Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe, prestație de excepție în duelul cu SCM Timișoara

David Istrate

David Istrate
06.04.2019

Ziua de 5 aprilie a consemnat întâlnirea dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara din cadrul ultimei etape a Ligii Naționale. Chiar dacă a fost condusă la 19 puncte, formația gazdă a reușit să revină și s-a impus în cele din urmă cu scorul de 88-83.

Cel mai bun jucător al trupei pregătite de Aco Todorov a fost Porter Troupe, sportiv ce a adunat 22 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Baschetbalistul de 36 de ani a avut 18 puncte la pauză, în condițiile în care restul coechipierilor săi marcaseră doar 16 puncte până în acel moment. Troupe a încheiat partida cu un procentaj de 100% la aruncările de două puncte (5/5) și 67% la aruncările de trei puncte (4/6). Prin urmare, căpitanul gazdelor a avut un indice al eficienței de +28.

SCM U Craiova obține prima victorie după 6 înfrângeri consecutive în campionat. În etapa precedentă, trupa olteană a fost învinsă de liderul BC CSU Sibiu la o diferență de 16 de puncte, scor 59-75. Atunci, Porter Troupe a avut un meci foarte slab, terminând cu 2 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Mai mult decât atât, baschetbalistul cu o vastă experiență în România nu a marcat nicio aruncare din acțiune, având 0-7 (0-6 de la distanță ).

După acel joc, Troupe a postat pe Instagram un story în care își cerea scuze fanilor pentru această prestație pe care și-o asuma pe deplin.

Pentru toți fanii, eu sunt primul vinovat pentru asta. Fiind căpitan și lider nu îmi mai pot permite să joc niciodată în acest fel.”

Iată că jucătorul lui SCM U Craiova și-a respectat promisiunea și a reușit de unul singur să își țină echipa în joc în prima repriză a duelului cu SCM Timișoara. Acest aspect demonstrează caracterul lui Porter Troupe și arată de ce acesta este unul din cei mai iubiți baschetbaliști din România.

SCM U Craiova se pregătește în aceste momente pentru prima rundă de playoff, acolo unde o va întâlni tot pe SCM Timișoara. Primele două jocuri vor avea loc în Sala Polivalentă din Craiova datorită faptului că formația antrenată de Todorov a terminat pe locul al 4-lea.

*foto: Facebook - SCM U Craiova Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!