Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rade Dzambic: "Mandic mi-a spus că sunt unele presiuni din partea conducerii în ceea ce priveşte cine să joace"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.12.2013

După un sezon şi jumătate petrecut la Craiova, Rade Dzambic a fost concediat joia trecută de către conducerea clubului. Sportivul în vârstă de 33 de ani a contactat site-ul nostru pentru a solicita dreptul la replică în urma declaraţiilor oferite de către Marius Toma.

După conferinţa de presă ce a avut loc la Craiova, mă simt dator să vă detaliez ceea ce s-a întâmplat. Înainte de începerea sezonului competiţional am avut parte de mai multe oferte din Rusia, printre care o echipă care este de patru ori mai mare decât Craiova. Datorită unor noi reguli din Rusia, acea echipă nu a putut promova în prima ligă astfel că în loc de cinci străini cum îşi planificaseră au putut semna doar cu doi, un 4 şi un 5 deoarecce în echipă se aflau câţiva fundaşi ruşi. Această echipă nu a ştiut pe ce se va baza decât în data de 10 august. A fost o oportunitate foarte mare pentru mine, pot spune una pe care o întâlneşti o dată în viaţă şi a trebuit să risc.

Marius Toma mi-a spus că dacă nu îmi găsesc o echipă până în septembrie, pot reveni la Craiova. Aşadat pe 17 august l-am sunat pe Toma şi i-am spus că revin la Craiova chiar dacă am primit oferte mai substanţiale din punct de vedere financiar, inclusiv de la echipe din ţară. Am făcut-o pentru public, pentru Mandic, Toma şi jucătorii alături de care am mai evoluat. La Craiova mă simţeam ca şi acasă, iar Toma mi-a propus să revin şi să îmi închei cariera la Craiova, să mai joc încă trei ani acolo. Am fost recunoscător lui Toma că ajunsesem din noi la echipă.

În ceea ce priveşte relaţia mea cu Mandic, a fost mereu una bună şi la fel este şi în momentul de faţă. Bineînţeles că nu am avut nicio legătură în ceea ce priveşte plecarea sa de la echipă. De asemenea Mandic mi-a spus că sunt unele presiuni din partea conducerii în ceea ce priveşte cine să joace. El a vrut să plece dinainte ca sezonul să înceapă. Motivul nu îl ştiu, puteţi să îl întrebaţi pe el. Ce pot să vă spun sigur este că nu am avut nicio dispută cu el sau cu oricare dintre jucători.

În ceea ce îl priveşte pe Nisic am avut o relaţie foarte bună şi cu dânsul, însă mi-a comunicat că persoanele din club nu doresc să îmi ofere aşa de multe minute câte îmi oferea Mandic. Când am i-am întrebat de ce, ce nu este în regula, mi-au spus că ei nu au impus niciodată aceste măsuri, însă nu au fost de acord niciodată să stăm jos la masă cu toţii şi să discutăm.

Joia trecută Toma m-a chemat la el în birou şi mi-a spus că în urma discuţiei pe care a avut-o cu Bogdan (preşedintele clubului) mi-au comunicat că au luat decizia de a mă concedia deoarece prima opţiune pentru poziţia de fundaş este Sook şi Maric. Le-am spus că nu este nicio problemă şi am stabilit detaliile privind rezilierea contractului.

Vreau să subliniez că niciodată nu am avut probleme medicale în acest sezon. Am fost singurul jucător fără contract FIBA, iar dacă clubul ar fi dorit să concedieze pe altcineva atunci ar fi trebuit să plătească întregul contract.

În ceea ce priveşte Craiova, am avut un an şi jumătate excelent aici şi sunt doresc să le mulţumesc tuturor care mi-au oferit oportunitatea să joc aici. Mulţumesc de asemenea persoanelor din Craiova şi foştiilor coechipieri le doresc mult succes. Regret despărţirea, dar aşa e viaţa.

În actuala stagiune Dzambic a evoluat 7 meciuri alături de SCM "U" având medii de 9.9 puncte, 5.3 pase decisive şi 2 recuperări per meci, în aproximativ 28 de minute petrecute pe parchet.

