Stiri

Quadruple-double pentru un viitor adversar al naționalei României în fereastra din februarie 2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.02.2019

valon bunjaku quadrouple double

Una dintre cele mai spectaculoase performanțe individuale din acest weekend din baschetul european vine din Kosovo, acolo unde Valon Bunjaku (în poză, alături de Nandor Kuti) a înregistrat un quadruple-double, o reușită extrem de rară în baschet.

Jucătorul de la Z Mobile Prishtina, fosta adversară a Stelei București în FIBA Europe Cup, a reușit să-și treacă în cont 21 de puncte, 21 de pase decisive, 12 recuperări și 12 intercepții în 40 de minute petrecute pe parchet, în meciul câștigat de echipa lui în fața celor de la Borea cu scorul de 140-52. Valon Bunjaku a acumulat un indice al eficienței de 53 de unități și a avut un +88 la capitolul „+/-”.

Quadruple-double este o performanță rar întâlnită în baschetul de astăzi, chiar și în NBA. Ultimul jucător care și-a trecut în cont o asemenea reușită este David Robinson de la San Antonio Spurs, care pe data de 17 februarie 1994 termina cu 34 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive și 10 capace într-un meci cu Detroit Pistons. Draymond Green a fost aproape de quadruple-double în 2017 când a terminat o partidă contra lui Memphis Grizzlies cu 4 puncte, 12 recuperări, 10 pase decisive și 10 intercepții. Ricky Rubio, Andrei Kirilenko, Tim Duncan, Ron Artest și Shaquille O΄Neal au fost și ei aproape de un quadruple-double începând cu anul 2000.

Valon Bunjaku este component al echipei naționalei a Kosovo, formația cu care România se va duela pe data de 24 februarie. În partida tur de la Oradea, Bunjaku a înregistrat doar un turnover în 16 minute în fața „Vulturilor.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!