Stiri

Playoff NBA. Golden State Warriors rămâne neînvinsă în finala campionatului, în ciuda unui triple-double din partea lui LeBron

David Istrate

David Istrate
07.06.2018

playoff nba finala cleveland golden state 

 În seara trecută, finala NBA a continuat în Quicken Loans Arena, Cleveland, acolo unde Golden State Warriors au luptat împotriva gazdelor, într-un meci ce avea o importanță deosebită. Elevii lui Tyronn Lue au intrat mult mai montați în joc și au dominat prima repriză, însă situația s-a schimbat în partea secundă. În cele din urmă, după un joc excelent făcut de Kevin Durant, Golden State Warriors a câștigat cu 110-102 și a ajuns la 3-0 în această serie.

La fel ca în ultimele două sezoane, seria finală s-a mutat în Cleveland la scorul de 2-0 pentru Golden State Warriors. Dacă anul trecut, californienii s-au impus și apoi au câștigat finala în duelul cu numărul 5, în schimb, în stagiunea 2015-2016, LeBron James și Kyrie Irving și-au condus echipa spre o revenire extraordinară și au reușit să devină campioni după un decisiv ce va rămâne cunoscut în posteritate drept una dintre cele mai epice confruntări dintr-o finală. Prin urmare, atât Steve Kerr cât și Tyronn Lue și jucătorii care au fost prezenți la conferințele de presă au recunoscut importanța acestei partide, întărind faptul că de-a lungul istoriei nicio formație nu a reușit să revină de la 0-3.

Fanii campioanei en-titre au primit o veste excelentă cu doar câteva ore înainte de fluierul de start, când s-a anunțat că Andre Iguodala va fi disponibil pentru a juca, însă cu număr limitat de minute. MVP-ul finalei din 2015, accidentat în seria cu Houston Rockets, a fost unul dintre cei mai buni baschetbaliști din lotul lui Warriors, pentru ultimii 4 ani. Defensiva excelentă, inteligența și energia pe care o emană pe teren a fost amintită în nenumărate rânduri de către coechipierii săi.

Cu toate acestea, tehnicienii celor două echipe au început cu aceiași jucători ca în partida precedentă. Încurajate de la spate de niște suporteri extraordinari, gazdele au reușit un start de joc electrizant, marcând două coșuri consecutive de 3 puncte. LeBron James, după mai multe acțiuni în care și-a luat rolul de pasator, a oferit faza meciului, când după ce a aruncat mingea în panou a recuperat-o și a înscris un dunk spectaculos. De partea cealaltă, oaspeții au fost lipsiți de precizie pe partea ofensivă și în același timp, nu au reușit să oprească atacurile adversarilor. Prin urmare, scorul a luat rapid proporții, devenind 16-4 după primele 4 minute. Însă, jucătorii lui Kerr nu au renunțat la luptă și după două triple semnate de Thompson și Durant, Warriors a ajuns la doar 2 puncte în spatele gazdelor. În cele din urmă, același Durant a închis actul inaugural cu două libere, apropiindu-și echipa la un singur punct, scor: 29-28. Sfertul secund a fost deschis prin 6 puncte consecutive reușite de Cavaliers, lucru care l-a făcut pe Steve Kerr să ceară un timp de odihnă. Acesta a avut efect în atac, însă în apărare, componenții lui Warriors au continuat să îngăduie multe coșuri ușoare. În plus, două pătrunderi ale lui LeBron James în semicerc s-au concretizat cu pase la Kevin Love care a înscris de la distanță și scorul a ajuns 50-37. Până la final, oaspeții au reușit să mai recupereze din deficit și Durant a închis repriza cu o triplă marcată din fața lui Nance Jr. În urma acestui coș, Cavaliers a intrat la vestiar cu un avantaj de 6 puncte, scor: 58-52.

