Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei U-BT Cluj - CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
12.05.2019

Playoff LNBM. Analiza seriei U-BT Cluj - CSM CSU Oradea

u bt cluj csm csu oradea 

Playoff-ul LNBM din 2018/2019 ne propune derby-ul devenit de tradiție dintre U-BT Cluj și CSM CSU Oradea încă din faza semifinalelor. Cele două formații s-au întâlnit ultima oară în Cupa României, când bihorenii s-au impus chiar pe terenul lui U-BT și au jucat finala, pierdută contra celor de la CSU Sibiu. 

CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca sunt campioanele ultimelor două ediții ale Ligii Naționale. Cele două formații s-au întâlnit de șase ori în acest sezon. Mai întâi U-BT Cluj a câștigat Supercupa României, scor 83-76, chiar pe terenul Oradiei. Au urmat apoi trei victorii consecutive ale clujenilor în LNBM. CSM CSU Oradea a câștigat ultimul duel din sezonul regulat, scor 75-63, pentru ca apoi elevii lui Cristi Achim să se impună în semifinalele Cupei României, scor 70-66, la BTarena din Cluj-Napoca. 
Așadar, scorul general de până acum este 4-2 pentru U-BT Cluj, dar orădenii au câștigat ultimele două partide. 

Trei întrebări înainte de U-BT Cluj - CSM CSU Oradea

1. Cine va câștiga duelul dintre Kyndall Dykes și Kris Richard? Cele două loturi au numeroși jucători valoroși, dar cei doi americani sunt fără îndoială cei mai importanți. Kyndall are o medie de 18,4 puncte pe meci și este cel jucătorul la care ajunge mingea în „clutch time”. De partea cealaltă, Richard are și el 17,2 puncte pe meci, fiind principala gură de tun a Oradiei în ofensivă. Cine va câștiga duelul dintre cei doi, va da șanse clubului să se califice mai departe. 

2. Cine va câștiga duelul de sub panou? U-BT Cluj propune în căciulă un trio masiv de pivoți americani: Jason Washburn, Tony Easley și Nana Foulland. De asemenea, tot la U-BT joacă și Rolli Torok, cel care a devenit o „amenințare” de la linia de 3 puncte. De partea cealaltă, Oradea are o rotație formată din Arturas Valeika, Nikola Markovic și Dragan Zekovic. Cei doi sârbi au mai degrabă veleități de marcatori și au capacitatea să „deschidă” o apărare datorită unui șut de 3 puncte important. Cine va câștiga duelul de sub panou, va avea o șansă în plus să câștige și meciurile. 

3. Cine își va aduce un aport mai important între Nandor Kuti și Bobe Nicolescu? Nandor Kuti a avut o primă serie de playoff foarte bună. A fost cel mai eficient jucător U23 din LNBM și a reușit să se achite excelent de sarcinile defensive, blocându-l în mare măsură de Austin Chatman. De partea cealaltă, Bobe Nicolescu a fost destul de șters în duelul cu BCM U Pitești. Rămâne de văzut cum va decurge duelul dintre cei doi tineri internaționali români. 

Pronostic: Cele două echipe sunt foarte echilibrate, au stiluri diferite și ne așteaptă o serie pe cinste. Merg pe un 3-2 pentru U-BT Cluj, dar cu un meci pierdut de ambele echipe pe teren propriu. 

Primul meci din această serie se joacă duminică, 12 mai, de la ora 17:45. Partida este programată pe Digi Sport 3.

*foto: Valentin Todea

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Așa să fie...
    Deși un 3 1 Oradea e la fel de posibil...

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Clujul e dependent de Dykes cum eram noi dependenti anul trecut de Laser. Din ultimele 2 confruntari directe, Oradea a parut echipa mai omogena, compacta, care a facut transferuri mai bune in iarna.
    Oradea sta mai bine si la capitolul U23 si staff tehnic.

    Eu zic un 3-2 pentru Oradea.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      3 2 pentru Oradea e aproape imposibil, înseamnă să le fure decisivul la Cluj... Cum ziceam, ori 3 2 Cluj, ori 3 1 Oradea.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    3-2 Oradea.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • 76ers :

    Oradea
    3-0 sau 3-1 Oradea ;)

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Oradea
    Cu tot respectul pentru ceilalți, după mine asta ar fi putut fi adevărată finala. Sunt 2 echipe sensibil egale, niciun rezultat nu ar fi o surpriza. Oradea ar părea avantajata ca lot și antrenor, Clujul ar putea avea avantajului terenului propriu. Va fi o mare bătălie, pentru ca una dintre echipe (și ambele au fost construite pentru trofee) va rămâne după aceasta serie fără niciun trofeu în acest sezon, adică un rateu total. Eu m-aș aventura la un 3-2 Cluj.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Ar fi putut fi, doar că nu este. Cum exista o bună șansă să facem eventul și atunci nimeni nu va mai putea zice nimic despre ce ar fi meritat cele două rivale.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    we never slam alone!
    Deoarece suntem mai aproape de Liverpool decât prietenii noştri din Cluj şi deoarece avem un "deficit" de 1-4 în sezonul acesta în jocurile directe, urmează o "remontada" de 3-0 pe care o vom administra celor de la U... Apoi ne reglăm deficitul din sezon cu Sibiul!

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Welcome back, we missed your poetry
      Îmi place optimismul tău debordant.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Mailman glumetul
      Esti cel mai hais. M-am facut sa rand in hohote si continui sa faci. Mai tii minte ce ai scris dupa ce ati invins in semifinala pe U in cupa?



      Uite aici: mailman va fi o finala frumoasa
      Semifinala a fost echilibrata, dar
      nici U si nici noi nu am jucat cu
      "pedala calcata la maxim" ba chiar as
      spune ca Achim are dreptate cand vorbeste de
      "frana de mana trasa"! Daca mai punem la
      socoteala faptul ca mai avem "asul din maneca" in
      persoana lui Barnette, putem privi cu incredere
      meciul de azi! De partea cealalta sibienii vin dupa
      bataie luata cu noi, bataie luata cu U... Parem
      favoriti, dar asta chiar nu conteaza, am vazut ieri
      cum s-a descurcat U din postura de favorita!
      Pronosticul meu: le dam diferenta de 20!
      18.04.2019 09:35

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Un sfat
      Sa nu pariezi niciodata ca nu le nimeresti deloc sau daca o faci, sa pui invers ceea ce crezi tu ca se va intampla. ;) :)))

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      joke-pick and roll
      Sa nu uitam că baschetul e sportul cel mai îndrăgit de către publicul educat, cu simţul umorului şi cu sportivitatea la îndemână. Din acest motiv alături de comentariile tehnice considerăm că îşi găsesc locul şi una sau mai multe intervenţii cu zâmbetul pe buze şi mai ales cu autoironie! Salutări acelora de pe forum care gustă o încercare de glumă-coast-to-coast...

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      :)
      De acord. Te invit la o bere in Sibiu cand ajungi pe aici.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      trăiască berea!
      Consideră că am dat curs invitaţiei, am prieteni şi neamuri printre sibieni aşa că numai la Cluj, unde am locuit cei mai frumoşi ani ai mei mă înec mai tare în bere decât la voi!

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Serie
    Ii dificil, dar sper sa ne calificam. Nu am aratat prea multe cu Steaua, care a fost umilita la Pitesti (echipa care a jucat foarte bine cu Oradea). Sper sa aratam jocuri bune si sa ne calificam. Oradea e foarte periculoasa.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    orice 3-2/2-3
    ar fi ideal pentru noi, desi cred ca o finala cu U ar fi mai simpla si mai de efect.

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!