Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei CSU Sibiu vs SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
02.05.2018

sibiu craiova playoff baschet

BC CSU Sibiu a ratat la mustață primul loc în sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a pierdut pe teren propriu în compania celor de la U-BT Cluj, în ultima etapă a Top 6. Astfel, elevii lui Dan Fleșeriu au picat pe locul secund și vor întâlni în prima rundă a playoff-ului pe cei de la SCM U Craiova, echipă care a terminat pe primul loc în urna valorică 7-12.

Atât CSU Sibiu cât și SCM U Craiova se află la a treia calificare consecutivă în playoff-ul LNBM. Sibienii au terminat și sezonul precedent pe locul secund, în timp ce Craiova a prins anul trecut ultimul loc de playoff.

În sezonul regulat, CSU Sibiu a câștigat ambele dueluri în fața Craiovei, scor 108-90 pe teren propriu și 79-72 în deplasare. Monyea Pratt a fost cel mai bun jucător pentru sibieni în ambele partide. În Sala Transilvania americanul a adunat 23 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce la Craiova el a strâns 14 puncte și 11 recuperări.

Trei întrebări înainte de CSU Sibiu vs SCM U Craiova:

1. În ce formă se află sibienii? După ce au zburdat în prima parte a sezonului regulat LNBM, CSU Sibiu a avut parte de sincope mari în Top 6. A pierdut trei din ultimele patru dueluri și 5 din cele 10 meciuri de Top 6. Chiar dacă SCM U Craiova nu s-a numărat printre adversarii sibienilor, sunt sigur că Dan Fleșeriu nu e încântat de o asemenea statistică.

2. Cine câștigă duelul sub panou? Unul dintre atuurile ambelor formații îl reprezintă jocul oamenilor mari, acolo unde Sibiul se bazează în principal pe cuplul Kinnard-Cooper, în timp ce Craiova îi are pe Aleksandrov și Samuels. Va fi un duel foarte interesant, între jucători care sunt pe același profil de joc, cu un plus pentru sibieni, care oricând pot apela la Jordan Williams sau veteranul Bogdan Popescu.

3. Cât de bună e Craiova fără Martinic? În mai multe cazuri Rami Hadar ne-a spus că și-au permis să renunțe la Goran Martinic (cel mai bun marcator și pasator din LNBM la momentul plecării sale din Oltenia) pentru că nu se potrivea stilului de joc. În locul său au fost aduși LaMarcus Reed și Ivan Mikulic. Cei doi au cifre bune la Craiova, obținute în special în meciurile din grupa valorică 7-12, dar cu ei în componență oltenii au pierdut toate meciurile importante din prima fază a sezonului regulat: cu Sibiu, U-BT Cluj și BC SCM Timișoara. Rămâne de văzut cât de bine s-au sudat relațiile de joc între noii componenți ai Craiovei.

Pronostic. În ciuda unui parcurs dificil în Top 6, cred că avantajul terenului propriu, dar și al match-up-ului face din CSU Sibiu favorită clară în această serie de playoff. Să nu uităm că oltenii au cea mai slabă defensivă din echipele care s-au calificat în playoff. Doar Reed și Samuels par suficient de fizici pentru a putea contracara calitățile sibienilor. Cu toate acestea, doar din talentul unor jucători precum Siriscevic și Aleksandrov, cred că SCM U Craiova ar putea să „ciupească” un meci. Așadar, eu văd scorul final al seriei CSU Sibiu – SCM U Craiova 3-1.

Prima partidă a acestui duel se joacă în această seară, de la ora 19:45. Meciul este transmis de Digi Sport 4.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Cum ziceam și pe 24secunde.ro, seria asta are două necunoscute: dacă Sibiul poate ieși din acest aparent burnout și dacă Craiova a învățat să se apere în ultima lună și jumătate. Vedem după meciul din seara asta.

    cu 5 ani în urmă (02.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da si da
    :)
    craiova s-a chinuit maxim in derbyurile cu GL din grupa 7-12. a pierdut la GL si a castigat la limita la Craiova. Deci apararea lor nu stiu cat a crescut.
    Echipa voastra va avea ceva de demonstrat dupa prestatia si rezultatul din ultimul meci din sezonul regulat, astfel incat seria cu Craiova va fi numai buna pentru asa ceva. Mizez pe un 3-1 pt SB.
    In semifinala cu Oradea va fi cuilul lui Pepeplea.

    cu 5 ani în urmă (02.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    Eu cred ca la meciul cu Galati din ultima etapa, Craiova a jucat la asteptare, pentru a fi siguri ca nu dau peste Cluj in prmul tur de playoff.
    Galati a condus tot timpul, iar apoi cand era clar ce se intampla la Sibiu, "craiovenii" au inceput sa traga tare si au intors rezultatul.
    E doar o supozitie evident...

    cu 5 ani în urmă (02.05.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Good hmm...
      I mean point, my friend

      cu 5 ani în urmă (02.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!