Stiri

Prestație convingătoare pentru Vaidas Kariniauskas în Basketball Champions League

Andrei Ilie

Andrei Ilie
22.11.2018

vaidas kariniauskas basketball champions league

Fostul jucător al CSM CSU Oradea, proaspăt transferat la Lietkabelis, a fost unul din cei mai buni jucători ai echipei sale în victoria obținută pe teren propriu în grupele Basketball Champions League împotriva celor de la Fuenlabrada, scor 78-67. O altă prestație excelentă în grupele BCL a avut-o și un alt fost jucător din LNBM, Miha Lapornik, pentru Petrol Olimpija în partida împotriva turcilor de la Besiktas.

Noul jucător al celor de la Lietkabelis, Vaidas Kariniauskas, a fost cel de-al 2-lea marcator al echipei sale în victoria obținută pe teren propriu, scor 78-67, împotriva celor de la Fuenlabrada. Jucătorul lituanian a evoluat timp de 18:25 minute, timp în care a acumulat 13 puncte cu 5/8 din acțiune, cu un procentaj de 83.3% la aruncările de 2 puncte (5/6). Pe lângă cele 13 puncte, Vaidas Kariniauskas a mai strâns 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție dar și 3 posesii pierdute pentru 13 la eficiență și 11 la +/-.

În urma acestei victorii, Lietkabelis ajunge la 3-4 la general și se află pe poziția a 4-a din grupa C a Basketball Champions League. Următoarea partidă în Basketball Champions League pentru Lietkabelis va avea loc pe 11 decembrie, în deplasare, împotriva belgienilor de la Antwerp Giants.

Pe lângă Vaidas Kariniauskas, un alt fost jucător din LNBM s-a evidențiat în această etapă a Basketball Champions League. Este vorba de fostul jucător al U-BT Cluj Napoca, Miha Lapornik, în prezent la Petrol Olimpija, care a înscris 14 puncte în înfrângerea din deplasare, scor 94-84, împotriva celor de la Besiktas. Jucătorul sloven a evoluat 34:38 minute, a avut un procentaj de 50% la aruncările de 2 puncte (2/4), 33.3% la aruncările de 3 puncte (2/6) și 80% la aruncările libere(4/5). De asemenea, Miha Lapornik a mai strâns 3 recuperări, 2 pase decisive și o posesie pierdută pentru 11 la eficiență și 1 la +/-.

Petrol Olimpija are 1-6 la general și se află pe ultimul loc al grupei D a Basketball Champions League. Următoarea partidă în cadrul acestei competiții pentru Petrol Olimpija va avea loc pe 11 decembrie, în deplasare, împotriva francezilor de la Strasbourg.

*foto: euroleague.net

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pt RO
    n a fost bun 😃

    cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu
      Știm cu toții că era bun pentru România. Doar că s-a dovedit că nu poate juca împreună cu Watson în aceeași echipă. Și Watson fiind "român" a avut câștig de cauză atât la Cluj, cât și la Oradea.

      cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      daca tot am ajuns
      la watson vs vaidas, oare nu era mai potrivit pt naturalizare un PG inalt si tanar decat unul scund si pe final de cariera? Stiu ca n au foat luati in calcul in aceeasi perioada de timp, dar ca idee, ca strategie.

      cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      sa se noteze
      Ca imi place mult wataonescu, i am apreciat intotdeauna implicarea si travaliul. Comentariile mele in legatura cu el au fost de cele mai multe ori pozitive..

      cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Eiii
      Am naturalizat și noi ce am putut, plus ce i-a convenit lui Cristescu la momentul acela 😉. Nu știu exact condițiile naturalizarii și regulile fiba în privința asta, dar Kariniauskas, care a mirosit loturile Lituaniei, nu cred că era eligibil.

      cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Sa nu ne agitam
      Dupa un meci. Omu a avut eff medie aprox 4 si 8% la 3pct anu asta. Daca trebuia sa plece cineva clar era el. Cand se prind adversarii ca patrunde si arunca doar cu stanga va fi mult mai greu. In rest respect pt vaidas.

      cu 5 ani în urmă (22.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!