Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Preluare forțată la Politehnica Național Iași

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.02.2017

Politehnica Național Iași a făcut deplasarea în cinci sportive, la un meci din Cupa României, ce a avut loc la Târgu Mureș / Foto: Toth Csaba 

Rămase fără sprijin financiar, cu sportivele în grevă deoarece ultimul salariu plătit a fost în luna octombrie a anului trecut și cu multe amenzi încasate ca urmare a nerespectării regulamentului FRB și retragerii din Liga 1, situația a devenit critică la Politehnica Național Iași. Gruparea din Copou este foartea aproape de un forfait tehnic în duelul de săptămâna aceasta cu CST Alexandria, ce contează pentru grupa valorică 7-10.

Baschetul feminin în Iași a fost relansat în toamna anului trecut, când conducerea anunța transferuri de marcă la nivel de staff tehnic jucătoare. Din păcate proiectul nu a rezistat decât două luni, până când au început să se acumuleze datorii salariale față de antrenor și sportive. Jucătoarele americance au părăsit rând pe rând gruparea, unele fiind nevoite să își achite din bani proprii biletul de avion, iar altele au plecat fără a încasa niciun leu de la conducerea ieșeană. Ceva mai înțelegătoare au fost tinerele sportive românce, dar și acestea au ajuns la capătul răbdării. Cele cinci sportive au decis să nu se antreneze până când drepturile salariale le vor fi plătite integral.

Între timp, la nivel de decizional presiunile sunt pe președintele Clubul Sportiv Național Iași, club ce are dreptul de a evolua în prima ligă, Marius Cosoi. CS Politehnica Iași, club subordonat MTS, îl forțează pe Cosoi să renunțe la club și să cedeze frâiele decizionale Politehnicii Iași sub pretextul că acest din urmă club va prelua întreg pasivul echipei. Președintele Național Iași este de acord cu această înțelegere, însă oficialii Politehnicii Iași doar promit preluarea pasivului, fără a dori să semneze niciun act în acest sens. Cu alte cuvinte Politehnica Iași oferă promisiuni în schimbul preluării echipei, iar negocierile s-au blocat în acest stadiu.

De pierdut au în primul rând fetele ce au rămas la club. Noul manager al Politehnicii, Gabriel Toma, a condiționat oferirea salariilor restante de semnarea încă unui contract cu Politehnica Iași, deși sportivele au deja un contract valabil cu Național Iași, echipă ce și-a câștigat dreptul de a evolua în LNBF. Și în acest contract Politehnica Iași oferă doar promisiuni, fără a preciza expres că clubul subordonat MTS va plăti integral restanțele salariale acumulate de Național Iași. În aceste condiții, este foarte posibil să asistăm la neprezentarea echipei la duelul de sâmbătă cu BCT Alexandria.

Menționăm că în primele două luni colaborarea dintre Politehnica Iași și Național Iași a funcționat în termeni optimi, clubul privat primind susținere financiară de la Politehnica Iași prin intermediul Fundației Sportului Ieșean.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Cui a folosit ?
    Acest simulacru de participare in campionat ? Ce rost a avut aceasta bataie de joc la adresa jucatoarelor, antrenorilor si sportului in general ? D-nul Cosoi, d-nul Antohi, puteti raspunde ?

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!