Stiri

Promise Amukamara (CSM Satu Mare) a făcut istorie cu naționala țării sale

David Istrate

David Istrate
26.09.2018

promise amukamara

În cursul zilei precedente s-a terminat faza grupelor de la Campionatul Mondial de baschet feminin din Tenerife, urmând ca de astăzi să înceapă sferturile de finală. În mare parte, formațiile importante și-au respectat statutul, însă au avut loc și câteva surprize, una dintre ele fiind Nigeria.

Formația africană se află într-o perioadă excelentă și astfel prin câștigarea campionatului african din 2017 a reușit să se califice la Campionatul Mondial. Chiar dacă în primul meci nigeriencele au jucat în fața unei echipe foarte puternice precum Australia, acestea au jucat cu mult curaj și dorință și au reușit să pună probleme mari adversarei. Evoluția foarte bună a Nigeriei s-a fructificat în a doua partidă, cea împotriva Turciei câștigată cu 74-68. Campioana africană a învins-o și pe Argentina în ultimul joc al grupei și astfel a intrat definitiv în istoria turneului, devenind prima echipă africană care câștigă două meciuri.

Cea mai bună baschetbalistă a Nigeriei în ultima partidă a fost Promise Amukamara, sportiva ce a jucat în sezonul precedent la CSBT Alexandria și ce va continua în acest an la CSM Satu Mare. Jucătoarea de 25 de ani a avut 16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții în aproximativ 24 de minute petrecute pe parchet. În cele trei meciuri disputate până în acest moment, Amukamara are medii de 9 puncte, 1.7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții în 25.6 minute/meci. Fundașul Nigeriei s-a remarcat prin pătrunderile sale rapide, iar drept dovadă aceasta a beneficiat de 20 de aruncări de la linia de pedeapsă până în acest moment.

Această performanță istorică a naționalei africane a fost remarcată și în presa americană de către o jurnalistă cu origini nigeriene, Ros Gold-Onwude, care s-a arătat foarte mândră de modul în care a jucat Nigeria până în acest moment.

În optimile de finală, Nigeria va juca în compania Greciei, națională ce nu a arătat foarte bine la acest turneu, urmând ca în cazul în care ar trece mai departe să se întâlnească cu Statele Unite ale Americii.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!