Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteşti vs Sibiu, meci aşteptat cu sufletul la gură

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
06.03.2014

    Liga Naţională

          Etapa 22

vineri, 7martie, ora 18:00

              12-9           Fişa meciului                16-4

Va fi meci frumos, spectaculos, şi important pentru ambele echipe la duelul dintre BCM U Piteşti şi CSU Sibiu. Cele două formaţii, cu un parcurs peste aşteptări până acum în Liga Naţională, se întâlnesc în Sala Sporturilor din Piteşti, în etapa a 22-a.

BCM U are de luat o revanşă contra Sibiului. Piteştiul a cedat categoric în tur, iar acum în retur, în faţa propriilor fani, BCM U nu vrea să dezamăgească. Pentru acest joc, echipa lui Hristu Şapera se bazează în special pe jocul foarte bun de acasă. Aici, piteştenii au cedat doar contra celor de la BC Timişoara, respectiv CSM Oradea.

Înainte de jocul cu Sibiul, BCM U a avut parte de un eşec. La Cluj, Piteştiul nu a mai reuşit să administreze adversarului încă o înfrângere. BCM U avea 3 la 0 în acest sezon la întâlnirile cu U Mobitelco, însă clujenii au câştigat meciul din campionat de acasă.

Tocmai de aceea, BCM U - echipă ce se luptă cu şanse mari pentru play-off vrea acum victorie. Acasă, într-o sală plină, într-un joc ce poate ridica şi mai mult echipa de la Piteşti în clasamentul Ligii Naţionale.

Pentru Piteşti nu va fi însă uşor contra celor de la CSU Sibiu. Adversarul e al 3-lea în Liga Naţională, imediat după forţele Ploieşti şi Oradea. În ultimul joc chiar, de acasă, Sibiul a zdrobit pe Mediaş. 84 - 52 a fost scorul în favoarea echipei lui Miodrag Perisic.

Până acum, în sezon, Sibiul s-a descurcat foarte bine. 16 victorii şi doar 4 eşecuri e linia de clasament a ardelenilor. La Piteşti însă, orice va fi posibil.

Va fi cea de-a 22-a confruntare directă dintre cele două formaţii, scorul până în acest moment fiind favorabil ardelenilor, 15-6.

Piteştenii au o medie de 79.4 puncte marcate pe meci, iar CSU Sibiu a marcat în medie 85.2 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, BCM U are procentaj de 54.6%, faţa de 52.9% al sibienilor. Însă, sibienii stau mai bine la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 38.0%, faţă de 32.8% al Piteştiului.

Se vor întâlni două echipe ce sunt pe val, ce practică un baschet spectaculos, un joc bazat pe forţa echipei, cu energie din minutul 1 şi până în minutul 40. Tocmai de aceea, duelul Piteşti - Sibiu poate avea orice câştigătoare!

17 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu rhadoosb :

    ....ori sibieni ori medieseni
    "Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, BCM U are procentaj de 54.6%, faţa de 52.9% al medieşenilor.".....fata de 52.9% al mediesenilor? Incurci Sibiul cu Mediasul? :).

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Multumim
    inca o data "Gigisport",alt meci extrem de interesant pe care o sa-l vedem...pauza!Sigur,or sa se ascunda in spatele faptului ca la acea ora transmit din Euroliga,dar cred eu ca erau mult mai multi interesati de campionatul intern in cazul in care era sa se fi facut o alegere.

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      eu sigur ca as fi ales meciul intern. Mai ales ca vorbim despre doua echipe care joaca frumos si ambele imi plac prin felul in care evolueaza. Dar e inutil sa-i 'laudam' pe 'boii' ashtia ca nu vor schimba doar de dragul nostru. Pe deasupra, acum ca s-a reluat campionatul intern de fotbal cred ca nici atatea meciuri nu vom avea placere de a viziona, cat am facut-o pana acum. :(

      cu 10 ani în urmă (06.03.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Digisport
    Din pacate iar nu vedem un meci interesant dar din pacate Digisport este o televiziune comerciala si daca la noi in tara un meci Chiajna - Navodari la fotbal are mai multi telespectatori decat un Cluj - Sibiu atunci ei nu prea au ce face.

