Stiri Cupa României Feminin

Prim pas spre Turneul Final: Arad - Galaţi 83-70

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
26.11.2014

CR Feminin Turul II

83-70

28-16: 14-21; 27-21; 14-12

83 Statistica 70


Univ. Goldiș ICIM Arad este aproape calificată la Turneul Final al Cupei României după victoria 83 - 70 obţinută împotriva echipei Phoenix Galaţi. Deşi pe hârtie arădencele porneau clar favorite, oaspetele au reuşit să le pună în dificultate în repetate rânduri, dovedind că victoria de la Alexandria nu a fost doar un accident.

Partidă debutează oarecum firesc, cu amfitrioanele distanţându-se rapid la 4-6 puncte graţie coşurilor reuşite de duo-ul Simmons-Engelman. De partea cealaltă greul e dus de Chelsey Lee şi Romina Filip dar spre finalul perioadei ecartul creşte la 12 puncte în urma coşului de la distanţă înscris de Monica Engelman (28-16).

Gabriela Cursaru dă semnalul revenirii echipei de pe Dunăre tot printr-un coş de 3 puncte. Aceeaşi Chelsey Lee domină jocul de sub panou în timp ce gazdele greşesc nepermis în ofensivă. Diferenţa pe tabelă scade până la 5 puncte înainte de pauză (42-37) în ciuda minutelor de întrerupere solicitate de tehnicianul arădean.

După revenirea de la cabine James şi Armstead încearcă să păstreze ecartul minim dar galben-albastrele reuşesc să pună 10 puncte între ele şi adversare după jumătatea intervalului. Gazdelor începe să le funcţioneze şi jocul interior, beneficiind în câteva rânduri de şanse suplimentare în atac mulţumită recuperărilor ofensive reuşite de Plouffe, Broomfield sau Fussel. Adelina Ştefan înscrie ultimul coş al sfertului, stabilind diferenţa la 11 puncte în favoarea Aradului: 69-58.

Ultimul act este început în forţă de către arădence care reuşesc să se distanţeze şi la 20 de puncte (81-61 după coşul înscris de Katherine Plouffe). Finalul aparţine oaspetelor dar nu poate schimba soarta partidei în ciuda unei serii de 9 puncte consecutive înscrise de elevele antrenorului Paralikas Theodosis şi scorul de la care se pleacă în returul de mâine este 83-70 în favoarea Aradului.

S-au remarcat în dispută din această seară: Meghan Simmons (20 p, 4 recuperări, 4 pase decisive), Laura Broomfield (14 puncte, 9 recuperări) şi Katherine Plouffe (9 puncte, 10 recuperări) din tabăra gazdelor, respectiv Chelsey Lee (21 puncte, 10 recuperări), Trudee Armstead (14 puncte, 5 recuperări) şi Romina Filip (14 puncte, 3 recuperări, 2 intercepţii).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!