Stiri

Prestație solidă pentru Miha Lapornik în Basketball Champions League

Andrei Ilie

Andrei Ilie
18.10.2018

miha lapornik bcl

Fostul jucător al U-BT Cluj Napoca a avut o prestație excelentă pentru noua sa echipă, KK Petrol Olimpija Ljubljana, împotriva grecilor de la Promitheas Patras în cea de-a 2-a etapă a BCL.

Jucătorul sloven care a activat în LNBM sezonul trecut a fost principala “gură de foc” a lui KK Petrol Olimpija Ljubljana alături de Scottie Reynolds împotriva lui Promitheas Patras. Miha Lapornik a evoluat timp de 25:25 minute, timp în care a acumulat 17 puncte cu 6/8 din acțiune și cu un procentaj de 83.3% la aruncările de 3 puncte (5/6). Pe lângă cele 17 puncte, a mai avut 3 recuperări, o pasă decisivă și o posesie pierdută pentru 18 la eficiență. Prestația slovenului n-a fost de ajuns, astfel grecii de la Promitheas Patras s-au impus pe teren propriu cu 79-77 (17-20, 20-22, 23-19, 19-16). În urma acestei înfrângeri, KK Petrol Olimpija Ljubljana are 0-2 la general și se află pe poziția a 6-a în grupa D a BCL. Următoarea partidă în BCL pentru echipa lui Miha Lapornik va avea loc pe 24 octombrie, pe teren propriu, împotriva italienilor de la Virtus Bologna.

Pe lângă Miha Lapornik, alți doi străini au mai evoluat aseară în competițiile internaționale. Este vorba de Tony Gugino si Ousmane Barro, care din acest sezon sunt colegi la formația bulgară Rilski Sportist. Rilski Sportist face parte din grupa F a FIBA Europe Cup, alături de Varese, Alba Fehervar și Porto. Rilski Sportist a debutat cu o înfrângere, pe teren propriu, împotriva italienilor de la Varese, scor 76-95(16-29, 17-25, 24-25, 19-16). Tony Gugino a început ca titular această partidă, a evoluat 23:55 minute, timp în care a acumulat 4 recuperări, 2 pase decisive și o posesie pierduta pentru 0 la eficiență. Ousmane Barro, venit de pe bancă, a evoluat timp de 17:07 minute și a strâns 5 puncte, o recuperare și un capac pentru 5 la eficiență. Următoarea partidă în FIBA Europe Cup pentru Rilski Sportist va avea loc pe 23 octombrie, în deplasare, împotriva lui Alba Fehervar.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!