Stiri

Playoff NBA. Dwyane Wade aduce victoria pentru Heat în fața celor de la Philadelphia

Eduard Popa

Eduard Popa
17.04.2018

wade nba playoff

Philadelphia 76ers-Miami Heat și Golden State Warriors – San Antonio Spurs au fost cele două partide jucat în această noapte în NBA.

În primul meci Miami Heat a reușit să revină în seria cu 76ers după o victorie de excepție pe terenul Philadelphiei. În absența lui Joel Embiid, 76ers s-au bazat din nou pe debutantul Ben Simmons, care a strâns 24 de puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. Cu toate acestea, defensiva sufocantă a lui Heat a făcut ca Simmons să se vadă nevoit de multe ori să paseze mingea, lăsând soarta meciului în mâinile colegilor săi, neinspirați din spatele liniei de 3 puncte, unde 76ers au avut 7/36.

De partea cealaltă Miami Heat a primit un ajutor important de la veteranul Dwyane Wade. Ajuns la 36 de ani, „Flash” a sfidat încă o dată timpul și a marcat 28 de puncte cu 7 recuperări off the bench. 15 dintre puncte au venit în sfertul doi, când Heat a trecut în față și a condus până la sfârșitul meciului. Philly a recuperat un deficit de 16 puncte și a ajuns chiar la 2 puncte în sfertul 4, dar același Wade a rezolvat meciul pentru Heat, care egalează seria cu 76ers la 1.

Goran Dragic a înscris și el 20 de puncte iar James Johnson a adunat 18 puncte și 7 recuperări pentru Heat. De partea cealaltă Dario Saric a marcat 23 de puncte și 9 recuperări iar Marco Belinelli 16 puncte.

Următorul meci se joacă joi în Florida, unde Philadelphia speră să îl recupereze pe „The Process” Embiid.

Într-un alt meci disputat în seara de luni spre marți, Golden State Warriors a trecut de San Antonio Spurs, scor 115-101. Greg Popovich a început al doilea meci al seriei cu campioana NBA cu Rudy Gay titular, în timp ce de partea cealaltă a lipsit din nou fostul dublu MVP al ligii, Steph Curry. Spurs a reușit să țină pasul cu campioana timp de mai bine de două sferturi, conducând la pauză cu 53-47. Klay Thompson a început însă să readucă GSW în avantaj, după ce a reușit să scape după blocajele coechipierilor de adversari. Kevin Durant a strâns 32 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, Klay Thompson 31 de puncte, în timp ce LaMarcus Aldridge a reușit un double-double pentru Spurs, cu 34 de puncte și 12 recuperări.

Warriors adună acum 2-0 în această serie și rămâne de văzut dacă cele două superstaruri absente, Steph Curry și Kawhi Leonard, vor reveni pe parchet în următoarele meciuri.

În această noapte se joacă următoarele partide:

Toronto Raptors – Washington Wizards

Boston Celtics – Milwaukee Bucks

Portland Trailblazers – New Orleans Pelicans

*foto: NBC Sports

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate