Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteștiul se impune la Mediaș după prelungiri

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
29.03.2014

LNBM

Etapa XXV

29 martie

84-90

 

9-15 Statistică 14-10

Gaz Metan începe cu Mandache, Dumitrescu, Bogavac, Tsiaras și Marojevic. De cealaltă parte, formula de start a Piteștiului este compusă din Sinadinovic, Ulmer, Barac, Durkovic și Barro.

Primele puncte ale confruntării sunt puse pe tabelă de Giorgos Tsiaras, care înscrie pe pătrundere. Replica oaspeților vine de la Barro, însă Marojevic transformă două libere pentru 4-2. Piteștiul trece la conducere după o triplă semnată de Barac. Jocul intră într-o perioadă prolifică pentru ambele formații, iar scorul este 15-15 după 7 minute scurse din partidă. Gazul trece la conducere după un coș de la distanță reușit de Mandache. Argeșenii se mențin aproape prin Durkovic, însă gazdele încheie primul sfert în avantaj, 23-22, după ce Sinadinovic ratează o liberă.

Coșul este găsit cu greu de cele două formații în debutul secvenței secunde, iar în 3 minute și jumătate fiecare își trece în cont doar câte 2 puncte. Dumitrescu scutură plasa de la distanță, iar Piteștiul are probleme în a da replica. O face în cele din urmă prin Sinadinovic, care duce scorul la 28-27. Jocul rămâne echilibrat, iar Mediașul dejoacă repede tentativa oaspeților de a se instala la conducere. Încă o triplă reușită de Dumitrescu, și o pătrundere finalizată cu coș de Shiloh, aduc gazdele la 37-34. Piteștiul egalează prin Barro, însă Shiloh nu are probleme la libere și stabilește scorul la pauză, 39-37.

Repriza a doua demarează cu BCM trecând la conducere, prin reușitele lui Sinadinovic și Barro, dar nu pentru mult timp, deoarece un 3-point-play al lui Mandache duce scorul la 45-43. Ken Tutt egalează imediat, iar Piteștiul trece din nou la conducere. Ulmer profită de greșelile nepermise ale medieșenilor își duce echipa la +7. Un antisportiv dictat împotriva lui Ousmane Barro micșorează diferența, însă Barro își repară greșeala cu un coș cu fault pe contraatac. Dumitrescu primește un tehnic contestat de gazde, iar piteștenii profită pentru a se distanța la 10 puncte. Slavisa Bogavac mai reduce puțin din handicap, iar sfertul al treilea se termină cu scorul de 51-58.

La reluarea jocului, același Bogavac înscrie din nou, iar Vladislav Solopa ridică Sala Sporturilor în picioare printr-o aruncare de la distanță înscrisă, pentru 56-58. Tânărul moldovean ratează șansa de a egala prin două libere. Marko Durkovic irosește și el o vizită la linia de libere, iar Bogavac marchează din afara semicercului și aduce Gazul în avantaj. Solopa își repetă reușita de mai devreme și aduce echipei sale un avans de 4 lungimi. Piteștiul se apropie la un punct după două serii de libere, iar Edi Sinadinovic marchează de la distanță pentru 66-68. Tsiaras punctează de două ori, însă Tutt aduce din nou egalitatea pe tabelă. Un 3-point-play semnat de Bogavac duce Mediașul la tot atâtea puncte în față. Durkovic strânge scorul la o lungime diferență, însă același Bogavac îi anulează imediat reușita. Formația lui Șapera are 16 secunde la dispoziție pentru a egala, iar medieșenii nu faultează și îi permit lui Sinadinovic să înscrie de la distanță pentru 75-75. Gazul nu reușește să marcheze coșul decisiv, iar partida are nevoie de prelungiri pentru a-și stabili câștigătoarea.

Timpul suplimentar începe cu două libere transformate de Barro și doar una pe care o fructifică Shiloh. Durkovic și Bogavac aduc câte două puncte în conturile fiecărei echipe. Sinadinovic nu are probleme la libere, iar Durkovic duce scorul la 78-83. Diferența rămâne de 5 lungimi, însă Shiloh marchează de două ori pentru a o reduce la un singur punct. Barac îngroapă un coș de la distanță, pentru 84-88, iar următorul atac al Piteștiului se încheie cu abatere de 24 de secunde. Gazdele nu reușesc să mai schimbe nimic, iar două libere transformate de Sinadinovic stabilesc scorul final, 84-90.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!