Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima înfrângere pentru CSA Steaua în Grupa Galbenă, în compania lui CSO Voluntari

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.02.2019

CSO Voluntari a produs surpriza pe terenul celor de la CSA București și a câștigat cu scorul de 77-72, într-un meci din etapa a 4-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2018/2019.

Startul meciul a fost unul perfect pentru formația militară, care s-a desprins la 9-0 în primele 3 minute de joc. Echipa lui Eugen Ilie a echilibrat lucrurile pe tabelă, Goran Martinic fiind motorul în ofensiva oaspeților. CSO Voluntari a venit la 2 puncte în spate, 15-13, în ultimul minut al actului inaugural. Uros Lucic punea capăt primei secvențe de joc cu un three-point-play. Ilfovenii au marcat trei coșuri de 3 puncte la rând, prin Dani Popescu și Robert Lee Jones, preluând pentru prima dată conducerea. Echipa din Voluntari nu a mai cedat inițiativa în prima repriză și a avut un avantaj chiar și de 10 puncte. Ante Delas a mai șters din sfertul slab cu un coș de 3 puncte în ultimele secunde dar adversarii intrau în avantaj la cabine, scor 39-33. După pauză, trupa lui Sasa Ocokoljic a revenit mai bine de la cabine și a remontat rapid deficitul. Pe parcursul sfertului trei cele două formații s-au succedat apoi la conducere, ca după 30 de minute joc scorul să fie egal, 57-57. CSO Voluntari a reușit un run de 12-2 în prima jumătate a sfertului decisiv, prin care a luat o opțiune importantă la victorie. Vlahovic a oprit avalanșa oaspeților dar apoi au mai venit două coșuri de la Popovic și diferența ajungea din nou la 10 lungimi. Steliștii nu au cedat și au reușit să relanseze jocul, venind la 2 puncte cu 20 de secunde rămase de joc. Ziegler și Tasic au închis meciul de la linia de fault, după ce Lucic a irosit și el două libere pentru Steaua. Scor final între CSA Steaua și CSO Voluntari, 72-77.

Danilo Tasic a fost omul meciului cu 20 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Robert Lee Jones a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă iar Trey Zeigler cu 12 puncte și 5 recuperări.

Steaua a avut șase marcatori în meciul cu Voluntari iar cinci dintre ei au terminat în double digits: Lucic – 16, Delas - 15, Spencer – 12, Vîrnă – 11, Mandache – 11. Skylar Spencer a terminat în double-double după ce a strâns și 18 recuperări.

foto: CSO Voluntari (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!