Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Politehnica Național Iași a legitimat trei sportive de peste Ocean

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.02.2017

Angelica Bermudez a evoluat în NCAA Divizia III - Foto: nytimes.com

Mutare oarecum suprinzătoare pe piața transferurilor din Liga Națională de Baschet feminin. Ultima clasată, Politehnica Național Iași, se întârește cu trei sportive de peste Ocean. Este vorba de Alexia Adams, Morgan Jennings și Angelica Bermudez, pentru primele două fiind vorba de o revenire în campionatul românesc.

În vârstă de 31 de ani, Adams măsoară 1.63m și evoluează pe poziția de fundaș. Stagiunea precedentă a petrecut-o în Belgia unde a înregistrat medii de 2.3 puncte și 1.8 recuperări. Ea a început sezonul 2016/2017 alături de Phoenix Galați, însă doar teoretic deoarece clubul de la malul Dunării nu a dorit să înregistreze transferul jucătoarei la Federație. Astfel sportiva s-a văzut nevoită să părăsească formația aflată actualmente pe poziția a 5-a în clasament. De-a lungul timpului Adams a mai trecut pe la Sportul Studențesc, Nova Vita Târgu Mureș și CSU Oradea.

Morgan Jennings măsoară 1.73m și evoluează tot pe poziția de fundaș. În vârstă de 28 de ani, Jennings are la activ o singură experiență în campionatele din Europa. În stagiunea 2014-2015 fundașul a evoluat la CSU Oradea, având medii de 10.9 puncte și 5 recuperări în 11 partide. Jennings a petrecut doar trei luni la Oradea, părăsind echipa din motive personale.

Angelica Bermudez are dublă cetățenie, portoricană-americană, măsoară 1.85m și evoluează pe postul de pivot. Sportiva ce îmbracă echipamentul naționalei portoricane a evoluat de-a lungul timpului în Qatar, Egipt, Mexic și Puerto Rico.

Cele trei transferuri sunt realizate în condițiile în care Politehnica Național Iași datorează tinerelor sportive autohtone trei salarii aferente lunilor Decembrie, Ianuarie și Februarie. De asemenea, gruparea din Iași se clasează pe ultima poziție în LNBF, cu un bilanț de o victorie și 17 înfrângeri, fără nicio șansă matematică de a ajunge în playoff-ul competiției și fără grija retrogradării, deoarece FRB a decis ca anul acesta să nu se retrogradeze.

Cheltuielile pe care Politehnica Iași le va avea cu noile transferuri (taxă legitimare, taxă carte verde respectiv bilete de avion și salarii) ar fi putut acoperi integral datoriile acumulate către sportivele autohtone.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!