Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe a semnat cu SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
20.08.2018

porter troupe craiova

În cursul acestei zile, site-ul oficial al lui SCM U Craiova a anunțat transferul lui Porter Troupe, baschetbalist american ce a jucat în sezonul trecut pentru BCM U Pitești. De asemenea, conducerea clubului a oficializat și mutările lui Amedeo Casale, venit de la CS Dinamo București, și a lui Camil Berculescu, sosit de la U-BT Cluj-Napoca.

Una dintre cele mai dese întrebări din această vară era referitoare la echipa unde va evolua Porter Troupe în sezonul 2018-2019. Ajuns în România pentru prima oară la Energia Rovinari, extrema americană a reușit să se integreze rapid în Liga Națională și a devenit unul din cei mai longevivi stranieri.

În sezonul precedent, Troupe a revenit în România la BCM U Pitești după un an petrecut în Lituania și Polonia. Pentru formația argeșeană, sportivul de 36 de ani a evoluat în 33 de partide și a avut medii de 14.8 puncte, 2.7 recuperări și 3.6 pase decisive în aproximativ 30 de minute petrecute pe parchet. Din punct de vedere al procentajelor, Troupe a avut un sezon excelent cu 51.3% din interiorul semicercului și 45.9% de la distanță. 

Liderul argeșenilor a avut anul trecut 6 meciuri în care a marcat minim 20 de puncte, cea mai bună prestație a sa venind în duelul cu BC Timba Timișoara. Atunci, Porter Troupe a reușit 9 coșuri de 3 puncte, terminând evoluția sa cu 27 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Un alt joc foarte reușit pentru jucătorul american a avut loc împotriva actualei sale echipe, SCM U Craiova, când acesta a marcat 27 de puncte la care a adăugat 8 pase decisive.

Prin urmare, acest transfer este cu siguranță unul foarte important pentru formația olteană care va trebui însă să plătească o taxă suplimentară din cauza vârstei jucătorului.

În același comunicat, conducerea lui SCM U Craiova a anunțat venirea a doi tineri de perspectivă: Amedeo Casale și Camil Berculescu, ambele anunţate pe surse de către totalbaschet. Primul a avut un sezon foarte bun pentru CS Dinamo București, reușind să devină liderul echipei din Capitală. Amedeo Casale a jucat în 28 de meciuri și a avut următoarele statistici: 15.5 puncte, 5.5 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.2 intercepții. În schimb, Camil Berculescu a evoluat în doar 10 partide pentru U-BT Cluj-Napoca, cea mai bună evoluție a sa venind într-o confruntare cu CS Dinamo București. Atunci, tânărul baschetbalist a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. De asemenea, Berculescu a fost liderul echipei naționale U20 care a jucat la Campionatul European în această vară. Sub comanda lui Mihai Silvășan, jucătorul născut în 1997 a avut medii de 10.6 puncte, 2.6 recuperări și o pasă decisivă.

Porter Troupe a devenit astfel al patrulea american transferat de Craiova în acest sezon, după Aaron Walton-Moss, Ria'n Holland şi Jason Boone.

*foto: facebook BCM U Piteşti

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Troupe
    Un jucator exceptional. L-am pierdut dar ii avem pe Jeremic si Siriscevic. Good luck, Troupe P!

    cu 5 ani în urmă (20.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!