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Declaratie
    O declaratie plina de fair-play.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe secretariat :

    e vorba de bani..
    Probabil o parte din salariul anumitor jucatori se intoarce catre unii cu functii administrative.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe p.baschet :

    Dzambic
    Ma uit cu mirare la ce declara acest jucator si ma gandesc oare unde este fair playul?Sa lovesti in cei care ti-au intins o mana atunci cand nu te mai lua nimeni in Romania si povestile cu ofertele din tara alea sa le creada cei care nu au un pic de tangenta cu fenomenul, asta numai fair play nu mai este!Omul care i-a provocat plecarea lui Mandic ,care anul trecut a maturat cu antrenorul pe jos ori de cate ori a avut ocazia si pe care a sfarsit prin a-i provoca plecarea asta este respectul lui turbo rade fata de Mandic !Ma intreb oare cand va iesi adevarul la iveala cum il vor privii suporterii pe acest mare jucator ghilimelele de rigoare!Deci acum brusc conducerea care l-a promovat mereu ,care i - a inghitit fiecare capriciu ,ii impune lui Nisic sa- l dea afara pe Dzambic ?! Eu nu prea cred asta ,conducerea Craiovei si aici ma refer la stafful executiv i-a mai dat acestui jucator plin de ifose si care se vede un mic Jordan al Craiovei ,o sansa de a mai juca baschet !Sa vedem acum unde se va duce si ce va face Dzambic si cat va sta la urmatorul club?!Pe unde a fost d c oare nu a ramas ?Eu stiu asa cand e vorba de bani dai totul pentru a demonstra ca -i meriti.Nu noi ar trebuii sa-i multumim lui Dzambic ci el noua caci intr-o tara in care baschetul este religie dar unde salariul pt un jucator ca si el nu depaseste 300 de eur el este nimeni ,avenit in campionatul nostru si deodata dupa sezonul fantastic de la Timisoara s-a vazut o stea.Si acum oare gandind logic de ce nu l-au luat in vara nici in Rusia nici in Brazilia sau Germania sau cine stie poate a avut si din Israel ceva oferte ?Povestea aia cu numarul de straini sa o creada cine vrea ,in Rusia e cam asa daca esti valoare ti se face loc daca nu ramai unde ai fost si Dzambic stie asta .Dar pre multa atentie ,acest interviu care l-a dat nu are decat menirea de a arata tutror ce om este Dzambic ,care pupa pe toata lumea cand este ajutat iar daca cumva nu mai este dorit incearca sa dea in toata lumea mai putin in public care l-a adulat desi primii in care a lovit afost acest public minunat cand s-a declarata trup si suflet pentru culorile alb albastre si deh mai negocia cu unii si altii!Eu stiu ca atunci cand iubesti o echipa le demonstrezia asta in orice moment nu numai prin declaratii pline de sentimente false iar cand te intorci razi in barba .Felicitari conducerii Craiovei pentru decizia luata si poate odata cu aceasta schimbare Craiova sa aiba un joc mai eficient poate mai putin spectaculos cateodata dar care sa aduca victorii caci pana la urma rezultatul final conteaza nu daca un jucator are o linie statistica excelenta si echipa pierde !Multa bafta

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Fiba
    ajutati-ma va rog, ce inseamna contract FIBA? eu nu am mai auzit de asa ceva.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    dzambic
    Trebuia sacrificat cineva. s-a ales aceasta solutie , una neinspirata din punctul meu de vedere. Sokk si Maric nu au demonstrat intr-un tur de campionat aproape nimic . Intr-adevar Dzambic este un tip plin de ifose dar avea acea capacitate pe care Maric sau Sokk nu o au , de a trage echipa in momentele grele , chiar daca uneori sarea calul si o tragea in jos . Cum am spus si alta data , este o decizie care va aduce si mai putini oameni la sala ,pentru ca pe langa "cunoscatorii de baschet" mai vin si destui profani care , intre o infrangere cu Clujul(dupa un meci spectaculos) si o victorie cu Pitestiul(un meci urat urat) ar prefera fara sa clipeasca, meciul cu Clujul, in ciuda rezultatului defavorabil .O sa argumentez si de ce. Pentru un oras in care baschetul nu este o religie, spectacolul in sine conteaza mai mult decat rezultatul. Oamenii platesc bilet pentru un spectacol, nu neaparat pentru ca isi doresc sa castigam campionatul. Si pornind pe firul asta, sa ne gandim cine , in echipa Craiovei are capacitatea de a face spectacol. Nu sunt multi .

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      mda...
      ...ne-am cam pierdut "eticheta" de echipa spectacol din sezonul precedent... e si asta o explicatie pentru lipsa spectatorilor.
      A contat enorm accidentarea lui Dragusin...s-a schimbat tot jocul... si acum cand a venit James... a plecat Dzambic. In fine, cum zici si tu, speranta moare ultima...
      Forza Stiinta!

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      .....
      ... ca sa nu fiu inteles gresit... sigur ca (si) rezultatele aduc lumea la sala, dar ar fi frumos sa vina pe fondul unui joc spectaculos. Mi-a placut eticheta de anul trecut si as vrea sa ne identificam cu ea: echipa spectacol.
      Poate venirea lui James... apar si spatii pentru Travis... vedem...

