Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Problemele persistă la Târgu Mureș. „S-ar putea să plece câţiva jucători”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat cel de-al 8-lea meci din acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, 92-80 cu Dinamo București. Mureșenii au prestat un baschet bun, în special în sfertul al 3-lea când au reușit să se desprindă de adversari, însă, cu toate acestea, problemele financiare din cadrul clubului încă persistă, iar mai mult de atât, din spusele antrenorului Barnabas Szaszgaspar, situația nu se îndreaptă spre făgașul normal. 

„Am rămas datori un pic cu baschetul astăzi, dar cred că un pic am subestimat adversarul. Ştiam că vom avea probleme cu asta şi aşa şi ne-am pregătit. Am intrat un pic lejer în joc, dar în sfertul trei am reuşit să ne concentrăm mai bine, am avut mai multe posibilităţi de a închide jocul. Suntem bucuroşi pentru victorie şi pentru cele două puncte, au fost importante. Din păcate continuă problemele financiare la echipă şi dacă în viitorul foarte apropiat nu se rezolvă lucrurile s-ar putea să plece câţiva jucători. Ar fi păcat, fiindcă am prins ritmul campionatului, readucerea lui Gajovic a avut un efect pozitiv. Avem toate şansele ca să terminăm în 1-6, dar am avea nevoie de un pic de calm în jurul echipei. A fost vorba că nu o să se prezinte la jocul cu Dinamo, dar am reuşit să-i convingem de cât de importantă este această victorie pentru noi. Noi, staff-ul tehnic, suntem lângă jucători. Sper ca la meciul de miercuri cu francezii de la Chalon să avem cu cine intra pe teren. Am avut posibiltatea de a înscrie 16 jucători pe lista FIBA, s-ar putea să nu fim îndeajunşi. Ar fi păcat, fiindcă în campionat avem liber în weekend, astfel am putea avea un meci frumos cu puternica echipă din Franţa. Ştiam că în faza a doua a competiţiei nu noi suntem favoriţi, dar am învăţat şi am putea învăţa multe din aceste partide”, a punctat tehnicianul vicecampioanei în cadrul conferinței de presă de după meciul cu Dinamo, fiind citat de site-ul oficial al clubului din Junglă.

În urma victoriei de pe teren propriu cu Dinamo București, BC Mureș a ajuns la un bilanț de 8 victorii și 6 înfrângeri în LNBM, fiind pe poziția a 5-a în clasament cu 22 de puncte, la egalitate cu Oradea, Pitești și Timișoara. Dacă în weekend-ul viitor vor avea pauză în campionat, „tigrii” vor juca miercuri în FIBA Europe Cup, acolo unde nu au nicio victorie în faza secundă, cu puternica formație franceză, Elan Chalon, liderul autoritar din Grupa K. Disputa se va disputa în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, miercuri, 11 ianuarie, începând cu ora 19:00. 

*Foto: Toth Csaba

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Putere....
    ..de concentrare si trecere peste "greutati"-si nu in ultimul rind noroc si "Jungla"plina miercuri seara.

    cu 7 ani în urmă (09.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!