Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Predrag Stanojcic: „Sunt mulțumit de joc și de efortul echipei mele, cu lotul de la acest meci”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.12.2018

Phoenix Știința Constanța a urcat în prima grupă valorică după ce a dominat grupa B în prima parte a LNBF. Formația pregătită de Predrag Stanojcic a fost învinsă cu 98-70 de CSM Satu Mare, vicecampioana, după ce s-a ținut destul de bine în primele trei sferturi, reușind să se apropie de câteva ori la mai puțin de 10 puncte. Fără Erak și Cutaș, oaspetele au cedat în sfertul patru, când diferența a crescut cu 20 de puncte.

„Cum am spus înainte, suntem doar un pește mic... Aceasta este o mare șansă pentru noi să concurăm cu cele mai bune echipe din țară, să arătăm ce știm și să le aducem la Constanța. Cu lotul de la acest meci, sunt mulțumit de joc și de efortul echipei mele, și-au lăsat inima pe teren. Nu am avut puterea să jucăm mai bine în ultimul sfert. Când Satu Mare a jucat fără două jucătoare, nu este o problemă pentru ele pentru că au un lot mai mare”, ne-a declarat Predrag Stanojcic, antrenorul formației constănțene.

CSM Satu Mare nu le-a putut folosi nici la acest meci pe Matea Tavic și Kristina Baltic, dar alb-roșiile nu au avut probleme să acopere absența lor, având o bancă mult mai lungă. De la Phoenix Știința a lipsit jucătoarea cu cele mai bune medii de puncte și recuperări în prima parte a sezonului, Vladinka Erak, iar Cristiana Cutaș a fost pe foaie dar n-a jucat.

„În echipa noastră Erak nu a jucat pentru că a fost la Belgrad să își ia viza și s-a întors joi, dar noi eram pe drum atunci. De asemenea, Cutaș nu a jucat din motive de sănătate. Ele sunt jucătoarele noastre mari și avem nevoie de ele. Sunt importante pentru noi, se poate vedea prima dată în recuperările din statisticile meciurilor”, a explicat antrenorul sârb. 

Acesta a vorbit despre timpul scurt între ultima etapă din prima fază a campionatului și prima rundă din a doua fază. Miercuri seara s-au disputat ultimele partide ale grupei valorice A. Consănțencele au avut de așteptat rezultatul final al duelului dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi pentru a vedea care echipă termină pe doi. Covăsnencele s-au impus la patru puncte, astfel că Phoenix Știința a avut o deplasare foarte lungă, la Satu Mare.

„Am fost pe drum timp de patru zile și acum echipa noastră are nevoie de un timp să se recupereze. Miercuri, târziu în noapte, am aflat cu ce echipă vom juca. Nu am avut prea mult timp să ne organizăm deplasarea. Constanța este departe de Satu Mare și cred că ar fi mai bine pentru toți dacă ar pune o mică pauză între cele două campionate”, a mai spus Predrag Stanojcic.

După acest joc, formația de la malul mării are 12 puncte și ocupă locul 6 în clasamentul Grupei Roșii, în timp ce CSM Satu Mare a urcat pe primul loc cu 19 puncte.

Phoenix Știința Constanța are în lot trei straniere, cât era limita pentru meciurile din a doua grupă valorică. A fost o perioadă specială de transfer, în care echipa venită din grupa B ar fi putut să completeze numărul maxim de straniere, dar nu a făcut-o. Antrenorul echipei a vorbit și despre posibile întăriri.

„Așteptăm șansa noastră, dar în ceea ce privește jucătoare noi, cred că nu vom avea Moș Crăciun în Constanța anul acesta. Dar dacă va veni, îl vom aștepta cu brațele deschise”, a concluzionat Predrag Stanojcic.

Pentru Phoenix Știința Constanța urmează o nouă deplasare foarte dificilă, pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în 29 decembrie, de la ora 19:00. Constănțencele vor avea primul meci de acasă în Grupa Roșie în 5 ianuarie, când vor întâlni CSM Târgoviște.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!