Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Primul succes în deplasare pentru FCC ICIM Arad, la Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.12.2017

FCC ICIM Arad a încheiat turul sezonului regulat cu a doua victorie consecutivă, prima în deplasare. Galben-albastrele s-au impus în duelul cu cealaltă formație care avea un singur succes după opt etape. Sirius Târgu Mureș – FCC ICIM Arad s-a încheiat 59-63, pe sferturi: 17-21, 15-15, 13-17 și 14-10. În prima repriză cele două formații au trecut pe rând la conducere, iar arădencele s-au desprins în finalul sfertului trei la 8 lungimi. Gazdele s-au apropiat la două puncte în ultimul minut.

Ionel Brustur le-a trimis în formula de start pe Pop, Mitov, Robinson, Lawrence și Beldian. Bogdan Bulj le-a avut în primul 5 pe Ferenczi, Tavic, Hadzovic, Coker și Ciotir. Beldian și Hadzovic au marcat primele coșuri ale partidei, cu lay-up-uri, iar Mitov reușea prima triplă cu care ducea scorul la 5-2. Tavic, Coker și Ferenczi le-au dus pe oaspete în avantaj, 5-9, după aproape trei minute fără punct pentru gazde. A fost rândul gazdelor să profite de două minute și jumătate de secetă în atacul arădean, iar scorul devenea 13-13 în minutul 7. Scorul la prima pauză a fost 17-21.

Sirius a început sfertul secund cu 8 puncte la rând, dintre care două triple reușite de Radovic și Gal. Scorul era 25-21 după două minute scurse din perioada de joc. A urmat time-out-ul oaspetelor și Hadzovic a înscris de la distanță. Poole și Mitov și-au dus pe rând echipele la conducere. Oaspetele au condus la patru lungimi, dar Mitov a egalat la 32. Mureșencele nu au marcat mai bine de două minute până la finalul sfertului și scorul la pauza mare a fost 32-36.

În prima jumătate a sfertului trei ecartul a oscilat între două și patru puncte pentru oaspete. Hadzovic a reușit șase puncte la rând și FCC ICIM conducea cu 8 puncte, 42-50. Beldian a scuturat plasa de la distanță, iar căpitanul arădean a răspuns cu o triplă, astfel că la ultima pauză scorul a fost 45-53.

Primele cinci minute din sfertul patru au fost marcate de ratări ale ambelor echipe, cu doar șase puncte înscrise în total. Beldian și Pop au înscris de după semicerc și strângeau scorul la 55-57 cu puțin peste patru minute rămase din joc. Arădencele aveau patru puncte în față cu 38 de secunde până la final și gazdele aveau time-out. Bulj a trimis în teren o formulă cu trei oameni mari, Wingate, Nagy și Coker, iar Lawrence transforma două libere pentru 59-61. Gazdele nu erau în penalizare și au făcut două faulturi rapid. Tavic a marcat două aruncări de un punct și a mărit ecartul la mai mult de o posesie, 59-63 cu 12 secunde rămase din joc. A fost un ultim time-out solicitat de Brustur, dar Robinson a ratat de la distanță. S-a încheiat 59-63 și arădencele și-au trecut în cont a doua victorie în campionat și prima în deplasare.

După acest rezultat, FCC ICIM Arad acumulează 10 puncte și încheie turul pe locul 8 cu 2 victorii și 6 înfrângeri. Sirius Târgu Mureș este ultima cu un bilanț de o victorie și 7 înfrângeri (9 puncte).  

Galben-albastrele au făcut diferența cu aruncările de două puncte, 23 față de 17, precum și cu cele 8 libere transformate, față de 4. Sirius a stat mai bine la reușitele de la distanță (7-3), la recuperare, 47-39, precum și la punctele înscrise pe contraatac, 15-7.

Căpitanii celor două echipe au reușit cele mai multe puncte. Angel Robinson a încheiat în double-double pentru Sirius cu 20 de puncte și 11 recuperări. De la gazde a mai reușit un double-double Mitov, cu 10 puncte și 10 recuperări.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera oaspetelor cu 20 de puncte (2x3). Pentru FCC ICIM Arad s-au mai remarcat cele două nou-venite, Coker cu 12 puncte și 7 recuperări, respectiv Poole cu 11 puncte.

Săptămâna viitoare începe returul. FCC ICIM Arad va juca în deplasare la Olimpia Brașov, în timp ce UPM Sirius Târgu Mureș stă pentru că ar fi trebuit să întâlnească pe Phoenix Galați. 

*foto: facebook Icim Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!