Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteştiul încearcă să spargă "gheaţa" în noul sezon

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
11.10.2013

 

Liga Națională

Etapa 3

12.10, ora 18:00

0-2 Fișa meciului

1-1

Piteştiul încearcă să spargă "gheaţa" în noul sezon. BCM U Piteşti are mare nevoie de prima victorie în debutul partidelor acestui nou sezon. După ce au pierdut pe teren propriu cu BC Timişoara, şi "afară" cu Ploieştiul, formaţia lui Hristu Şapera primeşte acum vizita vicecampioanei României, BC Mureş Târgu-Mures. Întâlnirea este programată sâmbătă, cu începere de la ora 18:00.

Continuă seria de meciuri dificile pentru BCM U Piteşti. Important este însă ca acum să vină şi rezultatele pozitive. Piteştenii vor încerca să-şi intre "în mână" la întâlnirea cu Mureşul, formaţie de seamă a Ligii Naţionale. Eşecurile anterioare, deşi în faţa formaţiilor pe cât se poate de puternice, a lăsat urme adânci în randul baschetbaliştilor lui Şapera. Antrenorul şi-a intrat în misiune imediat după ce s-a pus punct final la Ploieşti. Şapera trebuie să strângă rândurile, să rezolve greşelile elevilor săi şi să "injecteze" pe toată lumea cu moral. Mare ambiţie înainte de acest joc la Piteşti va fi pentru senegalezul Ousmane Barro, acum pivotul formaţiei argeşene. Cu Mureşul, pentru Barro nu va fi deloc uşor. Va fi interesant, emoţionant şi motivător. Pivotul a fost aproape de titlu cu mureşenii anul trecut, când echipa lui Srecko Sekulovic a ieşit a doua în campionat.

La Piteşti, Mureşul vine după victorie. Odată pentru că în acest sezon, Sekulovic&Co vor încerca cel puţin să reediteze performanţa de anul trecut. Şi a doua oară, pentru că Mureşul are moral, după ce a spart "gheaţa" în noul sezon, obţinând prima victorie, la precedentul meci, 89 - 80, acasă cu Gaz Metan Mediaş. Înainte de această victorie cu Mediaşul lui Marcel Ţenter, nici pentru BC Mureş Târgu-Mureş nu a fost un start reuşit de sezon. Aceştia au cedat la debut, în Bănie, cu SCM-ul lui Andelko Mandic.

La duelul cu Mureşul, BCM U trebuie să trateze foarte serios totul. În special închiderea lui Ivan Ivanovic, omul ce vine cu nu mai puţin de 26 de puncte, reuşite la victoria cu Gazul.

Va fi cea de-a 17-a confruntare directă dintre cele două formaţii, scorul până în acest moment fiind favorabil piteştenilor, 9-7. Sezonul trecut, la Piteşti, BC Mureş s-a impus cu scorul de 95-71.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Alexandru Olaru, Sefir Beder şi Alin Faur, comisar din partea FR Baschet fiind Stelian Bănică.

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    blocare
    Trebuie blocat Ivan dar in acelasi timp Sapera l-a avut elev pe Goran si ar trebui sa stie sa il blocheze si pe acesta. Lu'Peciukas nu ai ce sa ii faci, decat sa fie in forma proasta. Mitchell e cam praf oricum si speram ca Lupusavei nu are chef de joaca de la distanta. (anul trecut Lupusavei a rasat sala cu gura cascata dupa ce a dat in ultima secunda , dupa o pirueta si adversar in spate , o aruncare de 3 din lateral. (Pitesti vs Oradea)

    Rezumand...Mures pleaca clar favorita.

    cu 10 ani în urmă (11.10.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Bc Mures
    Doamne ajuta Bc Mures sa isi confirme statutul de favorita in acest meci, si sa nu avem iar parte de o surpiza neplacuta cum am avut la Craiova
    Hai Bc Mures!

    cu 10 ani în urmă (12.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!