Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteștiul trece fără mari probleme de Gaz Metan

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
14.12.2013

LNBM 

Etapa a XII-a

75-58

6-6 Statistică  4-7

BCM Pitești începe cu Tutt, Barac, Durkovic, Krapic și Ulmer. De cealaltă parte, Marcel Țenter îi trimite pe parchet ăe Shiloh, Mandache, Bogavac, Tsiaras și Marojevic.

Confruntarea demarează cu două libere ratate de Durkovic. Marojevic acumulează 2 greșeli personale în primul minut iar Okosun  îl înlocuiește, debutând în echipamentul Mediașului. Shiloh înscrie pe pătrundere, aducând primele puncte ale meciului. Replica argeșenilor vine de la Tutt, care întoarce scorul la 4-2. Krapic mărește avantajul acestora după un coș din afara semicercului. Nigerianul Okosun își trece în cont primele puncte în LNBM, însă faultează mai apoi. Jocul continuă cu o perioadă cu puține modificări pe panou, în care Piteștiul se distanțează la 10-4. Ritmul este dezmorțit de 3 coșuri de la distanță, 2 pentru gazde și unul pentru oaspeți. După 10 minute elevii lui Șapera conduc cu 16-9.

Jocul curge în favoarea lui BCM, care, cu o evoluție mai bună în apărare și inspirație pe faza ofensivă își mărește avantajul la 12 puncte. Barro înscrie 5 puncte consecutive, în timp ce Okosun greșește de mai multe ori pe ambele faze. Mediașul se apropie la 9 lungimi după câte o reușită semnată de Tsiaras și Kemp. Durkovic aduce replica Piteștiului, însă Kemp mai punctează o dată și stabilește scorul la pauză, 32-23.        

Mediașul revine în forță de la vestiare și se apropie la 38-30 după un coș din afara semicercului al lui Dumitru. Jocul este dominat de echilibru, același Dumitru fiind cel care reduce handicapul la 5 puncte după ce mai scutură o dată plasa de la distanță. Piteștiul își reface un avantaj considerabil, însă Bogavac înscriu de la marginea exterioară, respectiv interioară a semicerucului pentru a duce scorul la 46-42. Andrei Mandache reușește două pătrunderi finalizate cu coș și egalează scorul de pe tabelă. Barac înscrie ultimul coș al sfertului 3, oferind un mic avantaj argeșenilor, 48-46.

La reluarea partidei, Kemp restabilește egalitatea, însă Krapic marchează un coș de 3 puncte prin care își aduce echipa la conducere. Pe fondul unui ritm al jocului foarte ridicat, cele două formații reduc intensitatea în apărare și punctează la majoritatea atacurilor. Ulmer punctează pentru 59-54 iar Țenter cere timp de odihnă. Diferența crește din nou în favoarea lui BCM, care se distanțează la 9 lungimi. Medieșenii par să nu se regăsească și comit greșeli repetate, permițând Piteștiului să conducă cu 67-56 la intrarea în ultimele 3 minute de joc. Kyle Shiloh încheie un parțial de 6-0 al gazdelor și duce scorul la 71-58. Sfârșitul meciului nu aduce nici o schimbare a deznodământului, BCM Pitești impunându-se în final cu 75-58

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    "O ZI proasta" ?!!!
    Caraghios subtitul articolului;"O ZI proasta" ? NUMAI zile proaste a avut Gazul in acest tur...Ah,scuze,am uitat:au avut o zi grozava cand au surclasat Farul.Parca au marcat peste 100 de puncte atunci,va mai amintiti,nu? Ehipa nu joaca nimic, dar avem cel mai bun antrenor,evident,evident. Imediat vor aparea specialisti care,cu argumente absolut incontestabile,ne vor arata ca 23 puncte(!) marcate intr-o intreaga repriza(!) sunt o mare subtilitate tactica,desigur
    neinteleasa de profani.Daca nu sunteti multumiti cu aceasta savanta explicatie,se poate recurge la cealalta argumentatie de necontestat:restantele salariale,dragii mosului...Doar nu
    sunteti obraznici sa va indoiti de antrenor.Pai,daca ar fi vinovat,sigur si-ar da demisia,mai ales ca e si antrenorul echipe nationale.Sigur,sigur,stiu ca nu e cazul...