În opoziție cu prima repriză, debutul părții secunde a aparținut lui Golden State Warriors care a reușit să egaleze foarte rapid. Un mare aport l-a avut Javale McGee, care din nou s-a demonstrat a fi extrem de eficient sub inel, marcând 8 puncte în 3 minute. Tyronn Lue a fost nevoit să ceară time-out, însă oaspeții au continuat jocul foarte bun și s-au depărtat la 5 puncte, provocând un nou timp de odihnă. A urmat o secvență interesantă în Quicken Loans Arena: Cavaliers a reușit să reducă rapid avantajul adversarilor, egalând la 72, apoi Warriors a ajuns din nou la 5 puncte diferență și părea că defensiva gazdelor nu mai rezistă, însă vicecampionii NBA au revenit din nou la un punct în spatele californienilor. Până la finalul sfertului trei jocul a rămas echilibrat și astfel, înaintea actului decisiv, scorul era 83-81 pentru oaspeți. În sfertul al patrulea, lupta s-a dat între Kevin Durant și LeBron James, ambii reușind niște acțiuni ofensive extraordinare. De asemenea, Shaun Livingston și Rodney Hood au contribuit pentru echipele lor, atât în atac cât și în apărare. Au urmat 3 minute în care Durant a fost foarte eficient pentru Warriors, marcând din orice poziție, în timp ce James a reușit să își țină echipa în joc, datorită pătrunderilor. Kevin Love a readus-o pe Cavaliers în avantaj, prin două libere, însă Curry a răspuns imediat. Gazdele nu au reușit să marcheze și la panoul celălalt, Curry a marcat prima triplă a sa din acest duel, ducând scorul la 101-97. LeBron James a înscris și el un coș de trei puncte, urmat însă de un slam dunk din partea lui Andre Iguodala. După o nouă apărare excelentă, Kevin Durant a ruinat speranțele fanilor din Ohio, cu un coș de la distanță marcat din aceeași poziție ca în sezonul precedent. Jucătorii lui Cavaliers nu au mai reușit să revină și astfel Warriors s-a impus cu scorul de 110-102.

Pentru campioana en-titre, Kevin Durant a reușit o prestație magistrală, terminând duelul cu 43 de puncte, 13 recuperări și 7 pase decisive. În plus, Golden State Warriors a mai avut încă 5 jucători în double-digits: Steph Curry (11 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive), Klay Thompson (10 puncte, 4 recuperări), Draymond Green (10 puncte, 9 pase decisive), JaVale McGee (10 puncte, 3 recuperări) și Jordan Bell (10 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă, LeBron James a răspuns cu un triple-double: 33 de puncte, 10 recuperări, 11 pase decisive. De asemenea, Kevin Love a reușit al treilea double-double din această serie, marcând 20 de puncte, la care a adăugat 13 recuperări. Din lotul lui Lue, mai merită menționată partida excelentă făcută de Rodney Hood, care venit de pe bancă s-a remarcat imediat în ofensivă și a încheiat meciul cu 15 puncte și 6 recuperări.

Cu această victorie, Golden State Warriors ajunge la 3-0, un scor de la care nu s-a mai revenit niciodată în istoria finalei NBA. Cu toate acestea, este cert că LeBron James și coechipierii săi nu se vor da bătuți, prin urmare vom avea parte de o luptă extraordinară în confruntarea de poimâine. Episodul cu numărul 4 al acestei serii va avea loc în Quicken Loans Arena, vineri noaptea de la ora 4, și va transmis în direct de Telekom Sport 1.

*foto: nytimes.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    n are
    nimeni ce sa le faca astora. Au shooteri, au pivoti, au si ceva defense. Devine boring :)
    Va fi 4-1 pt ca vor vrea sa castige ultimul meci acasa.

    cu 5 ani în urmă (07.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Poate
    Îl au pe Kevin Durant care joacă fenomenal, mai ales în meciul de aseară sau de dimineață de la 4 a avut câteva aruncări de 3 de la foarte mare distanță. Sida nu mai spun că erau aruncări pe replică pentru.

    cu 5 ani în urmă (07.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate