Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Plusuri și minusuri în prestaţia BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
28.02.2014

BC Timișoara a înregistrat un eșec dramatic în meciul cu CSM Oradea, pierzând conducerea și totodată partida cu numai 8 secunde înainte de final. Scorul a fost de 59-58, iar bănățenii au tot mai puține șanse de a prinde unul dintre primele 8 locuri calificante în playoff..

La cele 58 de puncte marcate de elevii lui Dragan Petricevic, căpitanul Zlatko Jovanovic a contribuit cu 25 în cele 40 de minute cât a stat pe parchet. În rest, niciun alt jucător timișorean nu a marcat peste 10 puncte. Totuși, există două aspecte pozitive ale acestui meci. Flavius Lăpuște a reușit să își egaleze cea mai bună performanță a sa din acest sezon, marcând 9 puncte și reușind 2 recuperări pentru un total de 11 la eficienţă. Exact aceleași cifre le-a înregistrat și în meciul cu BC Mureș în octombrie anul trecut, diferența fiind făcută de faptul că de data aceasta cele 9 puncte au fost marcare din 3 aruncări consecutive din spatele semicercului.

Un al doilea remarcat al serii a fost Jason Conley, care deși a marcat numai 8 puncte, ceea ce este sub media sa de 11,3 puncte, a reușit un record de recuperări. În total 15 procedee de acest tip a indicat statistica în dreptul americanului, cu 6 recuperări ofensive și 9 defensive.

Ca aspect negativ se impune să amintim contra performanța lui Nikola Vasojevic, jucătorul sârb terminând meciul cu -6 la eficienţă, după ce nu a marcat niciun coș din acțiune. El a avut 5 aruncări de 2 puncte ratate  și 4 ratări de la 3 puncte. Singurul său punct l-a marcat dintr-o aruncare liberă. În plus, a mai avut și 3 mingi pierdute pe lângă cele 3 pase decisive și 2 recuperări.

Un alt jucător care a evoluat sub ceea ce a arătat până acum a fost Anthony Lee. Contra Oradei a fost primul meci în care a jucat și nu a reușit să marcheze niciun punct. El a avut o singură încercare din spatele liniei de 3 puncte, însă este adevărat că a jucat numai 7 minute și a fost eliminat pe final pentru 5 greșeli personale.

Dragoș Andrei a jucat și el 14 minute în care nu a marcat niciun punct din cele 2 încercări de 3 puncte. Pentru Andrei nu este o noutate, aceasta fiind a treia partidă consecutivă în care nu reușește să înscrie

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!