    cu 10 ani în urmă (14.12.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    da
    Foarte bun meciul facut de Ulmer, Tutt si Barac, motoarele echipei !

    cu 10 ani în urmă (14.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    Erata
    "Subtitlul"... "Echipa",evident nu 'Ehipa',eventual "E hiba"

    cu 10 ani în urmă (14.12.2013) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș Derp :

    Mda
    Marcele, fii domn, pleacă!

    cu 10 ani în urmă (14.12.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @ derp & ravenstein
    Sper ca ati vazut meciul.
    Daca da, spuneti-mi si mie cu toate ratarile (uitati-va la procentajele jucatorilor)ce putea face un antrenor, oricare altul in afara lui Tenter?
    Daca jucatorul nu baga mingea in cos, atunci antrenorul nu are cum sa castige jocul.
    HIBA este in alta parte: ca sa ceri performanta si rezultate, din tot deal-ul simplu dintre jucatori&antrenori si club, clubul nu si-a respectat angajamentele& promisiunile.
    Cauza problmei este la noi in club. De aici pleaca toate contraperformantele.
    Ca si Tenter a gresit anul acesta, absolut adevarat: ca a venit tarziu la lot de la nationala, ca nu sa ocupat de un scouting mai bun ptr jucatori (in limita bugetului avut bineanteles), ca nu a ales jucatori grozavi (singurul care a confirmat este Kemp) .
    In rest, toate frustrarile trebuiesc adresate clubului (manager, directori, sponsori, etc)

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Gresiti
    Mai prieteni, ganditi putin , noi sibienii intelegem cel mai bine perioada prin care treceti, cat de dureroase sunt infrangeriile astea , suntem caliti cu ultimii ani si va spun sincer ca nu e vina lui Tenter aici , personal cred ca e un super-antrenor si un caracter incredibil , el se straduieste, sta acolo si isi asuma toate esecurile desi nu e vina lui, problemele voastre sunt cauzate de conducere , situatia asta sunt consecinta rezultatelor , repet nu e vina antrenorului si va dau un exemplu, mult laudatul Dragan Petricevici , a fost lasat sa faca el echipa , pentru noi a fost o emulatie puternica venirea sa la Sibiu, dar s-a transformat imediat intr-o puternica dezamagire, ne-a lasat cand ne-a fost mai greu dupa cateva meciuri acuzand presiunea publicului , cum ca am avea prea mai asteptari ... nu a fost 100% vina lui pentru ca se stie ca CSU are un buget mi,c insa dezamagirea mare a fost modul in care ne-a lasat cand ne-a fost mai greu ...sa nu fiu inteles gresit , l-am apreciat pe Dragan si il apreciez , insa rezultatele si modul in care ne-a lasat ne-a dezamagit tare , astfel apreciati-l pe Marcel cat il mai aveti si aveti incredere ca totul se va rezolva. Sunt sigur ca situatia va revenii la normal. Multa bafta !!!

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @bbfreak
    Da,am vazut meciul.Meciul acesta de cosmar.Au fost o multime de astfel de meciuri si anul trecut si anul acesta,dar acum a fost de-a dreptul grotesc.Sigur ca ratarile jucatorilor sunt inadmisibile,dar aceasta nu are chiar nici o legatura cu pregatirea,cu pastrarea in teren a celor care sunt in mina la un moment dat ? Chiar trebuie sa-l absolvim pe antrenor de toate nereusitele echipei? El e menit sa culeaga doar laurii succesului iar apoi sa ne ascundem sub vesnicile scuze: salarii neplatite la timp,administratie neperformanta etc.Un antrenor bun motivator isi dovedeste abilitatile tocmai in astfel de situatii.Ai enumerat niste greseli grave de strategie chiar tu,dar il absolvi apoi foarte usor de ele...
    Nu,nu se explica totul prin prisma restantelor salariale.Se
    vedea limpede neputinta in teren,lipsa solutiilor. Am trait,
    nu uita asta,cosmarul pierderii multor meciuri si in situatii in care conduceam confortabil,sau in care ne reveneam dupa perioade proaste si apoi cadeam iarasi lamentabil. Peste tot se vehiculeaza sloganul "Pe antrenor il tzin rezultatele" numai noi,cu obstinatie,ne incapatzinam sa refuzam aceasta realitate.
    Si mai am o observatie:spui ca Kemp a confirmat ?!! Este exemplificarea deplina a jucatorului american individualist,
    preocupat doar de statistica personala,care refuza efectiv sa joace cu anumiti colegi.Pot sa dau exemple concrete,dar sunt convins ca le-ai vazut chiar mai bine decat mine,esti
    un foarte bun cunoscator al jocului,stiu asta.
    Cat de jos trebuie sa mai cadem pentru a face o schimbare,
    pentru a aduce socul si motivatia necesara ??? Chiar nu mai exista notiunea de 'onoare','asumarea responsabilitatii' ???

