Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei dintre CSU Sibiu și CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
18.05.2018

sibiu oradea

CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se întâlnesc în semifinalele playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-o serie în care Sibiul are avantajul terenului propriu, unde a cedat un singur meci în actuala stagiune.

Sibienii vin după ce au trecut cu 3-0 de SCM U Craiova, scor: 86-73, 82-75 și 85-84. Elevii lui Dan Fleșeriu nu au întâmpinat probleme prea serioase decât în partida a treia și par să se fi pus pe picioare după un Top 6 nu foarte spectaculos, în care au câștigat 5 din 10 meciuri.

De partea cealaltă Oradea a suferit o înfrângere în primul meci al serie cu BCM U Pitești, chiar acasă, scor 62-66. Apoi însă bihorenii au ajustat și au obținut o calificare destul de liniștită, câștigând meciul de pe teren propriu cu 88-58 și ambele partide din deplasare, scor 83-70 și 74-67.

Cele două echipe s-au întâlnit de 4 ori în acest sezon. Oradea a obținut cea mai clară victorie, scor 104-78, pe teren propriu în Top 6. Celelalte trei meciuri au fost câștigate de Sibiu, 83-76 și 93-92 pe teren propriu, respectiv 73-72 în deplasare, în prima partidă din acest sezon.

Trei întrebări înainte de CSU Sibiu – CSM CSU Oradea:

1. Care e adevărată față a Sibiului? Elevii lui Dan Fleșeriu au terminat foarte slab Top 6, cu 3 înfrângeri în ultimele 4 meciuri, singura victorie venind tocmai în partida cu Oradea, scor 93-92. Înainte de aceste înfrângeri, Sibiul părea aproape sigur de obținerea primului loc la capătul sezonului regulat, dar au pierdut prima poziție după înfrângerea din ultima etapă de pe teren propriu, scor 88-70, în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Rămâne de văzut dacă cele 3 partide cu Craiova au pus pe picioare formația de pe malul Cibinului și îi va face pe băieții lui Fleșeriu să joace la fel ca în primele 25 de partide din sezonul regulat.

2. Cum va juca Oradea? Cristian Achim s-a dovedit un maestru al improvizațiilor. A reușit să jongleze cu toate accidentările suferite în acest sezon, să schimbe stilul echipei și să reinventeze formația din mers. Împotriva Piteștiului Achim a apelat la o apărare zonă care a scos mingea din mâinile lui Agafonov și a reușit să sufoce jocul argeșenilor. Rămâne să vedem cum va lupta Achim cu Sibiul, chiar el recunoscând că va trece de la „cea mai puțin atletică formație din LNBM (Piteștiul) la cea mai atletică echipă (Sibiul)”.

3. O să vedem „Hack a Coop”? Chris Cooper este unul dintre cei mai buni pivoți din LNBM, dacă nu chiar cel mai bun pe poziția lui. Cu toate acestea, Cooper are o mare slăbiciune: ratează liberele. El a avut 43,6% procentaj la libere în prima parte a sezonului regulat, 51% în Top 6 și numai 16% (3/19) în seria de playoff cu SCM U Craiova. Așadar îl vom vedea pe Cooper trimis la libere de bihoreni, în stilul pățit de pivoții din NBA care au aceeași slăbiciune?

Pronostic. Seria dintre Oradea și Sibiu mi se pare una fascinantă, foarte greu de prezis. Dar, bazându-mă pe forma arătată în Top 6 de cele două formații, merg pe mâna bihorenilor, care vor obține o victorie la limită în Sala Transilvania și vor evada cu două victorii la mustață pe teren propriu. CSU Sibiu – CSM CSU Oradea 1-3.

*foto: Dragoș Dumitru

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Buun
    Deci am redevenit underdogs... nu e rău, ne place rolul ăsta.

    cu 5 ani în urmă (18.05.2018)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      Dam doua batai la Sibiu!
      Amice ai vrea tu sa fiti "underdogs", dar realitatea este alta: sunteti "sitting ducks"! Sau cu alte cuvinte, pentru cei nefamiliarizati cu terminologia: ati vrea voi sa fiti "surpriza" placuta, dar sunteti de fapt "victime" sigure...

      cu 5 ani în urmă (19.05.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Dislike
    Frustratii s-au trezit de dimineata.

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Relax
      Erau de aseară...

      cu 5 ani în urmă (19.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Oradea
    Am renunțat sa mă mai uit, mai bine mă duc mai repede la noi la sala. Sibiul a fost dezavantajată total, mai mult decât mi-as fi imaginat. În condițiile astea, plus o echipa Oradea in forma, meciul nu va avea istoric.

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!