Stiri

Posibili adversari pentru U-Banca Transilvania în următoarea fază din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.11.2017

Singura reprezentantă a României în competițiile europene, campioana en-titre U-BT Cluj, și-a asigurat în această săptămână continuitatea în FIBA Europe Cup, după ce s-a calificat și matematic mai departe din Grupa E. Astfel, aceștia urmează să evolueze începând cu anul viitor în faza secundă a competiției. 

Un singur meci mai au de disputat clujenii în Grupa E, unul extrem de important, care va decide pe ce loc vor termina grupa și implicit ce adversari vor avea în faza secundă a grupelor din FIBA Europe Cup. În data de 6 decembrie, începând cu ora 19:00, U-BT Cluj va întâlni în Sala Polivalentă de sub Feleac pe campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia. Calculele sunt extrem de simple, victoria ar asigura locul 1 la finele grupei, în timp ce înfrângerea ar trimite pe U-BT în faza următoare doar de pe locul 2. 

Dat fiind faptul că FIBA Europe Cup a făcut public sistemul competițional cap-coadă, putem arunca deja o privire cam ce adversari ar putea întâlni U-BT Cluj în faza a doua a grupelor, după următoarele două posibilități: 

Victorie cu Lukoil Academic Sofia și locul 1 în Grupa E ar însemna că U-BT ar evolua mai departe în Grupa L:

1. D1 - Egis Kormend (Ungaria) și Keravnos (Cipru) împart locurile 1 și 2 în Grupa D, ambele având la activ 4 victorii și 1 înfrângere. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Cipru, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 1 și va fi repartizată în grupa Clujului. 

2. E1 - U-Banca Transilvania Cluj

3. A2 - Telenet Giants Antwerp (Belgia) și Donar Groningen (Olanda) împart locurile 2 și 3 în Grupa A, ambele având la activ 3 victorii și 2 înfrângeri. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Olanda, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 2 și va fi repartizată în grupa Clujului. Locul 1 în grupa A este deja asigurat de francezii de la ESSM Le Portel, care au 4 victorii și 1 înfrângere, iar în ultima etapă se vor duela cu codașa grupei, Bosna Sarajevo. 

4. G2 - Belfius Mons-Hainaut (Belgia) și Sigal Prishtina (Kosovo) împart locurile 2 și 3 în Grupa G, ambele având la activ 3 victorii și 2 înfrângeri. Cu prima șansă la calificare pleacă belgienii, care în ultima rundă vor juca în deplasare pe terenul ultimei clasate din grupă, Khimik Yuzhne, în timp ce kosovarii vor da piept cu echipa lui Vlad Moldoveanu, Demir Insaat, liderul grupei. Dacă Mons-Hainaut învinge în Ucraina, indiferent de ce se întâmplă în celălalt meci, se califică mai departe în grupa Clujului. De asemenea, dacă Mons-Hainaut și Sigal Prishtina obțin același rezultat, fie victorie fie înfrângere, tot belgienii vor avea câștig de cauză. Singura șansă pentru kosovari este ca ei să învingă gruparea turcă, iar în același timp belgienii să piardă în Ucraina. 

• *Înfrângere cu Lukoil Academic Sofia și locul 2 în Grupa E ar însemna că U-BT ar evolua mai departe Grupa I:

1. A1 - Francezii de la ESSM Le Portel, 4 victorii și 1 înfrângere, respectiv duel cu Bosna Sarajevo în ultima rundă, echipă fără niciun succes la activ. 

2. H1 - Szolnoki Olaj (Ungaria) și Nizhny Novgorod (Rusia) împart locurile 1 și 2 în Grupa H, ambele având la activ 4 victorii și 1 înfrângere. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Rusia, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 1 și va fi repartizată în grupa Clujului. 

3. C2 - Mornar Bar (Muntenegru), Kataka Basket (Finlanda) sau FC Porto (Portugalia). Muntenegrenii sunt pe locul 2 cu 3 victorii și 2 înfrângeri, finlandezii pe locul 1 cu 4 victorii și 1 înfrângere, în timp ce portughezii sunt pe locul 3 cu 2 victorii și 3 înfrângeri. Doar cei de la Kataja Basket sunt siguri de calificarea mai departe, dar nu și de locul 1. În ultima etapă, Mornar Bar va juca cu Kataja Basket pe teren propriu, în timp ce FC Porto va juca în deplasare cu Kapfenberg Bulls. Orice se poate întâmpla în această grupă, iar la finalul meciurilor din 6 decembrie vom afla care dintre cele 3 echipe vor merge mai departe în Grupa I. 

4. E2 - U-Banca Trasilvania Cluj

*În cazul în care U-BT va pierde cu Lukoil Academic Sofia, dar și Istanbul BBSK se va înclina în fața celor de la Dinamo Tbilisi, prea puțin probabil de altfel, atunci ardelenii se vor califica mai departe de pe primul loc. 

În faza secundă din FIBA Europe Cup vor exista 4 grupe a 4 echipe fiecare. Vor merge mai departe în optimile de finală primele 2 clasate din fiecare grupă, acolo unde se vor alătura alte 8 echipe venite din Basketball Champions League. 

*Foto: Nagy Melinda (u-bt.ro)

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Pronosticul meu: Kormend, Antwerp si Belfius-Mons

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tjl59 :

    Mai idegraba ...
    ...Keravnos decit Körmend pentru ca in meciul de acasa formatia maghiara s-a impus la limita, scor 93-92. In Cipru, cel putin teoretic, gazdele pornesc favorite, iar cu o victorie la 2 puncte (sau mai multe) cistiga grupa. Desigur, sansele formatiei maghiare de a se impune in Cipru nu sunt deloc de neglijat ...

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!