Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteştiul înfruntă liderul, în Sala Sporturilor Trivale

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
25.01.2014

Liga Națională

Etapa XV

Duminică, 26 ianuarie, Ora 18:00

Sala Sporturilor Trivale

În direct la Digi Sport 3

7-7 Fişa meciului 10-3

BCM U Piteşti vrea să înceapă cu dreptul anul 2014, chiar în faţa propriilor suporteri. Pentru acest lucru, piteştenii au însă de trecut de către CSU Ploieşti, campioana României, şi una dintre cele mai puternice formaţii actuale din Liga Naţională. BCM U Piteşti - CSU Ploieşti este unul dintre cele mai atractive dueluri pe care le oferă etapa a 15-a din Liga Naţionalî de Baschet masculin.

BCM U Piteşti speră în acest an la play-off. Acum piteştenii sunt pe cât se poate aproape de obiectiv. Locul nouă pentru echipa lui Hristu Şapera, cu 21 de puncte. Tot atâtea însă, are şi BC Timişoara - echipa ce se află pe locul opt, dar şi Steaua - formaţia de pe locul 10. În etapa a II-a din returul de campionat, BCM U primeşte vizita celor de la CSU Ploieşti - liderul Ligii Naţionale, formaţie ce are 23 de puncte acumulate până acum.

Înainte de joc, BCM U nu are moralul prea bun. Piteştiul tocmai ce a cedat, 73 - 79 în deplasarea din Banat, cu BC Timişoara. Aici, pentru BCM U, totul s-a pierdut în primele două sferturi, când bănăţenii au luat avans de 21 de puncte. Antrenorul Hristu Şapera speră însă că la duelul cu CSU Ploieşti, elevii săi nu vor mai fi puşi într-o asemenea situaţie.

La Piteşti, prahovenii vin cu poftă de joc. Ploieştiul a disputat ultimul meci în campionat în data de 22 decembrie, atunci când a cedat surprinzător, 76 - 86 la Craiova, contra celor de la SCM U. Deci, formaţia lui Vladimir Arnautovic nu este una de neînvins. Acest lucru trebuie demonstrat însă de către piteşteni, la duelul din Sala Sporturilor.

În duelul cu CSU Ploieşti, BCM U îşi va întâlni şi fostul jucător, croatul Ante Krapic. Acesta a reuşit un tur de campionat bun cu Piteştiul, însă odată cu returul de campionat a ajuns la Ploieşti. În acelaşi timp, sunt şanse mari ca acest duel să aducă şi debutul într-un joc oficial la Piteşti, pentru Marian Minea, ultimul transfer al piteştenilor, jucător adus de la Farul Constanţa.

Toată lumea aşteptă încă de pe acum cu sufletul la gură duelul dintre Piteşti şi Ploieşti. Mai ales că cele două formaţii se pot întâlni chiar şi în Final Four-ul Cupei României, aici unde ambele sunt calificate.

În turul de campionat, la Sala Olimpia, CSU Ploieşti s-a impus categoric cu scorul de 81-59. Cel mai bun jucător al prahovenilor a fost Jonte Flowers, cu 23 de puncte şi 3 recuperări, în timp ce pentru BCM U principalul realizator a fost Lamonte Ulmer, cu 14 puncte şi 4 recuperări.

Va fi cea de-a 36-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind net favorabil oaspeţilor, 31-4. Argeşenii au o medie de 76.2 puncte marcate pe meci, iar Asesoft a marcat în medie 85.2 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, echipa din Piteşti are procentaj de 54.3%, faţa de 62.4% al prahovenilor. Ploieştiul stă mai bine şi la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 37.2%, faţă de 32.0% al gazdelor.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti şi Vlad Ghizdăreanu, comisar din partea FR Baschet fiind Mircea Martiş.

Startul jocului se va da la ora 18:00, în direct pe Digi Sport 3.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    din obisnuinta
    Lucică, din obişnuinţă ai scris : "echipa noastră are procentaj de 54.3%". Acum nu ştiu dacă trebuie să fi neutru în scris sau e oficial că eşti al Piteştiului.

    Era frumos să adaugi că le-am furat o SuperCupă...

    cu 10 ani în urmă (25.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!