Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: „Trebuie să joci meciul. Experiența nu joacă în locul tău”

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
07.05.2019

Porter Troupe: „Trebuie să joci meciul. Experiența nu joacă în locul tău”

În playoff-ul acestui an, SCM U Craiova a reușit prima victorie în postsezon din întreaga istorie a clubului oltean. Mai mult decât atât, formația antrenată de Aleksandar Todorov a trecut de SCM Timișoara în cinci meciuri și a avansat în semifinalele campionatului.

Seria dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara a fost cea mai echilibrată întâlnire a sferturilor de finală. Cele două tabere au luptat din greu și, în cele din urmă, Troupe & Co. s-au impus în confruntarea decisivă cu scorul de 67-62. După acest duel, căpitanul craiovenilor a acceptat să spună câteva cuvinte pentru Total Baschet despre această serie, dar și despre semifinale.

O bătălie dificilă în prima rundă. Ce spui despre victoria din meciul 5 împotriva Timișoarei?

A fost, într-adevăr, o serie dificilă, am mult respect pentru adversarii noștri. Au jucat cu inima. Cred că noi am evoluat ca o echipă. Dacă vom reuși să păstrăm această atmosferă, va fi bine gândindu-ne mai departe.

Aveți jucători cu multă experiență în lot. Cât de important a fost acest aspect în jocul decisiv?

Avem baschetbaliști experimentați și, în opinia mea, asta niciodată nu e un lucru rău. Dar adevărul este că trebuie să joci meciul. Experiența nu joacă în locul tău. Trebuie doar să evoluezi la nivelul tău cel mai bun și să fii mulțumit apoi de rezultat.

Porter Troupe a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei sale în disputele cu SCM Timișoara. Americanul de 36 de ani a avut medii de 16.6 puncte, 3.3 recuperări și 2.8 pase decisive.

Ai reușit să îți ridici nivelul jocului în această serie. Care a fost secretul tău?

Ți-am spus și mai demult, planul meu pentru acest sezon este să fiu cel mai bun în acest moment. Anul trecut am început bine și apoi nu am terminat cum mi-aș fi dorit. În schimb, în acest sezon mi-am dorit să fiu acum la cel mai înalt nivel și să îmi găsesc ritmul în diferite momente ale anului pentru a demonstra că pot să mă activez atunci când am nevoie. Secretul meu este că muncesc din greu în vacanță. Îmi „omor” trupul și mă asigur că pot să am acea încredere atunci când am nevoie de ea cel mai mult.

În semifinale o veți întâlni pe BC CSU Sibiu. Ce așteptări ai de la întâlnirile cu ei?

Mă aștept să fie o luptă. Sibiu merită toată lauda și respectul iar acest lucru a fost demonstrat prin câștigarea Cupei. Joacă din greu unul pentru celălalt. Acesta este secretul lor și noi trebuie să facem la fel dacă vrem să avansăm.

Primul meci dintre BC CSU Sibiu și SCM Universitatea Craiova va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 20:45, și va fi transmis în direct pe Digisport.

*foto: Facebook - SCM U Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!