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    speranta
    Sper sa imi fie infirmate aceste concluzii. Sper ca jocul echipei, o data cu plecarea lui Dzambic , sa fie din ce in ce mai spectaculos si rezultatele bune sa curga. De asemenea, mi-e dor sa vad sala plina , asa cum ma obisnuisem anul trecut .

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    ......
    ....interviu si intr-un ziar local...
    http://www.gds.ro/Sport/2013-12-21/Dzambic%3A+Suporterii+din+Craiova+au+un+loc+special+in+inima+mea

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe secretariat :

    stiinta@dzambic
    Sunt de aceeasi parere.
    Mi-as dori sa fie una gresita dar nu cred ....

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe GIANI2000 :

    Respect Dzambic
    acest interviu este fair play si mult mai aproape de aproape de adevar decat conferinta de presa "frumos impachetata" de Craciun. poate sa spuna unii orice dar ca s-a integrat mai bine Maric decat Dzambic e prea mult. Mare greseala despartirea de Dzabic si mai ales modul cum a fost facuta, in conditiile in care spuneau unii ca au vrut sa elimine tensiunea.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Dzambic
    Sunt declaratii pentru presa si ambalate pentru public. Nu-si vor spala rufele in public niciodata. Nu poti sa-i dai aceleasi minute din sezonul trecut in conditiile in care ai jucator profilat pe postul respectiv(Sokk) si inca unul care poate juca si pe postul respectiv(Marici).

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe p.baschet :

    Craiova
    Va urez multa bafta tutror si la un moment veti vedea ca e mai bn fara asa zisul idol ,pentru ca vreti sa recunoasteti sau nu ,sala era plina anul trecut datorita rezultatelor ,dar anul asta inceputul prost a cam tinut oamenii acasa deci rezultatele aduc publicul la sala impreuna cu spectacolul bineinteles dar fara un rezultat bun..in sfarsit vedeti voi ,multa bafta!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    considerente
    Intai de toate chestiunea cu spectacolul care umple sala chiar daca esti ciuca batailor este o poveste pentru naivi(ca sa ma exprim bland).Ceea ce ne-au lipsit cel mai mult au fost jucatorii de profil spartan,luptatorii pana la sacrificiu,de genul Habus,Djurasovic si Miskovic,chiar si Dzambic(repet,nu neaparat ei,cred eu ca-si ainsesera plafonul maxim,dar acest profil),pe truda carora s-au cladit cu mult mai multa usurinta momentele de gratie ale virtuozilor.Anul asta am stat decat in Bogdan(JOS PALARIA!),Dzambic n-a mai vrut(era prea galonat de sezonul excelent facut),altii or fi vrut dar n-au putut.
    Din pacate insa acum Dzambic spune lucruri ilogice si nereale,cum sa-l caroteze conducerea cand tocmai conducerea l-a adus si l-a sustinut,chiar si atunci cand o lua pe aratura?Respectiv daca era asa,de ce nu le-a inchis gura prin atitudine si jocuri impecabile?A,este foarte adevarat ca acum nu l-au mai vrut si implicit sustinut fiindca pur si simplu le-a fost frica sa nu compromita tot sezonul,tocmai pentru ca Dzambic n-a dovedit ca se putea conta pe el.Si,extrem de adevarat si pragmatic,chiar daca multora le-a ramas la suflet Dzambic(si-i multumim sicer si cu drag pentru lucrurile frumoase facute aici),nu poti risca si sacrifica toata constructia pentru o coloana,fie ea sculptata si aurita.
    Iar in final,daca jocurile si rezultatele bune se vor intoarce,garantez ca plecarea lui Dzambic nu va fi nicio drama,iar el va ramane doar o frumoasa amintire,pur si simplu ca asa este viata...

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S;
      Nu pot fi acuzat de "blat" cu conducerea,din simplul motiv ca de fiecare data cand au fost aerieni,aroganti si opaci i-am "taxat" ferm chiar aici.Dar nici nu pot fi blamati doar de dragul disputelor sau toanelor atunci cand procedeaza corect.

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    buzestii&p.baschet
    Sunt de acord 150% cu voi,din toate punctele de vedere.Dzambici a dovedit ca nu mai este jucatorul din sezonul trecut,avem intr-adevar nevoie de jucatori cu nerv dar nu cu nervi.Sper sa fie plina sala maine saera si baietii sa ne faca un cadou de Craciun.Salutari de la Agressione pt Eugenb

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!