Stiri

Poveste şocantă cu un jucător din NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
10.08.2016

enes_kanter_renegat

 Lovitura de stat eşuată din 15 iulie din Turcia a afectat şi lumea baschetului.  Unul dintre cei mai buni jucători turci, Enes Kanter, a fost renegat de familie pentru susţinerea pe care i-a arătat-o imamului Fetullah Gulen, rivalul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Jucătorul în vârstă de 24 ani, care evoluează la Oklahoma City Thunder, a primit ameninţări cu moartea pentru criticile sale la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a doua zi după lovitura de stat eşuată. Kanter şi-a manifestat de mai multe pe Twitter susţinerea pentru imamul Fetullah Gulen, care trăieşte în exil în Statele Unite din 1999 şi căruia regimul de la Ankara îi cere extrădarea întrucât consideră că ar fi în spatele puciului militar de luna trecută.

Familia sa l-a renegat pe Kanter prin vocea tatălui său Mehmet:

„Îmi cer scuze poporului turc că am un fiu ca el, pe care îl reneg. Noi nu vrem ca el să ne mai poarte numele. L-am avertizat deja referitor la acest subiect al legăturilor sale cu Gulen. Noi nu mai avem veşti de la el de ceva timp”, a explicat tatăl baschetbalistului.

Enes Kanter a reacţionat imediat pe Twitter:

„Astăzi, la vârsta de 24 de ani, mi-am pierdut mama, tatăl, fratele şi toată familia. Părinţii mei nu mai vor să mă vadă. Pe drumul desemnat de maestrul meu, mi-am sacrificat mama, tatăl, fratele şi întreaga mea familie”.

Mai mult, Kanter anunţă că îşi va schimba numele în "Enes Gulen", în cinstea imamului pe care îl admiră. 

Enes Kanter nu este singurul sportiv turc de renume aflat într-o astfel de situaţie. Fostul mare fotbalist Hakan Şukur a părăsit recent Turcia împreună cu familia sa şi s-au mutat în California. Regimul turc a lansat o epurare masivă în armată şi în serviciul public în urma căreia a concediat zeci de mii de persoane, după lovitura de stat eşuată din 15 iulie, care s-a soldat cu 273 de morţi şi mii de răniţi.

Enes Kanter a fost draftat în NBA în 2011 de către Utah Jazz, unde a jucat timp de trei sezoane şi jumătate. La mijlocul sezonului 2014/2015 a ajuns la Oklahoma City Thunder, cu care a semnat în vara anului trecut un contract pe 4 ani în valoare de 70 de milioane de dolari. În stagiunea precedentă, în 82 de meciuri din sezonul regulat Kanter a reuşit medii de 12,7 puncte pe meci şi 8,1 recuperări în numai 21 de minute pe întâlnire. În playoff, pivotul turc a jucat în 18 meciuri şi a reuşit 8,4 puncte şi 6,2 recuperări pe întâlnire.

*foto: dailysabah.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!