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Netelevizare
    Eu v-am mai tot spus parerea mea despre Digi.... din nou un meci important si interesant al Sibiului pe care nu il transmit... incep sa cred ca au o problema cu noi ... cand vine vorba de transmisi suntem printre ultimele locuri ...:(
    Un meci foarte greu, Pitestiul are o echipa foarte frumoasa, cu siguranta va fi un spectacol pentru cei din sala...

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    intrare libera
    Apropo este intrare libera pentru sexul feminin...
    Legat de subiect...va fi foarte greu sa batem Sibiul, Calota il asteptam cu drag (ne a castigat o Cupa si o SuperCupa) dar Sibiul este in play-off, hai sa fim si noi :) voi pe 1 noi minim pe 8 si vedem in Play-Off cine e mai bun.

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Meci
      O sa faca deplasarea si cativa baieti de la noi.
      Nu cred ca terminam noi pe 1 , e foarte greu, mai avem deplasari grele la Mures , Ploiesti , Craiova si maine la voi ...probabil ca vom termina pe locurile 4-5 , oricum ve-ti fi si voi in playoff, dar sa nu cadeti cu asesoft...

      cu 10 ani în urmă (06.03.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Gigi sport
    Televizarea se face in functie de pozitia in campionat, numar de suporteri si expunere, din pacate se face mecanic si nu analizeaza nimeni situatia in profunzime si faptul ca Pitestiul este mai jos decat i locul! Nu as fi surprins sa aflu ca se face in functie de pozitia din sezonul trecut! Cati iubitori de baschet credeti ca se ocupa de program?

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    digi
    Ca pun pe primul plan fotbalul, ii inteleg ca doar e "sportul rege" (nu ma refer in nici un caz la fotbalul nostru). In schimb nu inteleg cum pot aleaga sa transmita la aceeasi ora un meci de handbal feminin din campionatul intern (Zalau cu Deva). Aici nu mai e vorba de rating, e o mare greseala, ca sa nu zic prostie.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    transmisii
    Cu toate ca nu ne place, deocamdata baschetul are o audienta destul de scazuta. Digi are drepturi de televizare si pentru handbal, volei, hochei etc. Pentru ei handbalul e locul 2 dupa fotbal, asa ca vor fi mai multe meciuri de handbal transmise - handbalul are mai multe performante internationale. Pe de alta parte programul jocurilor il stabileste tot televiziunea, asa ca ar putea sa faca loc si baschetului. Si vineri de la 6 dau baschet. Chiar daca nu Pitesti-Sibiu. E un meci de euroliga, teoretic mai atractiv

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    sezonul urmator
    Pe pagina de facebook a Digisport apare o informatie care pe mine cel putin ma pune pe ganduri. Expira contractul cu fedratia romana de baschet si nu e sigur ca Digi va plati si pe viitor, cel putin asa reiese dintr-o declaratie.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Digi = caca
    Ce meci spectaculos este la Pitesti si atmosfera, galeria si baietii transmit live text pe chatul nostru ( e mult mai rapid si interactiv decat frb, )

    http://www.csufans.ro/chat/index.php

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Nu pot sa cred!
    Incredibil!!! Cum sa nu televizezi un asemenea meci??? Adica transmit U - Pitesti, jucat la Cluj - meci foarte strans - si nu difuzezi Pitesti - Sibiu in care se presupune ca pitestenii, care joaca acasa, se presupune ca vor manca si parchetul ca sa castige. Penibil!

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Problema
      Poate au ceva cu noi... doar in acest retur nu s-au difuzat cateva meciuri importante (aproape toate in afara de meciurile cu cele 3 ultime clasate ): Sibiu - Mures , Sibiu - Gazul ( derby-ul judetului, stim bine ce orgolii sunt si ce spectacol e in tribune, plus Gazul care si-a jucat ultima sansa) , U Cluj - Sibiu era cat pe ce sa sa il scoata de tot din grila , noroc, cu Digi 24 Cluj, apoi Sibiu - Energia la fel nedifuzat, acum Pitesti - Sibiu nedifuzat....intelegeam daca eram o echipa de pluton , dar asa ... v-am zis incep sa cred ca au o problema cu noi ... imi pare rau ..

      cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Defapt
    Conducerea si comportamentul management al lor au o mare problema in primul rand..pacat ca sunt si abonat rds ...

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Greseala
      *Compartimentul ... imi cer scuze ( ma gandeam la altceva)

      cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    @alexcsu
    Cred ca te-ai gandit bine!

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!