Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pivot din Bundesliga pentru SCM Universitatea Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
19.10.2017

nemanja aleksandrov scm u craiova

Încă un transfer important reușit de SCM Universitatea Craiova. Pivotul Nemanja Aleksandrov a semnat astăzi cu echipa din Bănie, potrivit celor de la Sportul Doljean.

Născut pe 10 aprilie 1987, sârbul joacă pe pozițiile 4 și 5. Aleksandrov măsoară 2.11 m, iar în ultimul sezon a evoluat pentru formația germană Eisbären Bremerhaven.

De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Gaziantep (2016), EWE Baskets Oldenburg (2013-2016), Bàsquet Manresa (2013), Verviers-Pepinster (2012-2013), Scavolini Pesaro (2010-2012), KK Olimpija Ljubljana (2009-2010), Steaua Roșie Belgrad (2006-2009) și KK FKM Belgrad (2002-2006).

Sârbul a evoluat constant în competițiie europene, iar în sezonul 2009-2010 a jucat în Euroligă pentru Olimpija Ljubljana.

Aleksandrov a fost desemnat în anul 2003 MVP-ul Campionatului European U16 și era văzut ca unul dintre jucătorii din baschetul sărb cu foarte mult potential. În anul 2007, când avea doar 20 de ani, a făcut parte din lotul Serbiei la Eurobasket. Din păcate însă accidentările grave suferite de Aleksandrov la genunchi în anii care au urmat i-au curmat foarte mult din potențial.

Cu toate acestea Aleksandrov și-a trecut în palmares de-a lungul carierei Cupa și SuperCupa Sloveniei, Cupa Germaniei și Liga Adriatică.

Următoarea partidă pentru SCM Universitatea Craiova va fi sâmbătă, 21 octombrie, pe teren propriu, în compania celor de la Timba Timișoara.

*foto: easycredit-bbl.de

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    WOW
    Sa fie intr-un ceas bun, ca parca am mai zis WOW legat de lotul Craiovei...

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    Craiova
    Il au acum pe Sirisevic, Martinic, Aleksandrov... Am asteptari mari de la aceasta echipa. Un fel de "Miami Heat" in 2012.

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Craiova
    Corect, după Martinic și Aleksandrov, Craiova este obligata sa intre în top 4, lângă tripleta Cluj-Oradea-Steaua. Și tind sa cred ca are cele mai mari șanse, după ce am văzut Pitestiul și Timișoara, iar Sibiul a rămas cu o gaura mare în echipa după accidentarea lui Capers. Însă mai e mult și se mai pot schimba destule, dar la plecare Craiova arata bine cu un lot de jucători super și un antrenor pe măsură.

    cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Respect @trancer
      Dar, cu ce te impresioneaza Steaua? Cum arata Steaua acum, eu cred ca doua din cele trei urmaritoare ale “tripletei”, au sanse egale si potential sa prinda ....tripleta in fata Stelei

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Csv
      Are jucatori foarte buni, are antrenor bun, are bani și influenta, chiar daca deocamdata n-are joc ... cam pe asta m-as baza personal, când vorbesc de Steaua

      cu 6 ani în urmă (19.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    SCOUTING
    Dupa cum se poate observa cu ochiul liber la SCM se face scouting numai prin spitale, se "alearga" numai jucatori peste 30 de ani si cu grave probleme medicale.
    Ca in fiecare an aducem la inceputul sezonului niste ciurucuri pe post de mari jucatori. Dupa putin timp ii inlocuim cu alte ciurucuri, adusi de asemenea cu surle si trambite.
    Bineinteles ca rezultatul este acelasi : NU SUNT BANI SA ADUCEM JUCATORI.
    INTREBARE: DACA TOT ESTE ATAT DE BUN, IN FORMA SI APT MEDICAL ACEST ALEKSANDROV DE CE NU A FOST SENAT DE LA INCEPUT????
    ALTA INTREBARE : OARE CE JUCATORI MAI RAMAN PE DINAFARA DUPA CE A INCEPUT CAMPIONATUL IN TOAT TARILE ?????
    SI O ALTA INTREBARE : CINE SE MAI OCUPA DE ADUSUL "JUCATORILOR" PE LA SCM?????
    Nu de alta dar ne-am plictisit sa vedem acelasi si acelasi scenariu (prost de altfel) dar cu ali si alti acori (dar astia din ce in ce mai slabi)....

    cu 6 ani în urmă (20.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!