Stiri

Playoff NBA. Golden State Warriors și New Orleans Pelicans au dat startul semifinalelor

David Istrate

David Istrate
29.04.2018

playoff nba warriors pelicans

Sâmbătă noaptea, Golden State Warriors a primit vizita lui New Orleans Pelicans, în meciul 1 al semifinalei. După un prim sfert echilibrat, formația din California a apăsat pe accelerație și a dominat jocul. Drept urmare, la finalul partidei tabela arăta scorul de 123-101 în favoarea gazdelor.

În prima rundă, Golden State Warriors a trecut cu ușurință de San Antonio Spurs, scor 4-1, în timp ce New Orleans Pelicans a produs surpriza în fața lui Portland Trail Blazers, pe care a eliminat-o cu 4-0. În urma evoluției foarte bune a formației din Louisiana, mulți analiști au preconizat o serie echilibrată între cele două tabere, mai ales în condițiile în care situația lui Stephen Curry este încă incertă.

Actul inaugural a fost unul extrem de spectaculos, cele două echipe reușind împreună să marcheze 79 de puncte. De asemenea, ritmul jocului a fost unul alert și datorită acestui aspect, au avut loc nu mai puțin de 7 schimbări de lider. Însă, începând cu al doilea sfert, gazdele au atacat din ce în ce mai mult, iar Durant, Thompson și Green și-au arătat experiența. Mult mai atenți în apărare, jucătorii lui Steve Kerr au provocat câteva greșeli din partea adversarilor care s-au concretizat pe tabelă. Oaspeții nu au găsit nicio soluție și astfel, au încasat 41 de puncte în actul secund, care s-a încheiat cu scorul de 76-55.

În repriza a doua, campioana NBA nu s-a relaxat pentru niciun moment și avantajul deținut a ajuns chiar și la 31 de puncte. Eforturile lui Davis și Rondo nu au mai produs nicio schimbare și astfel, Steve Kerr le-a oferit o șansă și rezervelor sale. În cele din urmă, Golden State Warriors s-a impus cu 123-101 și și-a adjudecat prima confruntare a semifinalei.

Klay Thompson și-a condus echipa cu 27 de puncte, fiind urmat de Kevin Durant, care a reușit 26 de puncte și 13 recuperări. De asemenea, Draymond Green a făcut o partidă excelentă, realizând un triple-double: 16 puncte, 15 recuperări, 11 pase decisive.

În schimb, de la oaspeți s-au remarcat: Anthony Davis (21 de puncte, 10 recuperări), E'Twaun Moore (15 puncte), Jrue Holiday (11 puncte) și Rajon Rondo (9 puncte, 8 recuperări, 11 pase decisive).

Al doilea duel al acestei serii se va disputa tot în Oracle Arena, din Oakland, marți noaptea, de la ora 5:30.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate