Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: "Aşteptările mele sunt aceleaşi: să câştigăm"

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
13.10.2013

Energia Rovinari se va confrunta mâine cu CSU Sibiu, într-un meci contând pentru ce-a de-a treia etapă a Ligii Naţionale de Baschet.

Înainte duelului, TotalBaschet a luat legătură cu unul dintre componenţii echipei gorjene şi anume Porter Troupe. Acesta a vorbit atât despre eşecul suferit pe terenul celor de la "U" Mobitelco Cluj şi neajunsurile jocului echipei, cât şi despre disputA de duminică împotriva grupării de pe Cibin.

Cum ai caracteriza jocul echipei în partida de miercuri?

Împortiva Clujului nu am mai jucat cu atât de multă pasiune şi dăruire ca echipa adversă. De asemenea, am făcut multe greşeli în apărare, care ne-au încetinit ritmul din sfertul 2. Astfel, în repriza a doua a trebuit să să încercăm să ne prindem oponenţii din urmă, însă nu am depus efortul necesar pentru a reuşi acest lucru.

Care a fost cheia meciului?

Cheia meciului a fost cu siguranţă numărul de recuperări. Echipa clujeană este o echipă care se descurcă sub panou, dar asta nu scuză prestaţia noastră. Noi trebuie să avem ca prioritate câştigul în bătălia recuperărilor. Au avut cu 20 de recuperări mai mult că noi şi asta s-a văzut în scorul final al meciului.

Care au fost punctele slabe ale echipei Energiei?

Ca şi puncte slabe, desigur, recuperările au fost principala noastră problemă, însă şi în ofensivă trebuie să mai ajustăm răbdarea. Avem multe posibilităţi de a înscrie, însă câteodată grăbim atacul, când am putea foarte bine să consumăm energia adversarilor trăgând de timp şi astfel ei ar ceda până în finalul partidei.

Ce aşteptări aveţi de la meciul împotriva echipei CSU Sibiu?

Meciul împotriva Sibiul nu va fi deloc facil, ca şi în cazul multor meciuri din acest sezon. Nu vor fi multe confruntări uşoare, însă noi trebuie să ne propunem să câştigăm pe fiecare în parte. Vom juca în faţă publicului nostru, pe teren propriu şi nu acceptăm altceva decât victoria. Aşteptările mele sunt aceleaşi: să câştigăm. Alt deznodământ mă va determina să fiu dezamăgit de mine şi de echipa.

Cât de mult contează înfrângerea suferită de sibieni în fața celor de la CSM Oradea în economia partidei?

Cred că Oradea a avut o zi foarte bună, ia de cealaltă parte, Sibiu nu a jucat la potenţialul său. Nu cred că este un lucru după care să ne ghidăm pentru meciul de mâine. Ei vor veni la Tg-Jiu motivaţi să câştige, dar dacă noi vom evolua cum am făcut-o la Chiajna şi la Cluj, vor avea o mare şansă la victorie. Astfel, e important să dăm uitării prestaţiile noastre,să ne concentrăm şi să jucăm la adevărată noastră valoare.

Care sunt cei mai redutabili jucători din echipa adversă?

Cu siguranţă, Ceskovic, Bojovic şi Lee sunt cei mai periculoşi adversari, însă întreaga echipă este una redutabilă.

Meciul dintre cele două protagoniste va avea loc duminică, 13.10, începând cu ora 17:30, la Sala Sporturilor din Tg-Jiu şi va fi transmis prin intermediul Digi Sport 1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!