Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pivot de G League și Summer League pentru Politehnica Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
23.10.2017

jaleel roberts

Cei de la Politehnica Iași și-au mărit numărul de jucători americani la patru după ce au reușit să îl semneze pe Jaleel Roberts, jucător venit din liga de dezvoltare a NBA, G-League.

Roberts a jucat patru ani de colegiu la Asheville. În al patrulea an a strâns 30 de meciuri, cu statistici de 7 puncte, 5 recuperări și 2,6 capace pe meci.

După ce a jucat în vara lui 2015 pentru echipa de Summer League a celor de la Washington Wizards (#81 în poză), pivotul înalt de 2,16m a evoluat 13 meciuri pentru Brisbane Spartans în prima ligă din Australia, unde a strâns medii de 8,5 puncte și 6 recuperări pe meci.

În 2016 el a jucat în presezon pentru Milwaukee Bucks, dar a rămas liber de contract după training camp. Jaleel a fost apoi draftat în G League de Santa Cruz Warriors, pentru care a jucat șase meciuri, pentru ca apoi să fie transferat la Salt Lake City Stars, tot în D League, unde în 15 meciuri a strâns 2,3 puncte și 3,1 recuperări. În 2017 Jaleel a făcut din parte din echipa de Summer League a celor de la Wizards, unde a jucat în numai două meciuri.

Roberts a ajuns la un acord cu moldovenii după ce aceștia au renunțat la serviciile pivotului sârb Dejan Bjelic. Sârbul a evoluat în două partide din Liga Națională de Baschet Masculin în care a strâns 6,5 pucte și 5 recuperări pe întâlnire.  

Potrivit site-ului polistuds.ro, Jaleel Roberts va ajunge la Iași în jurul datei de 30 octombrie, urmînd să efectueze imediat vizita medicală ca să se poată alătura lotuluui condus de John Tsirogiannis pentru partidele de la Timișoara din 4 noiembrie și de la Cluj, din 11 noiembrie.

*foto: bulletsforever.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!