Stiri

Playoff NBA. Programul transmisiunilor Telekom Sport din următoarele două săptămâni

David Istrate

David Istrate
12.05.2018

playoff nba telekom sport finale conferinta

Cu aproximativ o lună rămasă din acest an competițional, a sosit cea mai așteptată perioadă de către suporterii NBA. În cursa pentru titlu se mai găsesc doar patru formații: Golden State Warriors, Houston Rockets, Cleveland Cavaliers și Boston Celtics, care promit să ofere niște dueluri de senzație.

Finala din conferința de Vest este considerată una dintre cele mai echilibrate din ultimele sezoane. Atât Warriors cât și Rockets sunt două echipe ce preferă un joc rapid, axat în mare parte pe ofensivă, domeniu în care excelează.

Golden State Warriors pornește cu prima șansă atât prin prisma experienței, fiind pentru a patra oară consecutiv în ultimul act al conferinței, cât și din punct de vedere al lotului. Printre cele mai mari nume de care dispune Steve Kerr se numără: Kevin Durant, Steph Curry, Klay Thompson sau Draymond Green. Cu un sistem foarte bine pus la punct, bazat pe mișcarea rapidă a mingii în jurul perimetrului, campioana NBA este o forță aproape imposibil de oprit în atac, având toate caracteristicile unei echipe de top.

De partea cealaltă, Houston Rockets este una din revelațiile acestui sezon. Transferul lui Chris Paul la echipă s-a dovedit a fi o mutare excelentă, acesta făcând o pereche foarte bună cu James Harden. De asemenea, aportul pe care Clint Capela îl are în spațiul de 3 secunde poate fi un atuu important pentru formația texană. De-a lungul anului, rezervele s-au ridicat de cele mai multe ori la nivelul așteptat, prin urmare jucători precum Gerald Green, PJ Tucker, Mbah a Moute sau Nene pot face diferența.

Cu siguranță, jucătorii celor două adversare vor fi foarte motivați iar jocul va avea un ritm extrem de alert. Nu se poate spune o favorită clară, însă cert este că fanii vor asista la un recital ofensiv mai rar întâlnit.

Dacă în Vest situația este un pic mai clară, în schimb în conferința vecină lucrurile stau diferit. Boston Celtics și Cleveland Cavaliers sunt două echipe care nu au avut un joc prea constant în cursul acestui sezon, prin urmare este dificil de prevăzut ce se va întâmpla.

Trupa antrenată de Brad Stevens pornea cu șanse mari la titlu înaintea începerii acestui an, însă accidentările lui Gordon Hayward și Kyrie Irving au redus așteptările clubului. Cu toate acestea, tinerii baschetbaliști din lotul lui Celtics, Jayson Tatum, Jaylen Brown sau Terry Rozier, și-au asumat roluri importante și au reușit să își aducă echipa până în finala conferinței. Un mare plus, al formației din Massachussetts este tehnicianul Brad Stevens, unul din cei mai buni din liga nord-americană, care a reușit să impună un sistem de joc foarte eficient. Astfel, este de urmărit dacă gazdele primelor două confruntări vor reuși să practice același joc încântător și să elimine vicecampioana NBA.

Un sezon dificil a avut și Cleveland Cavaliers, echipă ce a efectuat mai multe mutări la jumătatea sezonului regulat. Cu toate acestea, jocul ei nu s-a îmbunătățit imediat și părea că singurul care este în stare să se ridice la nivelul cerut în playoff este LeBron James. Superstarul american a arătat o constanță și o determinare incredibilă, reușind să își aducă echipa de unul singur până în semifinalele din Est. După acest moment, coechipierii săi au început să joace din ce în ce mai bine și elevii lui Tyronn Lue au trecut ușor de Toronto Raptors, care ocupase prima poziție la finalul sezonului regulat.

Prin urmare, întrebarea care se ridică este dacă vor fi capabili colegii lui LeBron să mențină nivelul arătat în semifinale sau va fi nevoie din nou ca cvadruplul MVP să facă eforturi supraomenești pentru a câștiga? De asemenea, un alt factor decisiv poate fi tactica abordată de Brad Stevens, în condițiile în care majoritatea jucătorilor săi nu au foarte multă experiență în playoff.

Programul transmisiunilor TV va fi următorul:

Duminica, 13 mai, 22:40, Boston - Cleveland, ECF G1, Telekom Sport 2
Luni, 14 mai (noaptea de luni spre marti), 4:10, Houston - Golden State, WCF G1, Telekom Sport 1
Marti, 15 mai (noaptea de marti spre miercuri), 3:40, Boston - Cleveland, ECF G2, Telekom Sport 1
Sambata, 19 mai (noaptea de sambata spre duminica), 3:40, Cleveland - Boston, ECF G3, Telekom Sport 1
Duminica, 20 mai (noaptea de duminica spre luni), 3:10, Golden State - Houston, WCF G3, Telekom Sport 1
Marti, 22 mai (noaptea de marti spre miercuri), 4:10, Golden State - Houston, WCF G4, Telekom Sport 1
Vineri, 25 mai (noaptea de vineri spre sambata), 3:40, Cleveland - Boston, ECF G6, Telekom Sport 1*
Sambata, 26 mai (noaptea de sambata spre duminica), 4:10, Golden State - Houston, WCF G6, Telekom Sport 1*
Duminica, 27 mai (noaptea de duminica spre luni), 3:40, Boston - Cleveland, ECF G7, Telekom Sport 1*.

*dacă va mai fi nevoie de disputarea partidei

*foto: espn.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!