respectiv Ermin Jazvin.

Duelul dintre Piteşti şi Rovinari se anunţă unul pe cât se poate de atractiv, dar şi de interesant. Asta pentru că o victorie pentru oricare dintre cele două echipe poate însemna un pas uriaş spre play-off-ul Ligii Naţionale. 

În partida tur disputată în Gorj, Energia s-a impus categoric cu scorul de 82-62. Principalul realizator al formaţiei lui Florin Nini a fost fundaşul Giordan Watson, cel care a totalizat 20 de puncte, 4 recuperări şi 7 pase decisive. În replică, pentru BCM U, Ousmane Barro a avut 14 puncte şi 9 recuperări.

Piteştenii au o medie de 78.8 puncte marcate pe meci, iar Energia Rovinari a marcat în medie 86.5 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, BCM U are procentaj de 54.4%, faţa de 56.0% al gorjenilor. Oaspeţii de miercuri stau mai bine şi la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 38.4%, faţă de 33.5% al Piteştiului.

Înainte de joc, niciuna dintre formaţii nu porneşte cu şansa I. Mai ales că în Liga Naţională, până acum s-a demonstrat faptul că oricine poate învinge pe oricine. 

Meciul poate fi urmărit în direct la postul Digi Sport 2.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    Transfer
    @Lucian Calinescu si colegii: nu s-a auzit nimic de un transfer la Energia? "pe surse" nimic?

    cu 10 ani în urmă (25.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!