Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primele mișcări în lotul campionilor de la U-BT Cluj

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.06.2017

Noua campioană a României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a anunțat prin intermediul site-ului oficial primele mișcări din cadrul echipei. Mai exact, Ousmane Barro și Aleksandar Rasic și-au prelungit contractul cu gruparea ardeleană, în timp ce Andrii Kalnichenko revine la U-BT după ce a mai jucat în alb și negru în sezonul 2015-2016, acesta reușind între timp să obțină cetățenia română. 

„Deși sezonul abia s-a încheiat, știm că interesul suporterilor pentru lotul cu care vom aborda noul sezon este mare, așa că încercăm să venim cu informații. Ne dorim să menținem nucleul de bază, iar în acest sens putem confirma că vom continua cu cei doi, Ousmane Barro și Aleksandar Rašić. Noutatea este Andrii Kalnichenko, este un baschetbalist care a jucat la noi, cunoaște orașul, clubul și campionatul nostru, iar anul acesta vine și cu atu-ul cetățeniei, suntem convinși că ne va fi util”, a declarat Mircea Cristescu, vicepreședinte U-BT, potrivit u-bt.ro. 

„Andrii revine la noi după un an de zile, iar între timp a reușit să își obțină cetățenia română, ceea ce ne ajută foarte mult în nou sezon. Este un jucător care sunt convins că va fi util echipei, îl așteptăm din august cu brațele deschise, să punem umărul împreună la obținerea de noi perfomanțe pentru clubul nostru”, a adăugat Mihai Silvășan, conform sursei citate mai sus. 

Pivotul senegalez, Ousmane Barro, și fundașul sârb, Aleksandar Rasic, au evoluat la Cluj și în stagiunea 2016-2017, reușind să cucerească alături de U-BT toate cele trei trofee puse în joc în România, SuperCupa, Cupa și campionatul. Ambii au contribuit din plin la succesul echipei, Barro fiind declarat MVP-ul finalei cu Steaua, în timp ce Rasic a marcat coșurile decisive în supercupă și cupă, fiind de asemenea un pion de bază și în LNBM, însă în semifinalele cu Oradea a suferit o accidentare gravă, care îl va ține departe de parchet o perioadă de timp. Mihai Silvășan declara la scurt timp după finala cu Steaua că Rasic ar putea fi la un nivel de formă decent undeva în luna noiembrie a anului curent. 

În ceea ce îl privește pe Andrii Kalnichenko, acesta va avea acum triplă cetățenie, moldovean, ucrainean și român. Extrema în vârstă de 31 de ani a jucat la Cluj-Napoca și în stagiunea 2015-2016, reușind să câștige Cupa României, iar în vara lui 2016 avea să se despartă de ardeleni. Kalnichenko revine sub Feleac după ce în ultimul sezon a evoluat în Ucraina la Cherkasy Monkeys, terminând campionatul pe locul 4. În 36 de meciuri jucate, acesta a acumulat medii de 11.0 puncte, 4.0 recuperări, 1.4 pase decisive și 9.0 la eficiență, totul în 25.2 minute jucate pe meci. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Inceput promitator
    Inceput promitator la transferuri, continuarea cu Barro si Rasic este o veste buna . De asemenea, readucerea lui Kalnicenko ca si jucator roman este o mutare intelepta, aduce un plus fata de Jucan . Numai sa nu fie inlocuitorul lui Vlad Moldoveanu, caci atunci vom scadea valoric in mod simtitor . Astept inca un pivot, solutia cu Torok pe acest post s-a dovedit a fi ineficienta . Kindell probabil va ramane, eu in locul mult prea nervosului si inconstantului Adamovic as aduce un alt fundas, iar daca se poate, as pune mana pe Runcauskas ( pe care l-am ratat in sezonul trecut ) .

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      .
      Nu l-am ratat pe Runkauskas. Cristescu si Silva au declarat ca a fost ales Rasic in locui lui. Nu l-au vrut pe runkauskas.

      cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    Kalnicenko are un profil asemantor cu cel a lui Pustozvonoz. Nu are acelasi nivel de intensitate in aparare, dar e un shooter care la nevoie mai joaca si pe 4.
    Sunt curios ce o sa se intample cu Pustozvonoz.

