Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Prima „sută” în semifinalele întrecerii feminine după 8 ani, reușită de CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.04.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 101-60 în primul meci al semifinalei cu Olimpia CSU Brașov. Ultima echipă care a trecut de borna celor 100 de puncte înscrise în penultimul act a fost Municipal MCM Târgoviște, în 2010.

CSM Satu Mare a fost formația care a încasat ultima dată peste o sută de puncte în play-off. Se întâmpla în meciul doi al semifinalei din 2010, în luna mai. Atunci dâmbovițencele conduceau cu 1-0 după ce în primul meci s-au impus acasă cu 94-59.

Echipa care avea să câștige campionatul în acel an și care a făcut o figură foarte bună în Europa s-a impus clar și în meciul doi al semifinalei Diviziei A. Municipal MCM Târgoviște s-a impus cu 106-66 în partida care i-a adus calificarea în ultimul act. Trei jucătoare de la Târgoviște reușeau atunci peste 20 de puncte, cu Givens autoare a 25.

Alexandra Uiuiu și Marius Dobă au prins și „suta” de acum opt ani, și pe cea de astăzi. Ambii erau atunci la Târgoviște. Uiuiu avea atunci 21 de ani și a jucat 18 minute în acel meci, contribuind cu 3 puncte. Marius Dobă era în staff-ul tehnic al celor de la MCM. Cei doi sunt astăzi la CSM Satu Mare. Dobă este în postura de antrenor principal, în timp ce Uiuiu a contribuit cu 10 puncte la cele 101 ale sătmărencelor, în 16 minute.

Doar o dată s-a mai ajuns la borna 100 în semifinalele campionatului feminin, în 2009. Atunci LMK Sfântu Gheorghe marca fix 100 de puncte în confruntarea din semifinală cu BC Teleorman Alexandria. 

În acest sezon este doar pentru a treia oară când s-au marcat peste o sută de puncte în LNBF. Campioana ACS Sepsi SIC a trecut de două ori de acest prag, cu Sirius Târgu Mureș și Olimpia CSU Brașov.

Până la meciul din semifinală, CSM Satu Mare marcase ultima dată peste 100 de puncte în campionat septembrie 2014, într-un meci cu SCM CSS Craiova.

*foto: satumareonline.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!