Stiri Vulturi

Plecarea lui Zare Markovski de la cârma naționalei a fost confirmată oficial

David Istrate

David Istrate
29.08.2018

 zare markovski plecare nationala

Zare Markovski a plecat de la naționala României și a fost înlocuit cu Tudor Costescu. Informația pe care am oferit-o săptămâna trecută a fost confirmată oficial atât de site-ul celor de la U-BT Cluj-Napoca, cât și de site-ul FIBA, care este momentan indisponibil. În același timp, Federația Română de Baschet întârzie să anunțe această schimbare, informația nefiind prezentă nici pe pagina oficială de Facebook, nici pe site. 

Zare Markovski a preluat naționala României după încheierea Eurobasket 2017 și sub mandatul său au avut loc 6 partide oficiale. Vulturii au reușit câteva evoluții excelente din care merită menționate: înfrângerea la limită împotriva Italiei, victoria de pe teren propriu cu Olanda și victoria de la Zadar, cu Croația. Cu toate că România a ratat calificarea în următoarea fază a preliminariilor Campionatului Mondial, antrenorul din Macedonia s-a arătat optimist și a declarat în dese rânduri că este nevoie de timp, răbdare și încredere. Din aceste motive, plecarea sa de la națională este una foarte surprinzătoare.

Înlocuitorul lui Markovski este Tudor Costescu, tehnician care s-a aflat în sezonul precedent la BC SCM Timișoara. Acesta va fi ajutat de secundul său de la Timișoara, Nenad Markovic, care îi va înlocui pe Hristu Șapera și Mihai Silvășan. Această informație este confirmată de site-ul trupei clujene: 

„Mihai Silvășan nu va mai face parte din lotul național, după plecarea antrenorului principal Zare Markovski.”, u-bt.ro.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Deci, s-a elucidat misterul Costescu. La națională. La Steaua cine?

    cu 5 ani în urmă (29.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!