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @lexCSU
    Sincer,empatia ta este impresionanta,mai ales ca vine de la un sibian si stim cat de mult ne-au jignit mereu, dispretuitor, sibienii. Da, am fost si noi nedumeriti de esecurile perioadei Dragan si de modul in care a abandonat acesta. E foarte frumoasa revenirea voastra, o apreciem mult,chiar daca de calitatea multor membri ai galeriei voastre ne indoim avand serioase motive... Multumim pentru incurajarile frumoase.Si.. haide sa trecem peste rivalitati
    stupide avand in minte imaginea frumoasa a lui Claudiu,Pelger,Tordai,Daian si ceilalti medieseni ajunsi la Sibiu

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    @ravelstein
    Rivalitatea trebuie sa existe , chiar daca suntem acelasi judet , ne despart doar 50 de km, e un sport si asa este frumos sa existe rivalitati , reprezinta sarea si piperul in sport , ideea e sa se evite incidentele , ceea ce de exemplu cu asesoft nu se poate momentan .
    Cat despre jigniri acestea s-au lansat in ambele directii, au fost mai multi factori de-a lungul timpului care le-au declansat de la ironii ieftine la sarbatorirea de catre medieseni a retrogradarii Vointei la fotbal si multe alte exemple , poate si fustrarea noastra ca ne-am zbatut in mediocritate cu sportul in ultimii ani , desi un oras ca Sibiul merita mult mai mult si s-ar bucura de o sustinere foarte mare din partea publicului , dar nu se vrea , Johannis si sportul sunt ca doua sine , paralele si a trebuit sa ne bucuram mereu cu putinul care il avem , iar voi avand echipe mai bine construite nu era greu sa apara ironii.
    Baietii din galeriile nostre sunt extraordinari daca ii cunosti , dar isi dau in petec daca sunt atacati tot din sustinerea puternica pentru clubul iubit.
    Cum ai zis si tu Mediasul a contribuit la performantele Sibiului cu multi sportivi la fel cum si Sibiul reprezinta o oportunitate pentru tinerii Medieseni si nu numai . Poate cu timpul se va schimba relatia dintre galerii , vom vedea, pana atunci va doresc sa ne vedem in playoff si cu salariile la zi, iar cu o parere personala Horoba constituie in proportie de 80% „cancerul” din conducerea voastra.

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @lexCSU
    Da,rivalitatea dublata de fair-play,motivata doar de ratiuni sportive,este frumoasa,'sarea si piperul' sportului,cum bine spui tu.Deplangeam doar excesele si manifestarile primitive.
    Referitor la primarul vostru,poate o anume sobrietate tipic germana il mentine concentrat la aspectele 'serioase', stringente ale economiei si administratiei locale.Noua ne lipseste,dureros,un administrator de aceasta factura.In ceea
    ce-l priveste pe parvenitul marunt si dezagreabil numit horoba,el este motivul profund ofensator al nemultumirii si rusinii noastre...Cei ce l-au adus sunt probabil de aceiasi anvergura.In rest,multumim pentru gandurile tale bune,si felicitari pentru victoria mai mult decat meritata asupra Asesoftului.

    cu 10 ani în urmă (15.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!