Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Predrag Stanojcic: „O jucătoare de la Cluj a avut mai multe aruncări libere ca întreaga mea echipă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2019

Meciul dintre Universitatea Cluj și Phoenix Știința Constanța, din etapa a 6-a a Grupei Roșii din LNBF, s-a încheiat cu victoria gazdelor, 86-81 după prelungiri. Jocul nu a fost lipsit de controverse. Antrenorul oaspetelor, Predrag Stanojcic, a fost nemulțumit de arbitraj, în special de raportul aruncărilor libere dintre cele două echipe.

Phoenix Știința a fost aproape de prima victorie în prima grupă valorică, după ce formația de la malul mării a pierdut primele patru confruntări de la urcarea în Grupa Roșie. Constănțencele au condus la 13 puncte în debutul sfertului patru, dar gazdele au egalat grație unui parțial de 21-10.

„Am jucat bine în cea mai mare parte a meciului. Fetele și-au lăsat inima pe teren. Aveam nevoie de această victorie să ridicăm încrederea după patru înfrângeri. Avem unele din obiectivele noastre și vom încerca să jucăm mai bine în continuarea competiției. Cred că pentru echipa din Cluj a însemnat mult să joace în această grupă de la începutul sezonului. Au avut meciuri tari și echipa mea a venit dintr-o altă grupă, unde a jucat meciuri mai ușoare”, ne-a declarat Predrag Stanojcic.

Din cele 21 de puncte înscrise de gazde în sfertul patru, 13 au fost de la linia de fault, în timp ce oaspetele nu au avut nici o aruncare de un punct în această perioadă de joc. Tehnicianul constănțean a vorbit despre arbitraj și cere criterii egale. Conform statisticii, au arbitrat Răzvan Opriș, Vlad Antonio Sandu și Alina Dekany.

„De la începutul meciului, trei oameni în aceleași tricouri (arbitrii) au pierdut controlul asupra jocului. Diferența dintre aruncările libere: 42 pentru Cluj, 20 pentru Constanța. În sfertul patru (15-0) plus prelungiri 24-4 pentru Cluj. O jucătoare de la Cluj (n.r. Arlesia Morse) a avut mai multe aruncări libere ca întreaga mea echipă, 21-20.  

Suntem noi în prima ligă, nu cerem ajutor de la arbitri, doar același criteriu. Ne antrenăm puternic și muncim din greu la fiecare antrenament și meci, înfrângerea din acest joc nu schimbă nimic, dar nu este bine. Vorbim despre acest joc, când se duc acasă, arbitrii nu se uită, cu siguranță, la meciul în care au participat. Aș spune că ei sunt aici datorită nouă (cluburi, jucătoare) și nu noi suntem aici datorită lor. Trebuie să servească jocul de baschet fără să îl afecteze”, a adăugat sârbul.

Gruparea constănțeană a avut șansa să încheie meciul în finalul timpului regulamentar, când a avut aproximativ 24 de secunde pentru a găsi coșul victoriei după time-out-ul lui Stanojcic. Phoenix Știința pierduse trei jucătoare din formula de start, cu 5 faulturi. Celelalte două, Douglas și Erak, au aruncat la ultima fază, dar nu au reușit să înscrie. Antrenorul sârb a vorbit despre o apărare mai bună pentru a face față în prima grupă valorică.

„Diferența dintre prima și a doua grupă este mare. Trebuie să ne apărăm mai tare pentru a supraviețui în această grupă. Jucătoarele noastre tinere au o șansă să devină mai bune, jucând împotriva celor mai puternice ca ele, dar trebuie să înțeleagă că viața nu este ușoară.

În meciurile anterioare am avut chiar mai multe aruncări din acțiune decât adversarele, dar cu un procentaj mai mic. Este ceva în experiență, orice jucătoare trebuie să își aducă propria contribuție pe teren. Trebuie să privim înainte deoarece în două sezoane am făcut o mulțime de lucruri ca club”, a concluzionat Predrag Stanojcic.

După înfrângerea de la Cluj-Napoca, Phoenix Știința a rămas la două puncte în spatele Universității. Constănțencele încheie clasamentul Grupei Roșii cu 16 puncte. În următoarea etapă, elevele lui Predrag Stanojcic primesc vizita celor de la FCC ICIM Arad, cealaltă echipă din prima grupă valorică fără victorie în faza a doua a sezonului regulat. Meciul este programat sâmbătă, 2 februarie, de la ora 12:00.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!