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    • streetball44:

      De acord
      Ai dreptate. De fapt, marea intrebare nu se pune numai in legatura cu Max, ci in legatura cu Roli, Vlad si Max, pentru ca toti 3+Andrii, dupa cum ai mentionat si tu, pot juca/joaca pe pozitia 4. Aici am mari emotii, drept sa recunosc, probabil si altii incep sa le simta. Pe langa, ar mai fi Vaidas pe care sincer sper sa-l vedem si in urmatorul sezon la noi. Cred ca a demonstrat de multe ori ca are potential si poate sa creasca in joc. Ramane de vazut ce si cum se va proceda. Astept cu interes :)
      P.S: De Dykes si Filip nu-mi prea fac probleme, cred ca vor ramane cel mai probabil si in sezonul viitor la noi.

      cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Eu sincer cred ca o sa plece Max cu totul ca mii groaza ca o sa il ia ceva echipa din campionat si parca vad ca o sa ne fie frica cand jucam contra el ca e 'in mana'. Aducerea lui Kanlnicenko imi intareste parca si mai mult gandul ca o sa plece.
      Mi-ar placea multa sa ramana atat Vlad cat si Roli care e tot mai bun in fiecare sezon.
      Ce-i drept, Max a jucat mai putintel pe pozitia 4 si e clar ca nu o sa se mizeze pe pozitia 4 pe un jucator de porfilul lui Max/Kalnicenko si tocmai deaia cred ca cel putin Torok o sa ramana la Cluj (mi s-ar parea o prostie sa se renunte la el).
      Intr-adevat, Vaidas a confirmat in putinele meciuri in care a jucat. Sunt convins ca daca ar juca mai constant ar fi si mai bun.

      cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    Rasic
    Nu sunt eu super specialist, dar cred ca o astfel de accidentare te cam tine departe de teren vreo 6 luni. Deci nu cred ca incepem campionatul cu el.
    Oricum ma bucur super mult ca a ramas la noi. E atata de experimentat incat sunt convins ca o sa se adapteze rapid cand revine.

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Kalnicenko
    Parca era un regulament care stipula ca nu orice jucator strain care are si cetatenie romana poate fi asimilat ca si autohton. Trebuiau indeplinite si niste conditii referitor la anii petrecuti/jucati in campionatul romanesc daca nu ma insel.

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Asa stiam si eu, cu asimilarea jucatorului autohton. Poate sa confirme cineva?

      cu 6 ani în urmă (07.06.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Kalnicenko pe pozitia lui Jucan
    De ce sa plece Max ? A venit un jucator roman, in locul lui Jucan. Ambii sunt pe pozitia 3-4. Nu ocupa pozitia niciunui strain. Probabil Rasic va fi al 6-lea strain in lot (fiind accidentat). In afara de Vlad (jucator roman) nu cred ca este vre-un jucator care ar trebui sa ramana neaparat. Pentru oricare pozitie sunt jucatori staraini f buni de adus, romani nu prea sunt.

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Fii indulgent si lasa-l si pe Torok in echipa :)

      cu 6 ani în urmă (06.06.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    transferuri
    Din cate stiu, Max a semnat in Polonia, iar Kyndall si Vlad au oferte foarte tentante de afara...Sincer, greu de crezut ca vor putea fi tinuti...dar, se mai intampla si minuni cand esti in masura sa pui pe masa un proiect ambitios, cu un buget pe masura. De urmarit.

    cu 6 ani în urmă (07.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      E interesant ce zici tu. Is tare curios ce miscari o sa fie vara asta.

      cu 6 ani în urmă (07.06.2017)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Roli
      Török are oferta de la CSM Oradea . Si clujenii i-au propus o prelungire , ramane sa decida jucatorul ce vrea : sa vina acasa sau sa ramana la UBT

      cu 6 ani în urmă (07.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      .
      As fi preferat ca piesele de baza sa fie kyndall si vlad in loc de rasic/barro. Dar i-as vrea pe toti 4.

      Pentru mine e clar ca Max pleaca.

      cu 6 ani în urmă (07.06.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    kali in locul lui Jucan
    e o mutare foarte buna. Deci ca jucator roman.

    Insa la ce s-a jucat anul trecut Kali e rezerva clar fie ca e folosit pe pozitiile pe 3 sau pe 4 in echipa U-BTului.

    Si eu sunt de parere ca ne trebuie un conducator meserias. Dar cred ca va fi pastrat Adamovic. Sa speram ca se mai "antreneaza" la mai putine turn-overuri ;).

    Max poate pleca linistit. Un shooter bun dar cu fluctuatii mari si lungi. Adica iti scoate cateva meciuri (undeva pe finalul sezonului regulat a avut o perioada foarte fasta) dar restul de pusca. Un jucator mai constant ar valora mai mult zic eu.

    cu 6 ani în urmă (07.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!